kapsul mebranyerine 1812 memrban kabı + membran + check valf ve 2 adet dirsek ile beraber komple set olarak değişim yapabilirsiniz.diğer filtreler zaten standart giriş çıkışlı in-line filtrelerdir.tadlandırıcınız omnipure marka diğerlerinde orta kalite bir filtre tercih edbilirsiniz |
Su arıtma cihazı (50. sayfa)
-
-
elbette forumda kaliteli ve değerli markalar var ama kendim bunu kullanıyorum bu ürüne bir göz atın isterseniz sorunsuz sıkıntısız servisleri düzgün ve efendi ilgili ..fiyatı 1650tl şuan 12 ay taksit yapıyorlar nakitte 1550 bide donanımhaberden gelenlere extra indirim 50-100tl arası kuponu veriyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ctnuyrkapsul mebranyerine 1812 memrban kabı + membran + check valf ve 2 adet dirsek ile beraber komple set olarak değişim yapabilirsiniz.diğer filtreler zaten standart giriş çıkışlı in-line filtrelerdir.tadlandırıcınız omnipure marka diğerlerinde orta kalite bir filtre tercih edbilirsiniz
merhaba, merak ettigim bir konu var, bu membran kaplarında nsf fda vs varmı, pvc gibi görünüşleri var, bilemiyorum bpa free gibi falan bir kalite standartı var mı
internet satış ilanlarını inceliyorum hiç görmedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 19 Ocak 2021; 12:53:11 > -
Merhaba
Evet membran kabi,shut off ,kisici gibi plastik aksamlarda da NSF belgeli urunler var,ama dediginiz gibi piyasadaki bu tarz urunlerin %95 i NSF belgesiz.
Swun chyuan ve purefer marka uretimi olan membran kablari nsf belgelidir -
Sizin sitede de yok sanırım bulamadım, çok mu pahalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 19 Ocak 2021; 13:53:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizdeki cihazlarda bu markalar kullaniliyor ama sarf malzeme olarak sistemde bulunmuyor.bugun sisteme ekleyelim yedek parca bolumune.70 tl swun chyuan -
O halde ucuz cihazlarda farklı kullanıyorsunuzdur, Daha önce n11 den xsmall almıştım filtrelerini purufer le değiştirtmiştik ama bu membran kabı falan hiç aklıma gelmemişti
tabi hocam doğru.small modelinde yerli üretim ürünler kullanılıyor.yerli üretim ürünlerde şu an da NSF li bir üretim yok.o yüzden small modelinin fiyatı çok uygun.hatta şunu soyleyim n11de satılan 500-600 bandında ki bütün ürünler ya yerli üretim yada çin menşeili.sadece diş kasa değişiyor.o yuzden small modeli alıp purefer ile filtre değişimini güzel yapmışsınız.
-
Peki bu çift membran takma konusuna ne diyorsunuz, atık su çıkışını azaltmak için mantıklımı, bunun için membran kabı bakıyordum internette, hem bu yerli ürünler ne kadar sağlıklıdır acaba, enazından membran kabıyla hortumları değiştirsemmi, başka da pek bir parçası yok gibi zaten, gerisi filtre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 19 Ocak 2021; 16:6:7 >
Cift membran saglikli bir cozum degil hocam.ilk basta degerler normal cikiyor ama kisa bir sure sonra 80-90 gunde 2.membranin performansi dusuyor tds yukseltiyir ve bir muddet sonrada tikaniyor.cunku ilk membrandan cikan kir orani cok yuksek su veriliyor.permeate pompa atik su icin su an en iyi cozum. -
Bu pompa sanırım tr de satılmıyor, aliexpress de de yok amazon da var 50 60 dolar civarı, çok pahalı
ikinci membran konusunda zaten mantıken daha kirli su gireceği için daha çabuk ömrünü tamamlayacak, bunu düşündüm aslında ama benim membranın çıkışını ölçtüm 350 tds civarı çıkıyor, şebeke suyu 250, çok da kirli değil mi acaba dedim, ne dersiniz 350 tds çok değil mi sanki, yine de çabuk tıkanırmı
İkinci membran mantıklı bir cok arıtma cihazlari yani çoklu membranlar zaten çalışma mantığı budur 1. Membran erken tıkanır diye bir durum yok işten anlamayanlar bunu der ancak.
Şimdi 1 membran taktın onun atığını 2. Membrana verdin bu gayet normal biz buna seri bağlantı diyoruz buna bir kaç membran daha da takabilirsiniz bunda sınır yoktur yanlizzzz membran çoğaldıkça giriş suyu hortum kalınlığı ve pompa kuvvetini de ayni oranda yükseltmen gerekiyor herşeyin bir hesaplamasi var arkadaşlar
2 membran kullanmanın amacı atığı aritmak değil membran yüzeyini büyütüp arıtılan suyun debisini yukseltmek yani tank erken dolar ve atık sudan tasarruf sağlarsınız membrani ne kadar çok büyütürsen atık o kadar kısılır en fazla %50 ye %50 olur dahada aşağısı ve yukarısı düzeni bozar yani membran maliyetlerini arttırır. Isterseniz %40 atık %60 temiz de yapariz -
Merhaba bende ihlasın arıtma cihazı var fakat bir haftadır su beyaz geliyor sonradan kabararak yüzeye çıkıp kayboluyor. Bu nedir ? Zararlı mıdır? -
Hocam suyun bazen beyaz bulutlu gibi bir görüntüsü olması filtre içine giren havadan kaynaklı oluyor. Sular kesildiğinde, filtre değişiminde ve cihazi ilk kullanimlarda bu zamana zaman oluyor bu zararlı bir şey değildir sıkışan havanın tekrar baskı altından çıkınca havaya karışma eylemi esasinda gayet normal bir durum zamanla geçecektir. -
Lg puretech yakut serisi var 6 filtreli 12 LT 1700 fiyat çekiyorlar bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi dostlar.Ne dersiniz -
-
çift membranla uğraşmayın hocam klasik tek membranlı olanı alın geçin hem bu sayede filtre değişim zamanında iki kez masraf etmemiş olursunuz, arıtma cihazının atık suyu oyle rahatsız edici duzeyde degil zaten tukettiginiz kadardır o da faturaya ne kadar yansırki? hani geri donustureyim desen onun icin bile ugrasmaya degmez. klasik örnek yöntemle ilgili kullandıgım su arıtma cihazı
-
Herkese merhaba,
Bana kireci büyük oranda azaltılmış su üretecek bir sistem lazım. Cam malzemelerin son yıkamasını bu suyla yapıp kuruyan kaplardaki kireçten kurtulmak istiyorum. Şu anda saf su kullanıyoruz fakat daha pratik olması açısından çift membranlı bir artıma sistemi mi alsam diye düşünüyorum. Tatlandırıcı vs gerekmediği için maliyet de düşük olur diye düşünüyorum.
Fikirlerinizi paylaşır mısınız?
-
-
ARS membran kullanan varmı? Kalitesi voltrana göre nasıl?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X