Arkadaşlar ankastre elektrikli ocaga su döküldü. Ben de önemsemedim. Ama kısa devreye sebep olmuş. Kapattık devresini. Şu an üzerini sildim de içine su kaçmış olmalı. Bir kaç gün beklesek düzelir mi? Yoksa komple bozulmuşmudur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 17 Kasım 2020; 0:35:45 > |
Su Dökülen Elektrikli Ocak Sigorta Attırıyor: Ne Yapmalısın?
Elektrikli ocağına su döküldüğünde, ani bir voltaj farkına neden olarak sigortanın atmasına yol açabilir. Bu durum, ciddi yaralanmalara yol açabileceği için derhal önlem alınması çok önemlidir.
Yapman Gerekenler:
- Gücü Kes: Su dökülmesiyle elektrikli ocağını derhal prizden çek veya elektrik panelindeki sigortayı kapat.
- Suyu Temizle: Ocaktaki suyu temiz bir bez veya havluyla dikkatlice temizle.
- Ocağı Kontrol Et: Görünür bir hasar olup olmadığını kontrol et. Herhangi bir çatlak, yanık veya erime izine dikkat et.
- Ocağı Kuru: Bir saç kurutma makinesi veya fan kullanarak ocağı iyice kurut. En az 24 saat boyunca kuru bırak.
- Sigortayı Değiştir: Atan sigortayı yeni bir sigortayla değiştir.
- Ocağı Test Et: Sigortayı değiştirdikten sonra ocağı dikkatlice test et. Herhangi bir anormallik fark edersen, kullanımına devam etme ve profesyonel bir tamirci çağır.
Önemli Notlar:
- Ocağı kurutmadan önce tekrar prize takma veya açma.
- Su ocağın iç kısmına kaçtıysa, ocağı kullanmadan önce mutlaka profesyonel bir teknisyenin kontrol etmesini sağla.
- Ocağa su dökülmesini önlemek için pişirme sırasında tencere veya tavaların üzerinde kapak kullan.
- Elektrikli aletlerle su temas etmesi son derece tehlikelidir. Bu nedenle, her zaman gerekli önlemleri al ve asla ıslak elle elektrikli cihazları çalıştırma.