Şimdi Ara

Su Isıtıcılarla Yumurta Haşlamayı Bilen Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün denedim. Attım yumurtayı su isiticisinin içine ve 1 2 dakika içinde yumurta patladı. Sonra yumurta çorbası oldu. Adamakilli nasıl haslayabilirim? Bi fikri olan varsa yazsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Su Isıtıcılarıyla Yumurta Haşlama: Bilmeniz Gerekenler

Yumurta haşlamak, kahvaltının vazgeçilmezlerinden biridir. Peki, su ısıtıcılarını da yumurta haşlamak için kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Kahve Makinesinde Yumurta Haşlama

Kahve makineleri, yalnızca kahve demlemek için değil, yumurta haşlamak için de kullanılabilir. Ancak tüm kahve makineleri bu iş için uygun değildir. Filtreli kahve makinelerinde yumurta haşlamak mümkündür, ancak kapsüllü kahve makineleri bu işlem için uygun değildir.

Elektrikli Cezvede Yumurta Haşlama

Elektrikli cezveler, su ısıtma işlemlerinde yaygın olarak kullanılır. Yumurta haşlamak için de elektrikli cezve kullanabilirsiniz. Ancak cezvenin yeterli büyüklükte olduğundan emin olmalısınız.

Kettle'da Yumurta Haşlama

Kettle'lar da yumurta haşlamak için kullanılabilir. Ancak cezvelerde olduğu gibi, kettle'ın da yeterli büyüklükte olması önemlidir. Ayrıca, kettle'ın kaynatma ayarının bulunması gerekir.

Yumurta Haşlama Süreleri

Yumurta haşlama süresi, istediğiniz kıvama göre değişir:

• Yumuşak haşlanmış yumurta: 6-7 dakika
    • Orta haşlanmış yumurta: 9-10 dakika
    • Sert haşlanmış yumurta: 12-13 dakika

İpuçları

• Yumurtaların çatlamasını önlemek için soğuk su kullanın.
    • Yumurtaları bir kaşık veya kepçe yardımıyla nazikçe suya bırakın.
    • Suyun yumurtaları tamamen kapladığından emin olun.
    • Yumurtaları haşladıktan sonra hemen soğuk suya aktarın, bu kabuklarını soymayı kolaylaştıracaktır.

Uyarılar

• Elektrikli aletleri kullanırken her zaman güvenlik önlemlerini alın.
    • Yumurtaları aşırı haşlamaktan kaçının, aksi takdirde kauçuk gibi bir kıvam alabilirler.
    • Haşlanmış yumurtaları 7 günden fazla oda sıcaklığında saklamayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben öğrenci evindeyken 5 tl ye su ısıtıcılar vardı küçük oluyor onlar. Onlarda yapardım. Yumurtayı atıp suyu 2-3 defa kaynatırdım o arada pişerdi. Hiç patlama falan olmadı
  • Belki sorun yumurtadır, heh?
  • Aynen ben de 5 liklerden ariyodum bulamadim 10 luk aldim :D
    Yanlış anlamdiysam sen suyu kaynatip yumurtayi icine atiyosun 2 3 dk sonra cikarip bi daha atiyosun bu sekilde tekrarlarla mi hasladin? Ben direkt yaptim iste yumurta patladi :D iğrenç yumurta kokusunu cikarmak icinde uğraştım bayagi

• quote:

Orijinalden alıntı: clintfastfood

Aynen ben de 5 liklerden ariyodum bulamadim 10 luk aldim :D
    Yanlış anlamdiysam sen suyu kaynatip yumurtayi icine atiyosun 2 3 dk sonra cikarip bi daha atiyosun bu sekilde tekrarlarla mi hasladin? Ben direkt yaptim iste yumurta patladi :D iğrenç yumurta kokusunu cikarmak icinde uğraştım bayagi

Yok hacım normal suyu koyup yumurta içindeyken kaynatıyodum. Ama bizimkinin altında rezistans falan yoktu. Seninkinde varmı acaba tabanında demir gibi bişey ?
  • Benimkinde tabanda demir kare seklinde metal var ki onun direnciyle filan isiniyodur su. Sizinki nde suyu ısıtan neydi :D

• quote:

Benimkinde tabanda demir kare seklinde metal var ki onun direnciyle filan isiniyodur su. Sizinki nde suyu ısıtan neydi :D

Bizimki de aynı şekilde ama tabanında delikler vardı demirler iç kısımda kalıyodu. Yumurta rezistansa direk temas ettiği için patlıyor muhtemelen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şalgam suyu sevmeyen var mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Benimkinde tabanda demir kare seklinde metal var ki onun direnciyle filan isiniyodur su. Sizinki nde suyu ısıtan neydi :D

Gizli resitanslar var hocam gözükmüyor
  • He tamam kardesim benimkinde yok oyle bi sorun . Metalle arasinda plastik taban var. Sanırsam birden yüksek sıcaklığa maruz kaldigindan patlıyor. Bikeresinde ocakta yaparkende olmustu aynısı.

• Fırın poşetine koyup haşlıyordum ben. Kettle kirlenmiyor hem olası bir kazada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Invius I kullanıcısına yanıt
    İyimis ya. Ama kettle lar kaynama olunca kendiliğinden duruyor. Bendeki bu elektrik kesilmezse sonuna kadar devam :D sanirsam ben de kaynamaya başlayınca prizden ceksem 2 dk lık aralıklarla 3 kere tekrar yapsam olur gibi geliyor

• clintfastfood kullanıcısına yanıt
    Evet olur heralde. Ben zaman ayarlamasını beceremiyorum da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.