Şimdi Ara

Şu Evrende Allah'ın (Celle Celaluhu) Sadece Bizi Yarattığını Düşünmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakıyorumda bazıları biz neyizki o kadar galaksi içinde Allah bizi yaratıyor ve bizi hesaba alıyor diyenleri gördüm. Siz görmüyorsunuz ama Allah'ın sayamayacağınız kadar orduları vardır.

Sadece kendinizin bu evrende bulunduğunu düşünmeyin. Bakın bir ayette;

... Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır.

Peygamberimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) Cebrail (Aleyhisselam) ile miraca çıkarken bazı orduları görmüşlerdir. Peygamberimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) gördüğü ordulara bakınca ne başı görünüyor ne de sonu görünüyor bu gidenlerin. Nedir bunlar Cebrail diye sormuştur. Cebrail ise hep gökyüzünden yeryüzüne indiğim zaman bunları görürüm demiş.

18.000 denilen alem ise bitki hayvan falan değildir. 18.000 alem denilen alemlerin içinden sadece bir tanesi Dünya'dır.

Kısacası ayette de anlatıldığı üzere Allah'ın var ettiklerini kendisinden başka kimse daha iyi bilemez. Bu evrende sadece biz miyiz gibi sorular ancak bildiğiniz kadardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bilimsel konuları ayetle ispatladın tebrikler. niye sorusunun cevabı ayetler var.
  • zirve011 kullanıcısına yanıt
    Dikkat edersen bundan yakınanlara söylüyorum bunları. Bazıları diyorki Allah bu nokta kadar yerde var olan sadece bizlerle mi uğraşacak diye ? Allah'ın yarattıklarını kendisinden başka kimse iyi bilemez. Bilimsel olarak bakıyorsun olaya. Eğer Allah'ın varlığını sırf kinin yüzünden değilde gerçekten ama gerçekten bilime bağlıyorsan zaten seni bağlamıyor bu söylediklerim. Bilimle uğraşan birine bunu madde ile uğraşan bilimle anlatamam. Allah için zaman ve mekan yoktur. Biliminde alanı buraya girmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: RealW

..Eğer Allah'ın varlığını sırf kinin yüzünden değilde gerçekten ama gerçekten bilime bağlıyorsan zaten seni bağlamıyor bu söylediklerim...

İnançsız insanların Allah'a karşı "kin" duyduğunu, ve bu sebeple inanmadıklarını mı düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

quote:

..Eğer Allah'ın varlığını sırf kinin yüzünden değilde gerçekten ama gerçekten bilime bağlıyorsan zaten seni bağlamıyor bu söylediklerim...

İnançsız insanların Allah'a karşı "kin" duyduğunu, ve bu sebeple inanmadıklarını mı düşünüyorsunuz?

Öyle olanlarda vardır. Sadece bilim yoluyla olayları değerlerdirenler de vardır.

Düzenleme: Sadece kinde olmayabilir. Bunların ortak noktası kibirdir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 13 Mayıs 2016; 16:15:23 >
  • 18 bin tane yaşamın olduğu dünya olsa dahi bu okyanusta bir avuç kum tanesi bile değildir evrenin büyüklüğü ölçüsünde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

kini nefsi emmareden bağımsız ele alma ..

nefsi emmarenin vasıflarına göz gezdirirsen temelde Allahdan nefret ettiğine şahit olursun

ama bu durumu günlük hayatta karşılaştığın kin içeren olaylar etrafında değerlendirme ..

çok daha grift bi mesele..yani..

vaktiyle bi arkadaş bi başka forumda kendisini ateist olarak niteleyen biri ile tartıştı konuştu vs..

en sonunda o ateist ne dedi biliyormusun...

Allah varsa bile yok edilmelidir..cidden aynen bunu söyledi..bu ifade nefsi emmarenin en ham halidir..doğal bi durum yani..vucudda tam anlamı ile hakim olunca ..kaçınılmaz sonuç bu oluyor..iç alemine dönük farkındalığa sahip zeki her birey buna benzer halleri rahatlıkla müşehade edebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu evren falandan açılmışken boluda ufo kaynıyor birgün gel misafirim ol kendi gözlerinle gör ufoları dolaşıyorlar gece her yerde. Şaka falan değil.
  • quote:

quote:

quote:

Öyle olanlarda vardır. Sadece bilim yoluyla olayları değerlerdirenler de vardır.

Düzenleme: Sadece kinde olmayabilir. Bunların ortak noktası kibirdir diye düşünüyorum.

Öyle olan kişi ateist değildir, sadece tanrıyı sevmiyordur. Bir şeye kin duymak, o şeyin varlığını kabullenmeyi gerektirir. İnançsız kişiler, tanrıya kin duymazlar. Belki bağnazlara, dini yaptırımlara, bazı ülkelerdeki yasal dini zorunluluklara kin duyuyor olabilirler, ama onlar bile "Tanrı! Bütün bunlar senin suçun! O kadar kızgınım ki sana artık inanmayacağım" demezler. İnançsız kişi, bir yaratıcının var olabilmesine herhangi bir imkan, mantık çerçevesinde bir ihtimal, pozitif bilimlerle kanıtlanabilecek bir kanıt bulamayan insandır.

Ayrıca yarattığı herşeyin kendisine secde etmesini isteyen ve sadece bu sebeple onları yarattığı iddia edilen bir tanrıdan söz ediyorken, insanların kibirli oluşlarını mazur görmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

18 bin tane yaşamın olduğu dünya olsa dahi bu okyanusta bir avuç kum tanesi bile değildir evrenin büyüklüğü ölçüsünde?

