Merhaba arkadaşlar . İngilizce konusunda belli başlı bi alt yapım var. Eskiden bu uygulamaya karsı bi önyargım vardı lakin kendisini cok cok güzel geliştirmiş ve cok pratik bi uygulama olmuş , burdan yapım sirketine teşekkürlerimi sunuyorum.
Günlük olarak kendime hedeflerim dogrultusunda planlama yaptım .
Minimum olmakla beraber ...
Duolingo Çalışması : 20Dakika Memrise Oxford3000 Kelime Çalışması:15 Dakika Sesli İngilizce Kitap okuma : 25 Dakika Listening Podcast Çalışması : 1 Saat
Speaking : Günlük olarak gittigim kursa mümkün oldugunca yabancı hocamla ingilizce dinleyip ingilizce konusmaya calısıyorum . :) yakın zamanda cambly düşünüyorum lakin fiyatları cok pahalı
Olmakla beraber her gün en az 2 saat bu sekilde bi calısma planladım . Lakin Aklımda olan sorular sunlar evet sesli okuma yapıyorum .Lakin anlamadıgım ksıımları gidipde cevirip aaa bu kelime böyleymiş gibi yapmıyorum . Sadece kelime telafuzlarımın gelişecegini söyledikleri ve yapıları daha güzel ögrenecegimi belirttikleri için bu çalışmayı yapıyorum . ( buna ekleme olarak tavsiye edeceginiz bi durum var mı ?)
Duolingo Çalışması olarakda günlük pratik ve başarı ilerlemeye calısıyorum . Tekrar amaclı güzel oluyor.
Memrise Oxford3000 Kelime calısması olarakda : 15 dakika memrise uygulaması sayesinde oxfordun belirledigi en cok kullanılan 3000 kelimeyi sırayla calısıyorum suan 50.sıradayım :)
Listening Podcast olarakda : seviyeme uygun bazen 1 tık yukarı seviyedeki podcastleri bazı dönemlerde anlamaya calısarak bazı dönemlerde yolda müzik yerine onları acıp dikkat etmesem dahi dinledigim dönemde oluyor.
Bunun dısında cok etkisi oldugunu düşünmedigim ve eskilerden kalan 1 kurum oldugundan dolayı bi ingilizce kursuna 2 saat egitime gidiyorum haftanın 5 günü , lakin bana sadece kendimi konusma yönünden hafifde olsa zorladıgım için kursu bırakmadan devam ediyorum . Kurum bittigi gibi iletişimi kesicegim :)
hedeflerime gelirsem : önümde erasmus sınavı var marta kadar belli caplı birşeyleri oturtmam lazım Ondan sonra YDS veya YÖKDİL sınavım var . Akademisyenlik yolunda .... Mayıs ayında Alanyada Turizmle alakalı bi işim var speakingimi geliştirmem gerekmekte .
Bu yoldaki hedeflerim bunlar . Bunlar dogrultusunda sizce dogru mu gidiyorum ekleme yapacagım bir durum var mı ? vakişt konusunda ekleme yapabilirim yeterki beni geliştirsin bu sınavlara hazırlasın.
Ekstra olarak grammer teknikleri calısıyorum baya bi teknigi var sadece oturtmam gerekiyor kafamda o kısımdayım :)
Sizce nelerde eksigim var neler yapmam lazım nedir ne değildir ? böyle günde 2-3 saatini verip yanlıs şeylere verdigi için kaybeden insan olmak işstemiyorum :)
Önerdiğiniz bu yöntemi çok değil sadece 2 hafta deneyip çalışın.Yorumunuzu çok merak ediyorum. Çünkü çok karmaşık bir sistem olmuş.
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
Önerdiğiniz bu yöntemi çok değil sadece 2 hafta deneyip çalışın.Yorumunuzu çok merak ediyorum. Çünkü çok karmaşık bir sistem olmuş.
önermedim hocam sadece kendim yapıyorum . dogru mu yapıyorum yanlıs mı yapıyorum yorumları almak istedigimden dolayı yazdım buraya :)
zeblinbalikZ
kullanıcısına yanıt
Yanlış yazmışım oraya ''yazdığınız'' yazacaktım. Cidden çok karmaşık görünüyor.Daha az kaynak kullanıp tekrar çalışmalarını arttırabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme