Şimdi Ara

PS4 için HZ değeri kaç olmalı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
3
Favori
24.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Buna benzer bir konu TV bölümüne açtım ama orada çoğu kişi oyun performansına göre yorumlamıyor. Neyse burada istediğim cevapları alacağımı umuyorum. PS4'ü 2014'ün 2. çeyreğinde almayı planlıyorum, şuan ise TV'leri araştırıyorum. Odamın küçük oluşu nedeniyle 32 inch'liklere bakıyorum. Asıl istediğim model W655 ama ne yazık ki 32 inch'i TR'de yok. Ben bunu gidip Sony Center'la konuşacağım. Gelme durumu veya getirebilme durumu hakkında. Neyse bu TV'nin 32' i olmazsa diye alternatiflere bakıyorum. Tabi benim için önemli olan input lag.
    hdtv test
    TV Input Lag Test Database
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Bu siteden yola çıkarak en iyi alternatifler Samsung F5000 ve Samsung F5500 serileri oluyor. Ama işte soru şu. Bu TV'lerin panel yani gerçek hz değeri 50 hz. PS4 için yeterli bir oran mı bu ? Ps4 alan arkadaşlar bunun cevabını verir diye umuyorum.
    İşin özeti asıl öğrenmek istediğim PS4 için kullanılacak bir TV'de panel hızı kaç olmalı ? İyi forumlar..

• Yapay Zekanın Yanıtı

PS4 İçin HZ Değeri

PS4, desteklediği maksimum kare hızına bağlı olarak farklı HZ değerlerine sahiptir. Standart PS4 ve PS4 Slim modelleri 60 Hz görüntü yenileme hızını destekler. PS4 Pro modeli ise hem 60 Hz hem de 120 Hz görüntü yenileme hızlarını destekler.

HZ değeri, ekranınızda görüntülenen saniyedeki kare sayısını ifade eder. Daha yüksek HZ değerleri, daha akıcı ve pürüzsüz bir oyun deneyimi sağlar.

PS4'ünüzün HZ değerini ayarlamak için şu adımları izleyin:

1. PS4'ünüzün Ayarlar menüsüne gidin.
    2. Ses ve Ekran seçeneğini seçin.
    3. Video Çıkış Ayarları seçeneğini seçin.
    4. Çözünürlük seçeneğini istediğiniz çözünürlüğe ayarlayın.
    5. HZ seçeneğini istediğiniz HZ değerine ayarlayın.

PS4'ünüzü 120 Hz görüntü yenileme hızında çalıştırmak için, 120 Hz'i destekleyen bir TV veya monitöre ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Ayrıca, oyunun 120 Hz'i desteklemesi de gerekir.

PS4'ünüzün HZ değerini optimize etmek, oyun deneyiminizi önemli ölçüde geliştirebilir. Ancak, HZ değerini desteklemeyen bir TV veya monitör kullanıyorsanız, daha yüksek bir HZ değeri ayarlasanız bile herhangi bir fark görmezsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sev_Snape

Merhaba arkadaşlar. Buna benzer bir konu TV bölümüne açtım ama orada çoğu kişi oyun performansına göre yorumlamıyor. Neyse burada istediğim cevapları alacağımı umuyorum. PS4'ü 2014'ün 2. çeyreğinde almayı planlıyorum, şuan ise TV'leri araştırıyorum. Odamın küçük oluşu nedeniyle 32 inch'liklere bakıyorum. Asıl istediğim model W655 ama ne yazık ki 32 inch'i TR'de yok. Ben bunu gidip Sony Center'la konuşacağım. Gelme durumu veya getirebilme durumu hakkında. Neyse bu TV'nin 32' i olmazsa diye alternatiflere bakıyorum. Tabi benim için önemli olan input lag.
    hdtv test
    TV Input Lag Test Database
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Bu siteden yola çıkarak en iyi alternatifler Samsung F5000 ve Samsung F5500 serileri oluyor. Ama işte soru şu. Bu TV'lerin panel yani gerçek hz değeri 50 hz. PS4 için yeterli bir oran mı bu ? Ps4 alan arkadaşlar bunun cevabını verir diye umuyorum.
    İşin özeti asıl öğrenmek istediğim PS4 için kullanılacak bir TV'de panel hızı kaç olmalı ? İyi forumlar..

