Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Doulton arıtıcı markası nasıldır? Bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mostof_love M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Öncelikle kıyasladığınız iki markanın iki ürünü eş değer değil. Aura Cebilon Unique modelinin AO Smith de eş değeri Lotus 75 TC modelidir. Daisy bunların bir üst modelidir. Daisy modelde kullanılan membran teknolojisi farklıdır. Lotus 75TC nin filtre ücretleride kesinlikle Unique modelden pahalı değil hatta özellikle membran filtre ciddi anlamda daha ucuzdur.
  • Hocam merhabalar. https://www.iha.com.tr/haber-ao-smith-turk-su-aritma-firmasi-mim-asyi-satin-aldi-264274/
    haberde de gördüğünüz üzere AO Smith 2013 yılında Mim A.Ş yi satın alarak Türkiye'ye kendisi girmiştir. Bu yüzden kar marjları distribütör yoluyla ülkeye giren markalara göre bayiler açısından daha düşüktür. bu yüzden Emsal markalar baz alınırsa, fiyat-performans olarak rakiplerine göre daha başarılı pazarda.

İnternet satışının önüne geçmek için yaptığı çalışmaları daha çok müşterilerini koruma amaçlı olmaktadır. Bu konuyla ilgili çalışmaları devam etmektedir.

• arasira kullanıcısına yanıt
    ters ozmoz olmayan tekli ikili filtre kullanıyor hocam genelde tezgah üstü modelleri var sürahi tipi arıtmalar var 75-200 liraya onları alın daha iyi benimkisi sadece tavsiye karalamak yada kötülemek değil 2 karbon filtreye 1600 lira ödemeyin diye dedim
  • Sanatomystic kullanıcısına yanıt
    yapmayın hocam Internetteki tüm A.o. smith markasını satış yapan satıcılara sordum hepsi aynı cevabı verdi yetkili bayiyiz, garanti ve montaj a.s. nin servisleri ve sorumluluğunda diye.Hepsi mi yalan atacak, ayrıca çoğu link attı bayilerimiz kısmında isimleri vardı firmaların epeyde bayii var yani.Ya kendi satacak yada bayilerin sattığına çamur atmayacak.Bu şekilde davranış yanlış yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG FİLTRE İLE BİOCERALAR ARASINDA ÇOK FARK VAR. SU KALİTESİNDE NE FARK YARATIR BU?
    LG SENEDE BİR BİOCERA 2 SENEDE BİR DEĞİŞİYOR YAZIYOR.
    bakınız n11 de kredi kartı komisyon vade farkı vs olmadan

AO Smith Frezya 300 TU Tezgah Üstü Su Arıtma Sebili 4.395,00 TL yerine 3.375,00 TL
    urun.n11.com
    Ao Smith Frezya 300 Tu Tezgah Üstü Su Arıtma Sebili - n11.com
    https://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/ao-smith-frezya-300-tu-tezgah-ustu-su-aritma-sebili-P391893942

3375 tl , donanım haber kullanıcısı bunu indirim çeki ve kredi kartı puanıyla hadi diyelim 3100 liraya aldı.bazen gg %5 %7 indirim çeki falan da veriyor.

kendisi ise

AO Smith Su Teknolojileri
    Frezya 300TU | AO Smith Evimde
    https://www.aosmithevimde.com/frezya-300-tu

3926 tl ye vadeli fiyat

3505 tl ye peşin fiyata alınıyor.

• emredioksit kullanıcısına yanıt
    lg chem firması memnran markasıdır.Lg sadece ana filtre olan suyu arıtan membran üreticisidir.Ancak yaklaşık 1 senedir evsel membran üretmiyor.Markaya göre ve şebeke suyunuzun kalitesine,temizliğine göre değişerek normal bir membran alt üçlü değişimi zamanında yapıldığı takdirde 1 , 1.5, 2 yıl ,filmtec ,penteir gibi kaliteli markaların 4 hatta 5 yıldan fazla dayanabildiği görülmüştür.

biocera ise membranın ürettiği saf suya ,su için gerekli mineral ,madde ve bileşenleri ekleyip suyun tadını iyileştiren,ph ını 9.5 gibi yüksek ph derecesine çıkartan eşsiz ve kaliteli bir mineral filtresidir.

