Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki önerebileceğiniz bir sistem var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsankaya

Peki önerebileceğiniz bir sistem var mı

https://www.donanimhaber.com/royal-green-soft-lime-su-yumusatma-cihazi-inceleme--129702 bu inceleme videosu var bu tür sistemler olması gerekli cihazın kurulacağı yer müsaitmi önce bir bu video ve ürünü incele uygunsa ona göre araştır yada satın al hocam.

Ürün ölçüleri ve tam çalışma şekli bu linktehttps://royalgreen.com.tr/urun/softlime-su-yumusatma-sistemi/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Selam, lifetech açık kasa artıma cihazımı genelde su kesintisi olmadığı sürece devamlı vana açık devrede kullanırdım. geçenlerde su kesintisi olunca su geldiğinde çamurlu su cihaza girmesin diye giriş vanasını kapattım. Su kesintisi 10 saat sürdü tank dolu idi su geldi ama giriş vanasını açmadım ve sadece 2 sürahi yani yaklaşık 3 lt su kulandık ama tankta su bitmişti. kafam takıldı ve 3 gündür tankı doldurup giriş vanasını kapatıyorum hiç su kullanmasak da tankta su boşalıyor. Şimdi tank dolunca tanktan açınca tankta basınç var su basınçlı akıyor ama sanki tanktan su çıkıp atıktan kanala kaçıyor. hangi parça arızalıdır neyi değiştireyim. Emin olmak için atığı çıkarıp tank açıkken atıktan su akıyomu diye mi bakmalıyım. Çünkü sistem benim anladığım kadarı ile şöyle çalışıyor. şebeke suyu 3 lü filtreden geçip direk membrana geçiyor membrandan saf su haline geçip tanka doluyor. içme suyu arıtmanın musluğu açılınca da tanktan çıkan basınçlı su direk tatlandırıcı ve mineral filtrelerden geçerek musluktan bardağa akıyor. tank kapalıyken ise şebeke suyu ne kadar basınçlı olsa da önce membrana gittiği için membran çıkışı basınç az olduğundan bardağa düşük basınçla akıyor. Peki tank açıkken ve şebeke giriş besleme kapalı iken bu su sadece atığa kaçabilir diye düşünüyorum. Bu nedenle 4 yollu vanamı arızalı ki tanktaki su tekrar membrana gidip ordan atığa kaçıyor?

• zekiz Z kullanıcısına yanıt
    Tank kendi kendine boşalıyor ise cekvalf arizalıdır. Şu testi yapın tank dolunca cihaz giriş vanasını kapatın ve atık su hortumunu bir kaba koyun ve gözlemleyin su attıktan boşalıyor ise cekvalf arızalıdır. Bunun dışında şatof valfte bunu yapabilir satof yırtık ise suyu karıştırıp atiğa atabilir.

Attıktan su çıkmıyor ise yani su boşalması yok ise su tankınızda sorun olabilir.

• ilginize teşekkürler. İlk fırsatta sanırım h. sonu deneyeceğim. bence de shut off düyaframı yırtıldı yada çekvalf geri kaçırıp membrana ordan atığa veriyo. bütün bağlantıları test edeceğim. konu ile ilgili bir sayfa da buldum buraya ekliyorum.
    https://www.galiparduc.com/question/shut-off-satof-valf-arizasi-nasil-anlasilir/
  • Royal green ürünlerinden şaşma, burda önemli olan kullandığı filtre kadar cihazının arkasında duran bir firma olması, bir sorunla karşılaştığında karşında muhattap bulamıyorsun çoğu firmada , ben royal green aldım ve ilk problemimde hemen para iadesi yada yeni ürün yollamayı önerdiler ve bunu yaparken siz ürününümüzü yollayın demediler, biz para iadesi yapalım ondna sonra ürünümüzü yollayın dediler, yada yeni ürün yollayalım ondan sonra elinizdekini geri kargolayın dediler, bu arada şu arıtıcısız iki üç gün bile geçirmemeniz için her kolaylığı sunuyorlar, sizin en ufak mağduriyetinizi bile önemseyip onu bile çözüme kavuşturmaya çalışıyorlar, arıtıcı almadan önce internette bu işin dolandırıcıların hüküm sürdüğü bir piyasa olduğunu hemen hemen her platformda okudum, endişe duyarak bu firmadan aldım, royal green den almamın en büyük nedeni tek bir şikayet bile olmaması ve türkiyede nsf onaylı bir iki firmadan birisi olması nedeni ileydi, ama karşıma öyle bir firma çıktıki dürüstlüğü ile örnek gösterilecek konumda, inanın belki 3 ay hangi arıtıcı markasını alsam diye araştırıp durdum, artık kafayı yiyecektim o denli yani, evde küçük bebek olunca ve su en büyük besin zinciri olduğu için çok detaya girdim ve en sonunda royal green de karar kıldım iyiki de bu firmayı seçmişim, anlayacağınız boş yere kafa yormayın hangi firmadan alacağım diye, sizin yerinize ben üç ay kafa yordum inanın türkiyede daha iyisi daha sağlamı ve ürününün arkasında duranı yok, bu arada çok övdüm diye satıcı olduğumu düşünenler olabilir, firma ile en ufak bir alakam yok ben Elazığ da yaşayan bir devlet memuruyum, ama bundan sonra bu firmanın fahri reklamını yapan bilinçli bir kullanıcıyım, teşekkürler royal green ailesi