Panel hizi farketmez

• Bu hertz olayi biraz dolandiricilik dostum yani aslinda çok da önemli şeyler değil hani panel 50 olsa bile bilgisayarda değiştirip 300 diye satiyolar ama aldigin görüntü farklı değil. Bende LG 55la640s var hani 200 hz ama paneli normalde 50 bununda. 50 yeter bence zevk alirsin hz isini çok takma
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGreyOne

Bu hertz olayi biraz dolandiricilik dostum yani aslinda çok da önemli şeyler değil hani panel 50 olsa bile bilgisayarda değiştirip 300 diye satiyolar ama aldigin görüntü farklı değil. Bende LG 55la640s var hani 200 hz ama paneli normalde 50 bununda. 50 yeter bence zevk alirsin hz isini çok takma
    Anladım dostlar sağolun cevaplar için. Samsung F5 serisi işimi görecektir o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C8DDC600D

Anladım dostlar sağolun cevaplar için. Samsung F5 serisi işimi görecektir o zaman.

Alıntıları Göster
    TV'ler 50 değil, 60 Hz.
    PS4 de max 60 Hz verdiği için problem yok.

TV'lerin 100-200 Hz gibi özellikleri, kendi içlerindeki işlemcilerle alakalı. Konsoldan 60 Hz aldığı görüntüyü, işleyerek hızlandırıyor. Ancak karşılığı, artan input lag oluyor. Ve hızlı görüntülerde devreden çıkabiliyor. O nedenle, o özellikleri kapamak mantıklı.

Doğrudan 120-144Hz alma olayı, bazı monitörlerde var. O kadar yüksek değerleri de zaten PS4 desteklemiyor. Desteklese bile, işe yaraması için, oyunları 60 fps'nin üzerinde oynatması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Aralık 2013; 14:54:41 >

• Teşekkürler. Bu cevaplardan sonra yüksek bütçeli TV'leri eliyorum direkt Çünkü ne 3d ne de smart umrumda. Sadece input lag'sız ve kaliteli bir PS4 deneyimi yaşamak istiyorum. Bu bilgilerden sonra Samsung F5 serisi 16 ms'lik input lag değeriyle en büyük adayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C8DDC600D

Teşekkürler. Bu cevaplardan sonra yüksek bütçeli TV'leri eliyorum direkt Çünkü ne 3d ne de smart umrumda. Sadece input lag'sız ve kaliteli bir PS4 deneyimi yaşamak istiyorum. Bu bilgilerden sonra Samsung F5 serisi 16 ms'lik input lag değeriyle en büyük adayım.
    ben dolandırıcılık olduğunu düşünmüyorum 100hz ve 400 hz arasındaki fark çok bariz belli oluyor filmlerde.82 ekran için çok farketmez ancak ekran büyüdükçe full hd filmlerde hızlı sahnelerde gözle görülür bir farklılık oluyor.Eğer 82 ekran alıp oyun oynayacaksan bi fark yok benim odamdaki tv de 82 ekran 50 hz ps4 oynuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdasksk

ben dolandırıcılık olduğunu düşünmüyorum 100hz ve 400 hz arasındaki fark çok bariz belli oluyor filmlerde.82 ekran için çok farketmez ancak ekran büyüdükçe full hd filmlerde hızlı sahnelerde gözle görülür bir farklılık oluyor.Eğer 82 ekran alıp oyun oynayacaksan bi fark yok benim odamdaki tv de 82 ekran 50 hz ps4 oynuyorum.

Alıntıları Göster
    en azından 100 hz olsun ... göz yormadan rahat rahat oynarsın .....
  • 60 hz kafidir. Hz olayı önemsiz
  • quote:

Teşekkürler. Bu cevaplardan sonra yüksek bütçeli TV'leri eliyorum direkt Çünkü ne 3d ne de smart umrumda. Sadece input lag'sız ve kaliteli bir PS4 deneyimi yaşamak istiyorum. Bu bilgilerden sonra Samsung F5 serisi 16 ms'lik input lag değeriyle en büyük adayım.

En önemli konuya değinmişsin input lag input lag sorunu minimum bir tv bulursan rahat edersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

quote:

En önemli konuya değinmişsin input lag input lag sorunu minimum bir tv bulursan rahat edersin

Alıntıları Göster
    HZ olayı değil input lag ve tepki süresi(ghostling-backlight bleeding) vs. gibi konular önemli. TV almadan önce çok iyi araştırma yapmak lazım, eğer input lag değeri çok yüksekse at çöpe gitsin o cihazda oyun filan oynanmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

HZ olayı değil input lag ve tepki süresi(ghostling-backlight bleeding) vs. gibi konular önemli. TV almadan önce çok iyi araştırma yapmak lazım, eğer input lag değeri çok yüksekse at çöpe gitsin o cihazda oyun filan oynanmaz.

