Şimdi Ara

Şu R Kare Değeri Nasıl Hesaplanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir hesaplama için lazım ama bir türlü bulamadım internette ,

y=mx+b biçiminde bir doğruda R kare değerini nasıl hesaplayabilirim Aşağıdaki excel'de çizdiğim grafikteki r kare değeri gibi mesela

Şu R Kare Değeri Nasıl Hesaplanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greydewil -- 10 Nisan 2011; 21:58:03 >

• Bilen birisi yokmu arkadaşlar
  • Bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var. R^2= (Ee-Et)/Ee şeklinde bir ifade mevcut.
    Buradaki Ee'nin hesabı f değerlerinin aritmetik ortalamasının, yani her bir x noktasına karşılık gelen y değerlerinin toplanıp, nokta sayısına bölünmesi sonucu çıkan değerin,her bir y değerinden çıkarılıp kareleri alınarak toplanması sonucu elde ediliyor.
    Peki Et nasıl elde ediliyor. Fazla birşey istemiyor, formülü bilen birisi yazarsa yeterli olacaktır.
    Teşekkürler.
  • R kare dediğiniz nedir?
  • R kare uydurulan eğrinin kalitesini kontrol etmek için uygulanan yöntemin adı. Eğrinin, noktaların ne kadar yakınından geçtiğinin bir ifadesi.
    1'e ne kadar yakınsa o kadar yakından, 0 a ne kadar yakınsa o kadar uzaktan geçiyor demektir.
    Konuyu kitaplardan öğrenebilirsiniz. Benim şu anda bu hesaba ihtiyacım var.
    Buradaki Et, en küçük kareler metodunda hesapladığımız E değeri midir? Yani uydurulan model fonksiyonu (y*-y)^2 toplamı?????
    Bilenlerden yardım rica ediyorum.
  • Tahmin ettiğim şey galiba. Hesap makinesinde EKK doğrusu oluşturup 1'e yakınlığını kontrol edebiliyorum. Formül olarak bilmiyorum maalesef.
  • Excel'de de yapılabiliyor ama benim elle hesaplamam gerekiyordu ki, hallettim.
    Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biyokimyada yapmıştım bunu ama grafik r kare değerini otomatik vermişti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.