Şimdi Ara

Su dalgalarında girişim sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aralarında 64 cm uzaklık bulunan özdeş S1, S2 noktasal dalga kaynakları derinliği her yerinde sabit durgun bir su kanalında çalıştırılınca dalgaların yayılma hızı 0,5 cm/s oluyor. Kaynaklar durdurulup suyun aynı derinlikte 2 cm/s hızla ok yönünde akması sağlanıyor.http://sketchtoy.com/60898055

Kaynaklar aynı fazda çalışmaya başlarsa oluşan dalgalar ilk kez S2 kaynağından kaç cm uzakta karşılaşır?

• ygslyssayisal Y kullanıcısına yanıt
    bu tarz kasıntı soruları nıye cozuyorsunuz anlamıyorum. abı osym zaten bu senede fızıgı sozel sorucak. yok oyle ahım sahım hesaplamalar
  • Arkadasa katılıyorum boyle bir soru lysde çıkmaz cok kolay çıkıyo ya da sözel çıkıyo bir mezun olarak konuşuyorum:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu Teknofem'den çalıştım hiç bununla alakalı bir şey anlatmadı girişimde tek anlattığı katar ve düğümlerdi. Birey B'de bir sıkıntı var galiba konuyu çalışıyorum hiç görmediğim şeylerle ilgili sorular görüyorum çoğunu da çözemiyorum, diğer soru bankalarında bu kadar sorun olmuyor. Umarım çıkmaz böyle kasıntı sorular yoksa halim duman
  • mesajim bulunsun zaman denemesini cozdukten sonra bakarim yapan olmazsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygslyssayisal

Konuyu Teknofem'den çalıştım hiç bununla alakalı bir şey anlatmadı girişimde tek anlattığı katar ve düğümlerdi. Birey B'de bir sıkıntı var galiba konuyu çalışıyorum hiç görmediğim şeylerle ilgili sorular görüyorum çoğunu da çözemiyorum, diğer soru bankalarında bu kadar sorun olmuyor. Umarım çıkmaz böyle kasıntı sorular yoksa halim duman

Bende konuyu teknofemden çalıştım ve simetriden çözdüm dediğin gibi hiç böyle kasıntı sorular görmedim.İnşallah bu kadar zor çıkmaz.
  • cevap 96 cm mi
  • hastasiempre99 H kullanıcısına yanıt
    Evet hocam anlatabilir misin
  • ygslyssayisal Y kullanıcısına yanıt
    sıfırıncı katar çizgisi (dalgaların karşılaştığı yer) her iki kaynağa da 32 cm uzaklıktadır ve kaynaklar çalıştırıldıktan 64 saniye sonra dalgalar ilk kez karşılaşır.
    su saniyede 2 cm hızla akıyorsa katar çizgisi de 64 saniye sonra s2 kaynağına doğru 128 cm sürüklenir. t=0 anında s2 kaynağına göre x=-32 konumunda bulunan katar çizgisi t=64 anında s2 kaynağına göre x=96 konumunda bulunur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://sketchtoy.com/60900166

ilk önce normalde kaç cm olduğunu buldum sonra aktırdım suyu gitti
  • Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.