Şimdi Ara

Şu Evrende Allah'ın (Celle Celaluhu) Sadece Bizi Yarattığını Düşünmek (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dumprep

Neden ki? Üst üste konulmuş 7 kat sema varsa, en üsttekinin dışına çıkmaya çalışırsak ne olur merak ettim. Madem bu kadar somutlaştırılıyor ruhani alemler, bunun da cevabı vardır herhalde.

yukarıda anlattım 1. semayı bile geçmek imkansıza yakındır insan bedeni ile geçilemez.Yada peygamber gibi semaları kat edeceksiniz başka bi yolu yok.
  • Şimdi gördüm. Bu anlattıklarınız benim soruma cevap değil yalnız. Gidip görmüş gibi veya Allah yaratırken yanındaymış gibi anlatmışsınız her şeyi, bu kadar basit bir soruya da cevap verebilirsiniz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Neden ki? Üst üste konulmuş 7 kat sema varsa, en üsttekinin dışına çıkmaya çalışırsak ne olur merak ettim. Madem bu kadar somutlaştırılıyor ruhani alemler, bunun da cevabı vardır herhalde.

Daha birinciye yaklastın. En usttekini mi hayal ediyorsun ? Daha buradan zor aya gittiler. Biz sana diyoruzki tüm bu galaksiler bittikten sonra 1.kat sema başlıyor.
  • Şimdi 7000 yıl boyunca aynı yönde gitsek (7000 yıl yaşamanın yolunu bulduk diyelim) 2. Sema'ya mı giriyoruz.Meleklerden kastı ne?

Öküz sureti insan sureti demişsiniz.Ne demek istiyor.Ayrıca gerçek mi bu dedikleriniz

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Ben şu ana kadar Kuranı Kerimde, Peygamberlerden, alimlerden kesin olarak bizden başka bu evrende canlı yoktur ifadesi görmedim.

Daha buradan aya zor çıkmışız. Nereden bileceğiz diğer milyarlarca galakside canlı olmadığını ? Ayrıca bu sadece 1. kat semanın altındadır diye biliyorum. Yukarıda da arkadaş semaları aşınca büyüklüklerini anlatan bir hadis paylaşmış. Üst kat semaya çıkınca o geldiğin yere sanki çölün ortasına atılmış bir yüzük hacminde olduğu beyan edilmiştir. 7 kat sema vardır, üste çıktıkça büyüyor diğerine oranla. Birde 7 kattan sonrası vardır. Onunla ilgili tam bir bilgim yok.

portakal kafalılara laf atlatmak zor :D
  • gün geçmiyorki yeni bire hikaye duymayalım.miraca giderken ordu görmesi bu sene mi çıktı?ancak allahın bileceği şeyi sen ben o bilemez.zorlama.ulaşabildiğimiza gezegenelrde hayat yok.eğer gün gelir 300 ışık yılı öteye gidebilirsek bakarız oralara.ancak buda insanın doğal yapısını zorlayıcı bir yolculuk imkansızın ucunda bir iş olur.bide şu dikkatimi çekti peygamberin ve cebrailin ardından bir kaç şey daha eklkiyorsun ama allah ın peşinde herhangi bir sıfat eklemiyorsun.hani tüm övgüler allahındı?
  • Hadislere nasıl güveceğiz ki güzel kardeşim? Kuranda geçen ordu denilen meleklerdir kanımca. Kuran dışındaki kaynaklara nasıl güveneceğiz ciddi şüpheler var bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Hadislere nasıl güveceğiz ki güzel kardeşim? Kuranda geçen ordu denilen meleklerdir kanımca. Kuran dışındaki kaynaklara nasıl güveneceğiz ciddi şüpheler var bu konuda.