ikisi ayrı şeyler yani.Biocera ortalama 2 yıl gider günlük tüketiminize göre değişerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

yapmayın hocam Internetteki tüm A.o. smith markasını satış yapan satıcılara sordum hepsi aynı cevabı verdi yetkili bayiyiz, garanti ve montaj a.s. nin servisleri ve sorumluluğunda diye.Hepsi mi yalan atacak, ayrıca çoğu link attı bayilerimiz kısmında isimleri vardı firmaların epeyde bayii var yani.Ya kendi satacak yada bayilerin sattığına çamur atmayacak.Bu şekilde davranış yanlış yani.
    Ben yaptığım paylaşımda bu yazdıklarınızın hiçbirini inkar eden bir cümle kurmadım zaten. Yada kimseye yalancı demedim. Sadece AO Smith Türkiye'ye kendisi girdi dedim. Birde AO Smith yasal süreçte ürünlerinin internet satışını kapatmak için start verdi. Sebebi de öncelikle müşterilerini ve sonrasında bayilerini korumak için. Yazdığım hangi cümleye istinaden bu cevabı verdiğiniz anlamadım ve açıklarsanız sevinirim?

ben zaten size hitap olarak yazmadım hocam, konu biliyorsunuz a.o. smith müşteri hizmetlernin bizden almadığınız cihazlara garanti montaj vermiyoruz deyişi.

"İnternet satışının önüne geçmek için yaptığı çalışmaları daha çok müşterilerini koruma amaçlı olmaktadır. Bu konuyla ilgili çalışmaları devam etmektedir."

internet satışının önüne geçmek , müşteriyi korumak vs
    sadece buna istinaden yazdım.Size suçlayıcı veya cevap gerektiren bir anlam yüklemek istemedim ama yine de özür dilerim ki sizde yazmışsınız internet satışlarını kapatmak için start verdi şeklinde.

Asıl değinmek istediğim A.O. simith in bu yaklaşımının saçma ver yersiz olduğu,

1)Madem ki bayi lik vermişsin o adam ister yerel olarak mağazadan isterse online ortamda ödeme aracısı siteler ile satar niye karışırsın.

2)Madem ki bayi fiyatları altına veremiyorsun bırak müşteri istediği yerden alsın.Ya kendi mağaza zincirini oluştur fiyatlar standart olsun yada bırak bırak serbest piyasada.

Bu iş hep böyle olmuştur beyaz eşya firmaları da böyle.Mesala vestelin yan markası vsoutlet diye satış ağı var n11 de iyide fiyatlar diğer satıcılardan pahalı.Tamam diğer satıcılar 5000 1000 mal birden çekiyor haliyle bu satıcıların fiyat daha ucuz oluyor ,ama en azından böyle yapmıyorlar.

valla kusura bakmayın kimsenin malını kötüleme amacım da yok ama ben böyle kapitalist firmalara hep karşı çıkmışımdır böyle iş olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 16 Nisan 2020; 12:42:20 >

• meeb kullanıcısına yanıt
    Ben sizinle (içinde bulunduğumuz sektör için) bu konuda aynı fikirde değilim. Siz bir işletme açacaksınız ve bununla ilgili ciddi yatırımlar yapacaksınız (ofis malzemeleri, araçlar, ekipmanlar vs..), işletmenin düzenli giderleri olacak, bünyenizde personeller istihdam edeceksiniz (satış, servis, ofis personeli vs..) ve en önemlisi dünyada rüştünü ispatlamış bir markanın bayisi olarak; fiyatları belli ve kar marjı etik düzeyde hesaplanmış bir disiplinle çalışacaksın. Bu sistemle çalışan bir su arıtma markası ürünlerinin internet üzerinden satışına izin verilmesi bence etik değil. Kendi sitesinde 1900-2200TL bandında fiyatlara sahip bir ürünü bayisi internette 600-900TL bandında satan bir marka olsa; kar marjına bakarak anlarım. Ki bu şekilde internette satışı olan onlarca ürün var. Ama bizim gibi büyük ve kurumsal markaların bunlara dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ve yine Türkiye'de marka olarak bilinen ve belli satış adetlerine ulaşmış büyük firmalar İnternet üzerinden satışa müsade etmeyen firmalardır. Sonuçta bu ürün internetten satılacaksa firma zaten kendisi satar ve bayiye ihtiyaç duymaz. Ama bu sektör satış sonra sürekli hizmet gerektiren bir sektör.Ve bizler merdiven altında 1-2 personelle çalışıp sadece servis veren, arada bir cihaz satıp gelirimize ekstra yapan firmalar değiliz.

