Şimdi Ara

Şu Evrende Allah'ın (Celle Celaluhu) Sadece Bizi Yarattığını Düşünmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RealW

Uzay bir hayaldir, insanlar oraya gidemez falan mı diyorsun ? Tam olarak anlamadım ne demek istediğini.

O kişiye ciddiye almazsanız sizin için daha iyi olur. Şu ana kadar uzayla ilgili tüm bilgilerimizin yalan olduğunu söylüyor. Şu adamdan farksız konuşuyor.

• Ben kendisinin sıkı bir hayranıyım.

Cadence <3

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    Sizi eğlendirdiği için mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Sizin "ne şiş yansın ne kebap" tarzı yorumlarınız beni daha çok eğlendiriyor.

Cadence1'in eşşiz üslubu hoşuma gidiyor. Ayrıca çoğu insanın bakmakta zorlandığı çerçeveden olayları analiz ediyor. Bence başarılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: K A N U N İ

quote:

Cadence1'in eşşiz üslubu hoşuma gidiyor. Ayrıca çoğu insanın bakmakta zorlandığı çerçeveden olayları analiz ediyor. Bence başarılı.

Onun düşüncelerine katılıyorsanız bana böyle demenize şaşırmam.

• quote:

quote:

quote:

Hepsine katılmıyorum elbette. Fakat sizin kibir dolu aşağılamanıza karşıda cadence1'e arka çıkmayı kendime borç bilirim. O yine en azından mert ve sürekli aynı şeyleri ifade ediyor, çarpıtmıyor, işine gelmeyeni reddetme kolaylığını tercih etmiyor. En azından samimi ve bu duruşu benim takdirimi topluyor.

Cadence1 <3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K A N U N İ -- 14 Mayıs 2016; 19:31:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hepsine katılmıyorum elbette. Fakat sizin kibir dolu aşağılamanıza karşıda cadence1'e arka çıkmayı kendime borç bilirim. O yine en azından mert ve sürekli aynı şeyleri ifade ediyor, çarpıtmıyor, işine gelmeyeni reddetme kolaylığını tercih etmiyor. En azından samimi ve bu duruşu benim takdirimi topluyor.

Cadence1 <3

Bu kibir dolu bir aşağılama değil. Özellikle bilim konusunda yazdıkları için bu şekilde konuşuyorum. Benim hakkımda istediğiniz gibi düşünebilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cadence1 <3

Bu kibir dolu bir aşağılama değil. Özellikle bilim konusunda yazdıkları için bu şekilde konuşuyorum. Benim hakkımda istediğiniz gibi düşünebilirsiniz.

Elbette istediğimi düşünebilirim, fakat ben sizin hakkınızdada olumsuz düşünmüyorum. Yorumlarınız genelde her yöne çekilmeye müsait olduğu için öyle dedim. Hep bir soru işareti var. Net bir duruş yok. Fakat benim açımdan sorunda yok.

• K A N U N İ K kullanıcısına yanıt
    Benim de sizin hakkınızda olumsuz bir izlenimim yok. Sadece karşıt görüşlü olduğumuzu hatırlıyorum. Genellikle emin konuşmaktan kaçındığım için öyle gelebilir yada anlaşamadığımız için size öyle olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadence1

7 semavat vardır uzay die bişey yok ... insan zeminde yeryüzünde yaşar göğe çıkamaz en fazla 20 km irtifada uçar kuş gibi ... rahman 33 ü oku .. no way out !!!!

O senin bahsettigin ayet bence daha uzak yerleri soyluyor. Cunku milyarlarca galaksi var. Bizim dibimizdeki ayin cevresi degildir. Yanlis bilmiyorsam cubbeli de bunun boyke olmadigini zaten aya kadarda ciktiklarini soykedi. Cubbeli zaten o ayette galaksilerden yani daha uzak yerlerden falan bahsedildigini soyledi yanlis duymadiysam.

Allah in yarattigi evren bizim sadece cevremizle gecerli degil. Sadece bu evrenin hepsinin sonu bile 1. Katin baslangicidir.

• Dünyada cadence1 i savunacak kadar gaflet icinde insanlar var ve cadence1 dahil bu insanlar öylece yokolup gidecek. Yaptıklarının cezasını çekmeyecek :(

• quote:

quote:

hümiyettini gayet iyi çözmüşsün tespitlerine katılıyorum

bilim bölümünden banlandım yazamıyorum orda çünkü bilim-kurgu konuşuluyor daha çok ve farklı düşüncelere tahammül yok malesef ve sordugum sorulara mantıki akli hiç bir cevabları yok cünkü bir ilme sahip degil ler ..

halbuki ben insanların hepsinin gözlemleyebilecegi test edip tekrarlanabilir olgulardan konuşuyorum ve acıklamalarınıda yapıyorum

bu konu için bir örnek

realw diyorki galaksiler karanlık kurgu mekan uzayın içinde minik bir dünya dönüp duruyor topac gibi ... bu yazılanı veya inanılan şeyi sen test edip gözlemledin ve tekrarladın mı ? hayır hani bilimsel metod ? bilim hurafeleri deyince kızıyorlar çünkü genelin inançlarının kabullerinin aksi bir tespit

konu başlığına bak -----> evren nedir die soruyorum evren neye diyorsun ? cevap şu ----> uzay ve içindekiler

uzay ne ? ingilizcesi space boşluk !!! bilgisayarda oluşturulmuş test gözlem gibi olgulara dayanmayan bir kurgu mekan ...

peki bizim gördüğümüz ne test edip gözlemlediğimiz ?

nuh suresi Görmüyor musunuz, Allah yedi semayı (yedi gök katını) nasıl birbiriyle uyumlu (tıbaka) yarattı?
    onların içinde (7 semavatta) ay'ı bir nur ve güneşi sirac kıldı yaptı .

nuh peygamber kavmine yukardaki 2 ayeti söyledi .. yani 7 semayı görüyoruz ay ve güneş 7 semanın içinde ...