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Bugün kontrol ettim. Giriş kapalı tank açık vaziyette sızıntı şeklinde tahliye ye su çıkışı var. Şebeke musluğunu açınca tahliye den daha yüksek basınçla iğne kalınlığında basınçlı su çıkışı var. Sistemde çek valf göremedim. Tank çıkışı hortum olması gerektiği gibi direkt filtredeki T bağlantıya giriyor diğer girişe de membran temiz su çıkışı giriyor. Tankın vanasını açınca tanktan su hem filtreye hemde T den geçerek membrana giriyor ancak membran atık su çıkışından gidere akarak su boşalıyor. 4 yollu vanayı söktüm içindeki diyaframlar sağlam. Şimdi acaba membran çıkışındaki 300cc su kısıcı normalde tank basıncını karşılayarak sadece şebeke açıkken mi su tahliyesine izin vermeli. Yani bu parcami arızalı. Çek valf demişsiniz çek valf nerede oluyor. Tank çıkışında olmaz zaten tek hortum var ve tank basıncıyla bu hortumdan hem tanka su doluyor hemde tanktan filtreye su gidiyor. Resimde shut off denen 4 yollu vana da su 3nolu hortumdan girerek 4 nolu çıkışından membrana giriyor. Sonra 1 den girerek vana üzerinden geçen membran çıkışı saf su 2 nolu çıkıştan çıkarak filtreye gidiyor. Buraya kadar herşey normal ancak şebeke girişi kapatılınca ve tank açılınca su 2 nolu girişten ters yönde girerek 1 den çıkıyor membrana tersten giriyor sonra membranı atık çıkışından gidere akarak tank boşalıyor. Şimdi 4 yollu vana lastikleri sağlam ancak bunun çalışma prensibi tek yönlü olması gerekmiyor mu. (çekvalf gibi) Yani 2 den girip 1 den çıkması yanlışsa bu parça içindeki lastikler sağlam olsa da bi sekilde kaçırıyor demekki. Yada diğer seçenek olan 300 CC membran çıkışı kısıcı arızalı tank basıncında tahliye yapmamalı. Yani arıza hangisinde sizce  Su arıtma cihazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiz -- 23 Nisan 2021; 17:42:59 >

Çek valf membran dirseğinin içinde hocam sendeki cihazda yani membrandan çıkan temiz arıtılmış su çıksı olan dirsek içindedir. Sendeki resim de 1 nolu hortumun takıldığı yer. Atık suyun durmaması flow ile alakalı değildir flow sadece ayarlı bir vanadır.

O dirseğin içinde çekvalf olacağı hiç aklıma gelmemişti. Bunu alıp ilk fırsatta değiştireceğim. Bu arada konuyla ilgili bir video buldum.https://www.youtube.com/watch?v=T6-LVifuq18&feature=youtu.be desteğiniz için teşekkürler...

• Birde çift membran ile atık suyun azaltılması konusu ile ilgili bir video buldum. Videoda kısaca membran çıkışına diğer membran girişine bağlanıyor 2.membran çıkışı atiga veriliyor. 2 membranin temiz su çıkışları cekvalfle ki bence gereksiz dirsekler de zaten çekvalf varmış @tersosmos adlı arkadaştan öğrendim T ile birleştirerek filtreye gidiyor. Sarfiyat nerdeyse 1e 1 oluyormuş.
    GELECEK ŞİMDİyoutube
    SU ARITMA CİHAZI ATIK SU İSRAFINA KESİN ÇÖZÜM | ÇİFT MEMBRAN SİSTEMİ NASIL YAPILIR? FAYDALARI NEDİR?
    https://www.youtube.com/watch?v=hFBpxKhMJwA&feature=youtu.be

Ekleme:
    Konuyla ilgili çift membranın aslında tasarruf yapmadığını anlatan başka bir video buldum. Sadece su arıtım süresini kısaltıyor. Karar sizin...
    galip arduçyoutube
    Su Arıtma Cihazı - Çift membran ile atık suyu tasarrufu yapılır mı?
    https://www.youtube.com/watch?v=Z-7bX5W9CQo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiz -- 25 Nisan 2021; 20:1:58 >

• arkadaslar kayinvalideme 1500 civari bir alet alacagiz onerileriniz cok onemli lutfen yardimci olur musunuz?