7 katlı semadan bahsedilir ayet ve hadislerde..

lahuti alemler yani..fiziksel atmosfer tabakalrı vb değil

işte bir hadisi şerfide hz peygamber..1. kat sema ile sonsuz sandığımız evreni kainatı kıyaslamış..

ve ..evrenin 1. kat sema ile kıyaslandığında çölün ortasına atılmış bir yüzük hacminde olduğunu beyan etmiştir..

2. kat sema ise 1. kat sema ile kıyaslandığında evren kadar küçük kalıyor

7. semaya dek hesapla dahada büyüyor..

sidretül münteha ve sonrası hk ise en ufak bilgi yok

kafa durur..

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Aynen böyle şeylerde insanın kafası duruyor adeta. İçin içini yememek elde değil. İnsan düşünemiyor bile ama bazıları keşfetmekten falan bahsediyor. Daha buradan zor aya çıkmışık neyi hesap ediyorlar.

Birde ben bu 1. kat semayı karıştırıyorum herhalde. Şimdi tüm bu evren bütün galaksilerle beraber bittiğinde 1. kat sema başlıyor mu yoksa bitiyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

quote:

quote:

kini nefsi emmareden bağımsız ele alma ..

nefsi emmarenin vasıflarına göz gezdirirsen temelde Allahdan nefret ettiğine şahit olursun

ama bu durumu günlük hayatta karşılaştığın kin içeren olaylar etrafında değerlendirme ..

çok daha grift bi mesele..yani..

vaktiyle bi arkadaş bi başka forumda kendisini ateist olarak niteleyen biri ile tartıştı konuştu vs..

en sonunda o ateist ne dedi biliyormusun...

Allah varsa bile yok edilmelidir..cidden aynen bunu söyledi..bu ifade nefsi emmarenin en ham halidir..doğal bi durum yani..vucudda tam anlamı ile hakim olunca ..kaçınılmaz sonuç bu oluyor..iç alemine dönük farkındalığa sahip zeki her birey buna benzer halleri rahatlıkla müşehade edebilir

Benim sürekli vurguladığım şeyde bu aslında. Demek adı nefsi emmare imiş.

• Ok, kib, bye, aeo.
  • İlginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illüminati -- 14 Mayıs 2016; 4:16:07 >
  • Hiçbir ayette evrenin sadece insanlar için yaratıldığı söylenmiyor. Belki çok sayıda ve farklı şekillerde canlılar vardır.
  • Evet Allah kocaman evren yaratayım 18 bin tane alem yaratayım ama bunlardan sadece 1i fizik kurallarına ve bildiğimiz evrene tabi olsun oburlerinin ayakları ters falan olsun musallat falan olsunlar demiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Ben şu ana kadar Kuranı Kerimde, Peygamberlerden, alimlerden kesin olarak bizden başka bu evrende canlı yoktur ifadesi görmedim.

Daha buradan aya zor çıkmışız. Nereden bileceğiz diğer milyarlarca galakside canlı olmadığını ? Ayrıca bu sadece 1. kat semanın altındadır diye biliyorum. Yukarıda da arkadaş semaları aşınca büyüklüklerini anlatan bir hadis paylaşmış. Üst kat semaya çıkınca o geldiğin yere sanki çölün ortasına atılmış bir yüzük hacminde olduğu beyan edilmiştir. 7 kat sema vardır, üste çıktıkça büyüyor diğerine oranla. Birde 7 kattan sonrası vardır. Onunla ilgili tam bir bilgim yok.

• quote:

Ben şu ana kadar Kuranı Kerimde, Peygamberlerden, alimlerden kesin olarak bizden başka bu evrende canlı yoktur ifadesi görmedim.

Daha buradan aya zor çıkmışız. Nereden bileceğiz diğer milyarlarca galakside canlı olmadığını ? Ayrıca bu sadece 1. kat semanın altındadır diye biliyorum. Yukarıda da arkadaş semaları aşınca büyüklüklerini anlatan bir hadis paylaşmış. Üst kat semaya çıkınca o geldiğin yere sanki çölün ortasına atılmış bir yüzük hacminde olduğu beyan edilmiştir. 7 kat sema vardır, üste çıktıkça büyüyor diğerine oranla. Birde 7 kattan sonrası vardır. Onunla ilgili tam bir bilgim yok.

seni daha önceden eleştirdim bilim bölümünde actıgın bir konu sebebiyle geri dönüş yapmadın uzay ! insanların kafasında oluşturulmuş bir kurgudur dedim buna benzer bir konu açmıştın

ateistleri bırakır senle uğrasırım baq

aya çıkıyormuş ... araf 24 25 te insanın yeryüzünde hayat süreceği burda ölecegi ve burdan çıkarılacagı HÜKÜM olarak belirtilmiş .. aya nasıl cıkıp gidiyorsun ?

semavati vel ard -------> yeryüzü zemin gökler tavandır .

pisikletime binsem burdan edirneye doğru sınıra gelsem ipsalaya ... avrupanın ortasına gidecem desem sınır memuruna pasaport sorcak demi izin belge

aya cıkanlar 7 göğü var eden Rabbil aleminden izin almışlarmı ? bir yöneteninin olmadıgını ne düşündürüyor sana gökleri ??

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Uzay bir hayaldir, insanlar oraya gidemez falan mı diyorsun ? Tam olarak anlamadım ne demek istediğini.

• 7 semavat vardır uzay die bişey yok ... insan zeminde yeryüzünde yaşar göğe çıkamaz en fazla 20 km irtifada uçar kuş gibi ... rahman 33 ü oku .. no way out !!!!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.