7 sema nuh tan beri bilinen bir konu . ay güneş mars venus merkür saturn jupiter diğerlerinden farklı hareket ettikleri için ayrım yapabiliyoruz 7 semavatı

https://pozitifateizm.files.wordpress.com/2009/09/7gkeskiyazlufakju9.jpg
    7 göğü görüyoruz burcları da biliyoruz ve gözlemleyebiliyoruz

inanmak istemiyorlar realw ye yukarda bir soru sordum cevabtan kacıyor ateistlerde böyle sorulardan kaçıyorlar . ben kacmıyorum cünkü biliyorum savundugum konuyu .

• Ben yıllardır bu forumdayım. Bilim bölümüne yazdıklarını gayet iyi biliyorum.

Ben senin dediğini anlıyorum. Bilimsel metodolojiye tabi tutmadan, birilerinin dediklerini mutlak doğru kabul ediyorlar. Sonra bide bize bilim adamı kesiliyorlar.

Yahu ben bu forumda şunu yazanı gördüm, "cennetin kadrosu sıkıcı, cehennemin kadrosu sağlam, einstein, Newton, tesla, marx falan var, bunlarla yanmak açıkcası benim için onurdur" zannediyorum bill yazmıştı bunu.

Şimdi bunu yazan adam doğal olarak hiçbir teste tabi tutmadan bunların her dediğini mutlak doğru olarak kabul edecek.

Bilim varya, tanrılaştırılıyor hocam. İnsanoğlundaki o acziyet güdüsü kimilerinide bilime yönlendiriyor, bilim onlar için sığınacak bir liman haline geliyor.

Aynı zamanda bu arkadaşlara göre batının kalkınmasının sebebi bilimmiş.

Aydın düşünceden, fikirden, rönesanstan bahseden yok. Bilimi doğuran asıl cevhere yer yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K A N U N İ -- 15 Mayıs 2016; 14:47:23 >

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Senin için Fantastik-kurgu bölümü mü açsınlar onu mu istiyorsun.

• 7 katın üstüne çıkmaya çalıştığımızda kafamızı duvara mı vuruyoruz acaba? Var mıdır hocam bunla ilgili ayet veya hadis?

• Uzay zaman mekan uçlemesinde şöyle duşunelim.

Bir ortu var ve bu ortunun bir noktasından tutup kaldırın. Bu ortudeki yaşamsal olayın bu tuttuğunuz yerde oluştuğunu duşunelim.

Bizden baka bir dünya var mı?

Bu ortunun başka bir yerinden tutulup ordan kaldırılsa belki bu yer de hayatın başlangıçı için anlamlı olacaktır.

Burada önemli olan mesele koskoca kainatta biz meselesi değil gibi.

Koskoca kainatta başka bir noktadan bu kainat ortusu tutulabilir.

Bu zamanı önemli kılan şey dokunulan değil dokunan varlığın anlayışı olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

7 katın üstüne çıkmaya çalıştığımızda kafamızı duvara mı vuruyoruz acaba? Var mıdır hocam bunla ilgili ayet veya hadis?

Dalga mı geçiyorsun ?

• bi arkadaş kafamızımı vuruyoruz falan demiş tekrar bunu açıklamak isterim.

Allah alemi yaratmayı murad ettiğinde,önce kıymetli bir taş yarattı.O taş yerden ve gökten büyüktü,sonra dilediği yerdeleri ve gökleri yarattı.Kıymetli taşa bir kere nazar eyledi.O taş,Hakkın heybetinden eridi.Harekete gelip sıvı oldu.Çalkalandı,köpüklendi,buz hale geldi,dumanı ve buharı havaya çıktı.Rüzgar meydana geldi.Allah,o buhardan gökleri yarattı,Biribir üzerine yedi kat oldu.O köpükleri dondurdu,yerleri yarattı.Buz tabakalarından dağlar, dereler ve tepeler meydana geldi.Ve rüzgarları toplayarak suyun altına koydu.

Şimdi sana yedi tane katı anlatacağım.

Cümle gökler birbirinden yedinciye varıncaya kadar yedibin yıllık yoldur.

1-Yeşil züberceddendir.Adı berkısadır.Rafea dahi denir.Melekleri öküz suretindedir,Adı İsmaildir.
    2-Katdum,Sarı yakuttandır.Anka kuşu şeklinde melekleri vardır.Adı Mihaildir.
    3-Kızıl yakuttandır,Akbaba suretinde melekleri vardır.Adı Sa'daildir.
    4-Ak gümüştendir.İnsan suretinde melekleri vardır.Adı Salsail.
    5-Kızıl yakuttandır.Adı Dekna.Melekleri Huril ayn suretindedir.Adı Kelkail.
    6-Refa,Melekleri adem suretinde.Semhail meleği.
    7-Aruyba.İnsan sureti melekleri var.Adı Ekberail.

Bu göklerin içi meleklerle doludur.Nefisleri yoktur,akılları vardır.
    Güneş dahi 1. semadadır yani 7000 yıllık yol insanın şu an gidemeyeceği bir yoldur.

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Senin hümiyettin ile derdin ne, her mesajında laf etmişsin? Dünya düzdür demiyor muydun sen, bilim bölümünde işin ne

• Neden ki? Üst üste konulmuş 7 kat sema varsa, en üsttekinin dışına çıkmaya çalışırsak ne olur merak ettim. Madem bu kadar somutlaştırılıyor ruhani alemler, bunun da cevabı vardır herhalde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.