Cihazı tekrar söktüm içindeki çekvalf bozuk onu tespit ettim. Ama shutoff da bozuk sanırım. Aritmanin musluğu kapalı tank kapalı iken giriş vanasını açınca filtreler suyla doluyor atıktan su akmaya başlıyor ama 10 dj bekledim atık durmadı. Shutoff un görevi 3lu filtreden çıkan su membrana giriyor tamam sonra membran temiz su çıkışından shutoff un üst kısmına girip karşıdan tanka ve filtreye gidiyor. Tankda dolunca basinclar esitlenince şifon samandirasi gibi diyafram kapanarak girişi kesmesi gerekmez mi. Şebekeden su hala giriyor atıktan çıkıyor ama lastikler sağlam

Çekvalf bozuksa şatof valf de basınç oluşmaz ve suyu kesemez hocam.

• ben tek yaşıyorum, açıkçası haftada bir damacana su anca tüketiyorum. bu dediğiniz 2500-3000tl gibi rakamlar bana korkunç geliyor.

tek yaşayan birey için lüks müdür bu sistemler?

1000tl civarına satılanlar var, ölür müyüm alırsam nedir yani? o kadar da filtrelemesin az bağışıklığımız olsun bence. bilemedim ne yapmalıyım?

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    Konuyu yanlış anlamışsın hocam ucuz üründen hemen ölmezsin hatta belki de hiç ölmezsin ama kanser olmazsın diyemeyiz. Ayrıca ucuz ürün daha az filtre ediyor mantığı yok hatta şu var pahalı ürünler tekrar suya kazanım sağladığı içinde pahalıdır.

İster tek kişi ister 10 kişi ol bir arıtma cihazı kullanmak hazır su almaktan daha iyidir. Ucuz ürünü yani 500 liraya satılan ürünü ülkemizde çoğu kişi 3000 liraya alıyor zaten o da ayrı konu.

Ürün alacaksan fiyatından çok sertifikasi var mı ona bak gerisi boş nsf.org den de sertifikasını sorgula

• quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Konuyu yanlış anlamışsın hocam ucuz üründen hemen ölmezsin hatta belki de hiç ölmezsin ama kanser olmazsın diyemeyiz. Ayrıca ucuz ürün daha az filtre ediyor mantığı yok hatta şu var pahalı ürünler tekrar suya kazanım sağladığı içinde pahalıdır.

İster tek kişi ister 10 kişi ol bir arıtma cihazı kullanmak hazır su almaktan daha iyidir. Ucuz ürünü yani 500 liraya satılan ürünü ülkemizde çoğu kişi 3000 liraya alıyor zaten o da ayrı konu.

Ürün alacaksan fiyatından çok sertifikasi var mı ona bak gerisi boş nsf.org den de sertifikasını sorgula

haftada bir damacana tüketiyorum onu da zaten cam alıyorum o yüzden sağlıksız diyemeyiz. aylık masrafım 60tl yani 10 yılda 6000tl olacak.

3 bin liralık makine alsam yılda 600 liralık filtre takmam lazım. yine bana bu sayı karlı gelmiyor oluyor 9000 tl.

yani sanırım 3-4 kişilik aileler için daha uygun? veya en ucuzundan kanser yapmayan ne modeliniz var? mineral falan sodadan alırım bir şey katmasın derdim mikrobu arıtsın azıcık kalsa da olur bağışıklık iyidir, mineral falan eklemesin kanser yapmasın giriş segmenti ne ürün önerirsiniz?

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    O zaman 5 filtreli bir set alacaksınız hocam

380 lira bunu al

• İhlas cebilion su arıtma şimdiye kadar aşağı yukarı 10 senedir servis filtre değiştim. Bu filtreleri kendim değişebilir miyim.buGun mesela 1. Filtre ye 60tl verdim. Birde basınç düşürücü arızalanmış onada 50tl aldılar. Arıtmanin depoda miadını doldurmuş .Depoya hava basarak sanırım düzeliyormus. İhlas depoya da 390tl istedi. Bu filtre ve depo değişi mi parçaları nereden alabilirim
    Hangisi kalitelidir..
    Teşekkür ler

• Valla bygün koçtaşta dolanırken 899tl ye 8 filtreli mi ne bir su arıtma kampanyası vardı, yedek filtreler de hediyeydi.

5 yıl garanti ve ücretsiz kurulum da vardı aldım gitti.

Koskoca koçtaş bariz kanser eden alet satmaz diye düşündüm ne bileyim. Fiyat makul geldi. Ölürsek de kısmet artık.

• TimeBoy kullanıcısına yanıt

ihlasın kullandığı tank pae marka e-ticaret sitelerinde bulabılırısnız 3,2 ve 2,2 galon olarak çok rahat bulabılırısnız.sizdekı tankın ustunde ro- ile başlayan bir rakam var o rakamın aynısı aratın karşınıza çıkar mutlaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctnuyr -- 29 Nisan 2021; 23:27:56 >
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.