Birde en son "valla kusura bakmayın kimsenin malını kötüleme amacım da yok ama ben böyle kapitalist firmalara hep karşı çıkmışımdır böyle iş olmaz." demişsiniz. Müşteri ve bayisini korumak için tek fiyat politikası ile pazarda yer edinmek isteyen bir firmanın kapitalizmle ne alakası var anlamadım?

Birde " ki sizde yazmışsınız internet satışlarını kapatmak için start verdi şeklinde.

Asıl değinmek istediğim A.O. simith in bu yaklaşımının saçma ver yersiz olduğu" yazmışsınız. Rainsoft, İhlas, Waterbox (aklıma gelenler) internet satışına izin vermeyen firmalar. Bu firmaların bunca yıl kendilerinin ve bayilerinin (yada satıcılarının) ayakta kalabilmesini sağlayan ve müşteri memnuniyetine bağlı olarak bu satışlara ulaşmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri internet satışına izin vermemeleridir. Türkiye'de ciddi rakamlara sahip bu firmalar içinde aynı düşüncelere sahip olduğunuza eminim. Ama tekrarlamak istiyorum ki; bu konuyla ilgili düşüncenize katılmıyorum...
    o zaman waterbox ihlas gibi yapacak hocam ülkeye gireli kaç sene geçmiş , bayilerin Internet satışını kendi insiyatifine bırakmış hala önüne geçmeye çalışıyor diyorsunuz.Bakınız waterbox u ne Internette nede başka bir yerden alabiliyorsunuz ,filtreleride aynı şekilde.Hatta ben tadını beğendiğim için sadece tatlandırıcısını almak istedim servisine gittim ,abi bak bakalım dükkanda bir tane filtre görüyormusun dedi güldüm yani dedim.Abi filtreler bize bile gelmiyor müşteriye gider değişenleri de fabrikaya göndeririz dedi.Lütfen a.o. smith önce böyle olsun sonra profesyonel deyin yani.

müşteriyi korumak diyorsunuz ama bayii fiyatı daha ucuz olunca bunun müşteriyi korumak neresinde acaba?

Bana gerek satış ağı, gerekse müşteri hizmetlerinin tutumu profesyonel gelmedi valla .Siz bayi olduğunuz için sizin bakış açınız ile benim ki aynı olamaz ben arıtmacı değilim , müşteriyim ben beğenirsem alırım da öneririm de ama şu aşamada gerek fiyat performans gerekse bu tutumsuz davranışlardan ne alırım nede öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 16 Nisan 2020; 14:57:31 >

Öncelikli olarak bahsettiğiniz firmaların çalışma şekli ile bizimki birbirinden farklı. Sonrasında bu firmalar internet satışının önüne yakın zamanda geçebildiler ve bunun için çok büyük mücadeleler verdiler! ( özellikle İhlasın bünyesinde uzun süre yönetici olarak çalıştığım için çok iyi biliyorum!) Yani bu bahsettiğiniz olay başından sıkı tutulmuş yada biranda olmuş birşey değil...

Konuya vakıf olmadığınızı düşünerek şu konuyada değinmek istiyorum. Waterbox network sistemi ile çalışır. Yani isteyen herkes waterbox çalışanı olup ürünlerini satabilir. Bunun için bir işletme sahibi olmanıza gerek yok. Servis hizmetini ise kurumun belirlediği yerler verebilir. Yani sizin bir satıcıdan filtre alamamanızın konumuzla çok ilgisi olduğunu sanmıyorum.

