Şimdi Ara

Su gecirmez reno kartı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler valla bu sabah hayatimin hatasini yaptim sok gecirdim kalbim duracakti o derece.

Naptim derseniz malesef denize arabanin kartiyla girmisim bi 10 15 dk sonra cebime bi baktim kart cebimde o an denizden bi hisim ciktim kuruttum filan bi bekledim kendime gelmeyi ne yapacam filan filan beyin firtinasi costurdum dilenmek otobuse parasiz binmek kiyafetsiz gitmek herseyimde arabadaydi havlu ve arabanin kartini almistim yanima.

Ama etkilenmemisti sastim kaldim bildigim butun dualari okumustum valla.

Bu kartlar su gecirmez mi yoksa sansima bozulmadi mi .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim aracın kartını yıkamacı çocuk cebine koyup arabayı yıkamıştı.Tazyikli yıkama makinasıyla arabayı yıkayınca kart nem almış,çalıştırıp eve gittim 10dk sonra tekrar araca bineyim dedim açılmadı.150tl verip yeni kart aldım sonra bi baktım nemlenen kart kuruyunca normale dönmüşBoşuna bi kart daha almıştım.Araç laguna 2 bu arada ve kartları çok narin

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Kart olunca anahtar sustali yada normal olmayinca fark etmek zor oluyor cebimde hissetmiyorum bile olup olmadigini tuzlu suda kesin bozulmustur dedim ama bi umit calismasini istedim cunku calismasa perisandim.telefon yok para yok ustbas yok ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

Kart olunca anahtar sustali yada normal olmayinca fark etmek zor oluyor cebimde hissetmiyorum bile olup olmadigini tuzlu suda kesin bozulmustur dedim ama bi umit calismasini istedim cunku calismasa perisandim.telefon yok para yok ustbas yok ;)

Şansınız varmış,silikonluyorlar birleşim yerlerini ondan kurtarmışsınız:)

• kartı yikasaniz bile arka tarafından mekanik anahtar çıkıyor onunla kapıları açabilirsiniz diye biliyorum geçmiş olsun şanslıymissiniz

• Mekanik anahtarla kapıyı açıp kartı takıp çalıştırabilirsiniz. Benimde çok korktuğum bir konu bu kart olayı.

• Eğer kart bozulursa kenardaki mekanik anahtarı çıkartarak da kapıları açabilirsiniz.

Su gecirmez reno kartı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende iki gündür cep telefonu kurutuyorum,umutlarım tükenmek üzere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyons.

Mekanik anahtarla kapıyı açıp kartı takıp çalıştırabilirsiniz. Benimde çok korktuğum bir konu bu kart olayı.

Kart ıslanıp aracı açmayınca,o kenardaki anahtarla içeri girdik diyelim.Kapıları açmayan ıslanan kart yuvaya takıldığında aracı çalıştırır mı pekiAraç ıslanan ve bu yüzden kapıları açamayan kartı algılayamaz gibime geliyor bu durumda

• Cep telefonu gibi düşün, ıslanınca çok ciddi su teması olmadıysa kurutunca eski haline geldiği gibi bu da öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

quote:

Mekanik anahtarla kapıyı açıp kartı takıp çalıştırabilirsiniz. Benimde çok korktuğum bir konu bu kart olayı.

Kart ıslanıp aracı açmayınca,o kenardaki anahtarla içeri girdik diyelim.Kapıları açmayan ıslanan kart yuvaya takıldığında aracı çalıştırır mı pekiAraç ıslanan ve bu yüzden kapıları açamayan kartı algılayamaz gibime geliyor bu durumda

Hocam benim bildiğim bu tür kartlı yada anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemine sahip araçlarda birde metal anahtar bulunur ki yukarıdaki arkadaş resmini koymuş birde bunu sokup çalıştıra bileceğiniz gizli bir kontak deliği olur, oraya sokup çevirdiğinizde araç çalışır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

quote:

Hocam benim bildiğim bu tür kartlı yada anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemine sahip araçlarda birde metal anahtar bulunur ki yukarıdaki arkadaş resmini koymuş birde bunu sokup çalıştıra bileceğiniz gizli bir kontak deliği olur, oraya sokup çevirdiğinizde araç çalışır...

Dediğiniz gibi gizli bi kontak deliği yok malesef.Sadece araca giriş için kullanılıyor o kartın kenarındaki anahtar.Aracım reno bende bu kartın benzerini kullanıyorum ordan biliyorum.Aracı start butonuna basarak çalıştırmaktan başka yol yok yani:)

Benzer bir durumu Golf için araştırmıştım, eğer anahtarın pili biterse ya da bozulursa anahtarı normalde kontağın bulunduğu yere yakından tutun ve çalıştırma tuşuna basılı tutun araç çalışır diyordu. Megane ya da Laguna'da da benzer bir durum vardır sanırım, gerekli önlemler alınmıştır. Kullanım klavuzunda yazar büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Benzer bir durumu Golf için araştırmıştım, eğer anahtarın pili biterse ya da bozulursa anahtarı normalde kontağın bulunduğu yere yakından tutun ve çalıştırma tuşuna basılı tutun araç çalışır diyordu. Megane ya da Laguna'da da benzer bir durum vardır sanırım, gerekli önlemler alınmıştır. Kullanım klavuzunda yazar büyük ihtimalle.

Ona bi bakayım ben,kartın pili bitse bile yuvaya taktığımızda araç çalışıyor diye hatırlıyorum.Tabi kartta oluşan bi problemde aracı çalıştırırmı orası muamma.Mesela komşumun subaru forester aracının kontak anahtarı kaybolmuştu yedek anahtarı denedi ama araç tanımadı anahtarı nedense.Daha sonra çekiciyle servise aldılar aracı yeni kontak tertibatı ve anahtarlar gelmişti sanırım

Pil bitmesinde çalışır ama herhangi bi kart arızasında yolda kalırız gibime geliyor:)

Benim araçta kart cepteyken çalışıyor, takmadan çalışır gibime geliyor hocam.
  • Kitap okumadigimiz icin kartin icinden anahtar ciktigini bilmiyordum ogrendigim iyi oldu.

Inanin bu durum acayip ilginc 10 15 dk sen denizde yuz karta bisey olmasin birdaha boyle birsey olsa mumkunati yok o kart bozulur ;)

• Kart bozulsada araç çalışıyor şöyleki immoblizer anahtarın içinde küçük cam tüp gibi bir şey kolay kolay bozulmaz kırılmadıktan sonra.

• ahmet3976 kullanıcısına yanıt
    yani diyorsunuz ki anahtarla denize girilebilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Eğer kart bozulursa kenardaki mekanik anahtarı çıkartarak da kapıları açabilirsiniz.

Su gecirmez reno kartı ?

Peki bu anahtarı kapıda nereye sokuyoruz ki, kapıda böyle bir delik yok. Sadece kapı kolunun orada kapak gibi birşey var oda açılıyor mu denemedim hiç.

• Renault'da nasıl bilmiyorum fakat VW'de dediğiniz gibi kapı kolunun ucunda bir kapak var alttan anahtar ucu ile açılıyor ve delik ortaya çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurD7 -- 19 Temmuz 2016; 17:37:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.