Alıntıları Göster
    Sağolun cevaplar için. Uzun zamandır araştırıp input lag konusuna gerekli özeni gösteriyorum zaten. Sony KDL-W seri TV'ler bu konuda en iyiken daha makul fiyatlarda olan Samsung F5 serisinde de input lag çok düşük. Ben makul fiyatıyla Samsung F5 almayı planlıyorum.

• Dostum bende ps3 var tv olarak philipsin 47" 3500 tl lik led tvsi var bf3 oynadığımda takılma oluyor düşün bu sorunu tvyi konsol moduna aldım herhangi bir sorun yok ama bu kezde görüntüde değişim oldu konsantıradı felan düşürdü.Umarım bu bilgiler işine yarar yani pahalı ve büyük olması önemli değil ne için kullanacagın önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Dostum bende ps3 var tv olarak philipsin 47" 3500 tl lik led tvsi var bf3 oynadığımda takılma oluyor düşün bu sorunu tvyi konsol moduna aldım herhangi bir sorun yok ama bu kezde görüntüde değişim oldu konsantıradı felan düşürdü.Umarım bu bilgiler işine yarar yani pahalı ve büyük olması önemli değil ne için kullanacagın önemli.

Evet oyun modları TV'nin özelliklerinin kısılmasına neden oluyor. İşin içine 3d, smart girdikçe oyun performansı düşüyor TV'lerin. Benim 2009 civarlarında aldığım Arçelik LCD TV'm canavar gibi, ne bir input lag ne gölgelenme nede başka birşey. Teknoloji yeni sorunları beraberinde getiriyor malesef.
  • Evde kocaman 500 hz led tv var o kadar büyükki kafam kaldırmıyor. Lg 32 inch led full hd tv almayı düşünüyorum takıldıgım nokta 200hz olması fazla bilgim olmadıgı için hızı düşükmü yada yeterlimi bilemedim ps 4 için bu tv sizce işimi görürmü
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediresta_1991

Evde kocaman 500 hz led tv var o kadar büyükki kafam kaldırmıyor. Lg 32 inch led full hd tv almayı düşünüyorum takıldıgım nokta 200hz olması fazla bilgim olmadıgı için hızı düşükmü yada yeterlimi bilemedim ps 4 için bu tv sizce işimi görürmü
    Ps4 en fazla 60hz destekliyor diye biliyorum o yüzden bir hafta önce bende sadece ps4'de kullanacağım için 60hz monitör aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Southwester

Ps4 en fazla 60hz destekliyor diye biliyorum o yüzden bir hafta önce bende sadece ps4'de kullanacağım için 60hz monitör aldım.

Abi bugün gittim 1400 tl ye lg 32LB652V ked tv aldım kendinmle beraber ps4 götürüp taktım denedim süper hiç bi sorun görmedim + 200 tl degerinde LG MARKA 2014 akıllı kumanda yanında hediye verilde tv nin birçok özelligi var başka bi ürün vardı aklımda bunu gördükten sonra fikrim çok degişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ediresta_1991

quote:

Orijinalden alıntı: Southwester

Abi bugün gittim 1400 tl ye lg 32LB652V ked tv aldım kendinmle beraber ps4 götürüp taktım denedim süper hiç bi sorun görmedim + 200 tl degerinde LG MARKA 2014 akıllı kumanda yanında hediye verilde tv nin birçok özelligi var başka bi ürün vardı aklımda bunu gördükten sonra fikrim çok degişti

Alıntıları Göster
    en az 60

• quote:

Orijinalden alıntı: FTorres

en az 60

Alıntıları Göster
    Hz olayı tamaman kandırmaca. Ben ps4 için televizyon almak istiyorum dediğimde en az 200 400 hz almanız lazım diyorlar :) Anlatıyorum ps4 en fazla 60 hz ile çalışır oyunların fps değeri en fazla budur 400 hz nin bana bi katkısı olmaz diye ozaman daha konuşamıyorlar. Ps4 zaten 60 hz çalışıyor tv de.
  • 32LB652V şiddetle tavsiye ediyorum mükemmel performansı yakaladım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.