"Bana gerek satış ağı, gerekse müşteri hizmetlerinin tutumu profesyonel gelmedi valla .Siz bayi olduğunuz için sizin bakış açınız ile benim ki aynı olamaz ben arıtmacı değilim , müşteriyim ben beğenirsem alırım da öneririm de ama şu aşamada gerek fiyat performans gerekse bu tutumsuz davranışlardan ne alırım nede öneririm." kesinlikle düşüncenize saygı duyuyorum. Önceliğimiz kullanıcılarımızın önerileri yönündedir. Yukarıda saydığım markalar kadar uzun geçmişimiz olmadığı için bazı şeylerin oturması için zamana ihtiyacımız var ve bunun için gerekli çalışmalara devam ediyoruz. Bu konulardan biride internet satışıdır. Waterbox da dahil olmak üzere kesinlikle fiyat performans olarak ürünlerimizin başarılı olduğunu iddia ediyorum ve isteyen herkese bunu detaylıca anlatabilirim. "Siz bayi olduğunuz için sizin bakış açınız ile benim ki aynı olamaz" geçte olsa bununda farkına vardım. O yüzden bu konu hakkında ne kadar uzun konuşursak konuşalım bir sonuca varamayacağız. karşılıklı olarak birbirimize anlatmaya çalıştığımız şeyler birbirinden farklı.

biraz da değişim maliyetlerinden bahsedelim isterseniz?

Hangi aşamalar var?Hangi filtre kaç ayda bir değişiyor?

Maliyetleri ne kadar servis ücreti var mı?

Şimdi diyeceksiniz bizim markamız ,mercedes gibidir diye.Ama bu bir arıtma cihazı , araba gibi konfor, can güvenliği , yada gösteriş sağlamıyor.tezgah altında duruyor işte😁😂

• Sanatlmystic e aosmith ile ilgili sorularıma cevapları ve ilgisi için teşekkürler.

Demin bir bakayım dedim barajlar ne durumda diye; istanbul için 2 foto ekliyorum.nisan ayında geçmiş senelerde %90 üzeri doluluk varken şu an 35-45 arası..

Sanırım bu arıtma konusu yakında baya popüler olacak..

Su arıtma cihazı
     Su arıtma cihazı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

tamam işte hocam bende bunu anlatmak istiyorum madem ki işi baştan oturtamamışsın demiyeceksin müşteriye sadece benden aldıklarına garanti montaj veririm diye.Ayrıca bildim bileli ihlas ,waterbox bu şekilde.Waterbox un network sistemi ile satıldığını biliyorum ben servisine gittim yani montajını yapan firmaya demek istediğim serviste bile satılmıyor filtreleri.Adamlar oturtmuş sistemi.

siz kendiniz attınız 2013 te firma giriş yapmış Türkiye ye.

Şimdiye dek oturtması gerekirdi.

Tabiki büyük bir zevkle cevap veririm. Kesinlikle mercedes gibi değiliz! Satın aldığınız cihaza göre filtre fiyatları değişiklik göstermektedir. İstedeğiniz ürünün filtreleri hakkında fiyat bilgisi paylaşabilirim ki bunlarda Türkiye'nin her yerinde sabit ve şeffaftır!
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Celal bey. Ne zaman ihtiyacınız olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Bir ülkede su sıkıntısı her konuda telafisi olmayacak çok büyük hasarlar verir her zaman. Keşke barajlar dolu olsada gerekirse satışlarımızı baltalasa...
    Ya hocam bu tartışma saçma sapan bir yere gidecek diye çekiniyorum ama dayanamıyorum da. Siz Uzaktan bakıp çok kolay olduğuna kanaat getirebilirsiniz ama inanın öyle değil. İçinde olmadığınız için kendinizce çok haklı olduğunuz yorumlar yapıyorsunuz. Ülkede hiç bilinmeyen bir ürünü oturtmak, bayi ağını kurmak, bilinir bir marka haline getirmek... Yani keşke ağaçta yetişse de hepimiz toplasak. Gerçekten aynı dilden konuşmamız mümkün değil. Rica ediyorum kapatalım konuyu :)
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.