Güveneceksin hadislere. Sen uydurma diyenlere bakma. Bütün hadislere Peygamberimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) söylemiş gibi inan. Bak bununla ilgili bir olay anlatmıştım. Kısa anlatacağım, tam hatırlamıyorum. Biri hacamat yapmak istiyor. Hacamat ile ilgili bir hadiste bir gün var, o gün hacamat yapan kanı durduramaz denilmiş. O kişi de zayıf bir rivayet olduğunu düşünerek hacamatı o gün yapmış ve tamda o saate denk gelmiş. Kanı zor bir şekilde olsa da durdurmuşlar. Kan durdurulamaz deniliyor ama bu kişinin kurtulması da Allah'ın bir hikmeti işte. Sonra Peygamberimiz (Aleyhi Salatu ve selam) rüyasına giriyor bu kişinin ve niye hadisi mi uygulamadın diyor ? O da zayıf bir rivayet olduğu için diyor. Peygamberimiz'de (Aleyhi Salatu ve Selam) benden gelen bir söze ilgi göstermen gerekmez miydi diye söylüyor.

• sana sadece gülüyorum.sana göre ben dinden dönmüş sayılıyorum gel ve beni öldür.buhari cihad 148 te geçiyor
  • Şöyle duşunun bir avukatsınız ve hacze gidiyorsunuz.

Haciz mahalli bir fahişe batağı. Siz para istiyorsunuz ancak para için bedenini satan bir kimse karşınızda.

Sizin inancınız ne olursa olsun karşıdaki kişi para için ne yaptığını bilerek size bir teklif sunsa mesela para yerine kendini teklif etse bunu anlamak ve bu tutuma saygı duymak başka şeydir, işiniz ve goreviniz icabı para tahsilatı yapmak başka şeydir.

Dünyayı duşunurseniz aslında inançlı insanın başarısızlığı diye bir kavramın olmadığı goruruz.

Bizim dışımızdaki varlıklar varsa ki varlar, biz onların taleplerine karşı ne şekilde karşılık veriyoruz.

Herşeyi olana karşı bizim vereceğimiz şeyi iman başlığında düşünmek bir çözüm olabilir.

Gerçekçi midir? En azından bir çabadır ve gerçek olması umulur.

Şöyle ornekleyelim. Elif lafzatullah dendi. Allahu nun ismiyle ozdeşleşti.

Şimdi bir çocuk sakat dünyaya gelse ve tıp çare bulamasa size birisi ihtar etse dese ki, sen ilahını hanım gibi isimlendirip başkasına eş ettin ve her şey ondan gelir prensibi doğruysa bu çocuğun sakatlığı bu sebebten oldu.

Şimdi bu kişinin sozu doğru olmasa bile çocuğunun sakatlığına çözüm bulamayan kişi bu ihtarın doğru olmasını ister.

Belki bu tutumdan vaz geçilirse veya yapılmasa idi diye ümit eder. Çaresizlik değil zira çaresiz kalan aslında ilimdir. Çaresiz bırakıldığını acziyete suruklendiği düşünce muntakim davranmış ve kudretine çözüm urettirmemiştir.

Bu açıdan ilahi kudretin varlığından ziyade o kudreti dua etme hali önem kazanır.

Bu açıdan bizden başkası kavramının dua edilen yani olsun istenilen hallerine karşı tavır önemlidir.

Hayvanlar nebatat eşya gibi yüzlerce değere karşı nasıl bir tutum sergiliyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: trolenyum

sana sadece gülüyorum.sana göre ben dinden dönmüş sayılıyorum gel ve beni öldür.buhari cihad 148 te geçiyor

Herhalde mürtedlerle ilgili hadisi diyorsun. Şeriat ülkesi değil burası. Ayrıca ben hüküm verip bunu yapamam. Her kafasına göre iş yapan ha bu mürted oldu hadi bunu öldürelim olmaz. O işi millet değil devlet başkanları yapar, şeriat ülkesinde. Tam detaylarını bilmiyorum. Belki mahkeme başkanı falandır.

• işte bak gene bi boşluğa düştün.emir oldukça açık.ben mürdetim ve beni öldürmen gerekli hadislere göre.sen şimdi allahın "kurallarını" ülkenin siyasi yapısına göre mi işleticen?yaşadığın ülke allahtan mı büyük?konuşurken iyi de iş yapmaya geldiğinde tırt.ayrıca sen hüküm vermiyorsun,verilmiş hükmü uyguluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trolenyum

işte bak gene bi boşluğa düştün.emir oldukça açık.ben mürdetim ve beni öldürmen gerekli hadislere göre.sen şimdi allahın "kurallarını" ülkenin siyasi yapısına göre mi işleticen?yaşadığın ülke allahtan mı büyük?konuşurken iyi de iş yapmaya geldiğinde tırt.ayrıca sen hüküm vermiyorsun,verilmiş hükmü uyguluyorsun.

Ne diyorsun sen, kime ne anlatıyorum ben burada ? Bak sana ne diyorum ben bunu kendi kafama göre yapamam. Bunu ileri derecede ilim sahibi olan kişiler yapabilir. Şeriat ülkelerinde böyle kişiler sorumlu yerlere getirilir yani mahkeme başkanı gibi ve o işi gerçekleştirir. Ne yazdığının farkında değilsin. Anlamıyorsun ne demek istediğimi.

Ayrıca birini suça teşvik ediyorsun. Dikkat et, hatırlatırım sana.

• o zaman buhari denen kişi islam dünyasını kandırıyor demektir.suç kısmına geleyim.dinden döneninöldürün emri allahı dinin emri ise yapmadığın takdirde dinden çıkmış oalcaksın.3 kere mi ne tevbe etme durumu var.onda da yapamayacağın için sen de dinden çıkacaksın.allahın dini nasıl oluyor da insnaların tyaptığı hukuk sistmeine göre suç oluyor?bana bunu açıklar mısın.bunu ciddi soruyorum.buhari ileir derece ilim sahibiydi ve gerek peygamberle geerk allah ile görüşüp hadisleri doğrulayan birisi idi.daha alim kim olabilir ki?ortada olan durum benim suça teşvik etmem değil senin yada bu hadisi savunan kimselerin suçu din saymaları sonrada kıvırmaları.bana mürdetin öldürülmeis gereklidir diye ayet gösterebilir misin?gösterebilirsen ve o ayet başka anlamlara gelmiyorsa,zira ceza çok kesin, ben intihar edicem.ve resim attırıcam.bi soru daha şimdi mürdet ceza olarak öldürülürse suçunun cezasını vermiş ve bu iş bitmiş olur.o halde ahirete inanç bakımından 0 oalrak gidecektir,yani ne yii ne kötü nötr gibi.bu adamın hali ne oalcak?

• trolenyum T kullanıcısına yanıt
    Anlamayip israrla ustune gidip birde dinden ciktigimi soyluyorsun yapmazsam. Yapmiyorum, dinden mi ciktim simdi ? Evet, yapmiyorum. Bu kadar.

Seriat ulkesi olsa bile her onune gelen murted olanlari olduremez. Buna devlet basknlari karar verir.

Eger bu dediklerimi anlamiyorsan ya 13-15 yasindasin ya da bilerek kendini uyanik zannedip carpitiyorsun sozlerimi. O kadar zor bir sey soylemiyorum. Anlamak, cok basit.

• öldürmeyi savunanlara göre çıktın.peygamberin hadisini şartlara mı bağlıyorsun?anlamamak için 13-14 yaşında olmaya gerek yok.90 yaşındaki adam da anlamıyor dini konuları.bir dinin gereğini yapmak suç olamaz.devlet karar verip bir insanı öldüremez,dini açıdan konuşuyorum diğelerine karışmıyorum şuan.biri laf attığında hadis var hadis var ee yap ozaman dediğimizde şöyle de böylede.tatlı su müslümanı.
    Kimlerle konusuyoruz yahu Ne diyorsun sen

• işi dalgaya ve boş beleşliğe vurma.verecek cevabın var mı yok mu?
    Ortada cevap verilecek bir sey yok. Sen ne sordugunun farkinda degilsin sadece.

Git hadi baskalariyla eglen. Sana burada ekmek cikmaz. Aklinca beni banlayacak.

• hadis karşıtısın arkadaşım.hayırlı olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.