Şimdi Ara

Şu saatten sonra Daihatsu Materia alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
10.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üstadım sağlamlık konusunda zaten kimsenin tereddütü yok. Japon kalitesi belli sonuçta...

Tek sıkıntım yedek parça olayı, bulunur mu bulunmaz mı bilinmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

Üstadım sağlamlık konusunda zaten kimsenin tereddütü yok. Japon kalitesi belli sonuçta...

Çoğu parcasi toyota yaris ve corolla ile ayni bu aletlerin hocam. Büyük şehirde iseniz sorun olmaz. Daihatsunun forum sitesine de bekleriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daihatsu, Toyotanın yan kuruluşu değil mi? Renault ile Dacia gibi... Parça sıkıntısı olmaz diye tahmin ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Üstadım sağlamlık konusunda zaten kimsenin tereddütü yok. Japon kalitesi belli sonuçta...

Çoğu parcasi toyota yaris ve corolla ile ayni bu aletlerin hocam. Büyük şehirde iseniz sorun olmaz. Daihatsunun forum sitesine de bekleriz.

Hocam şimdi bir Daihatsu kullanıcısı olarak yaklaşımınız duygusal mı yoksa samimi mi? Yanlış anlamayın lütfen, emin olmak için soruyorum.

Çünkü Materia'yı almamak için tek ve önemli sebebim parça sıkıntısı ve maliyeti. Yani her yönden keyif alacağım bir araçtır kuşkusuz. Denizli'deyim, iyi bir Toyota servisi var Denizli'de...

@Orcunsau;

Az evvel yukarıda da belirttim söylediğinizi. Bu mantıkla düşünürsek parça sıkıntısı yaşanmaz gibime geliyor ama ciddi bir Materia kullanıcısı bilebilir ancak bunu.

@Orcunsau

• saat tam 00:20 bu saatten sonra daha alınmaz artık kardeş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Hocam şimdi bir Daihatsu kullanıcısı olarak yaklaşımınız duygusal mı yoksa samimi mi? Yanlış anlamayın lütfen, emin olmak için soruyorum.

Çünkü Materia'yı almamak için tek ve önemli sebebim parça sıkıntısı ve maliyeti. Yani her yönden keyif alacağım bir araçtır kuşkusuz. Denizli'deyim, iyi bir Toyota servisi var Denizli'de...

@Orcunsau;

Az evvel yukarıda da belirttim söylediğinizi. Bu mantıkla düşünürsek parça sıkıntısı yaşanmaz gibime geliyor ama ciddi bir Materia kullanıcısı bilebilir ancak bunu.

@Orcunsau

Ben de biliyordum tam emin değildim. Ama dkerem demiş zaten. Bu araçta parça sıkıntısı olarak yaşayacağınız tek şey kaporta aksamı olur bir kaza bela durumunda...

• Vallahi bilemedim ki şimdi...
  • 10 numarA araba hocam para olsa hiç düşünmeden alırım

• Risk nedir

• Yedek parça bulunmama ihtimali...

Özellikle kaporta aksamında.
  • bahsettiğiniz aracı ilk kez burda duydum hemen görsellere bakayım
  • ebay da parçaları bulunabiliyorsa almak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

ebay da parçaları bulunabiliyorsa almak lazim.

Ebay'dan ziyade;

http://www.parcareyonum.com/kategori/692/daihatsu-materia.html
  • Bulabilirseniz temiz bir colt hepsinden daha iyi bir seçim olur.

• İçi de dışıda kötü. Swift daha güzel 4*4 de var.

• Olmadı Swift zaten, net alternatif =)
  • Son sahibi olursun

• Evet son sahibi olursunuz,,,ancak... satamıyor olmaktan değil,satmak istemeyeceksiniz..
    Keyifli arabadır.

Materia güzel bir araç,motor konusunda sorun yaşamazsınız fakat LPG takılmayacaksa yakıt biraz sıkınıt yaratacaktır.

Swift alternatif olabilir ama iç hacmi kesinlikle Materia'ya göre daha dar bir araç.
  • Kasko yapılacaksa alınır, kaskosuz binilecekse alınmaz. Neticede kaporta aksamı durduk yere sorun çıkarmaz 3-5 senelik araçta ancak ufak bir kazada bile sonraki süreç çok yorucu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_cool

Evet son sahibi olursunuz,,,ancak... satamıyor olmaktan değil,satmak istemeyeceksiniz..
    Keyifli arabadır.

Materia güzel bir araç,motor konusunda sorun yaşamazsınız fakat LPG takılmayacaksa yakıt biraz sıkınıt yaratacaktır.

Swift alternatif olabilir ama iç hacmi kesinlikle Materia'ya göre daha dar bir araç.

Üstadım, az evvel yukarıda da arkadaşa sordum. Size de sorayım;

Bir Daihatsu kullanıcısı olarak bunlar samimi düşünceleriniz midir?

Anlatacaklarım acıtasyon yapmak için değildir, beni sakın yanlış anlamayın.

Babam ben 7 yaşında iken, Daihatsu Applause aracıyla trafik kazasında hayatını kaybetti. Uyumuş direksiyonda, emniyet kemeri de yok tabi...

Araba kazadan sonra yere inen tamponu, yamulan kaputu ve kırılan sol aksı saymazsak sağlam sayılırdı. Blokta bir şey yoktu. Sene 1993 idi. Yaptırdıktan sonra sattık. Ağlaya ağlaya bir hal olmuştum.

Tabi o yıllarda Daihatsu'lar yeniydi, herkes imrenerek bakardı. Yani Doğan'ların, Şahin'lerin kol gezdiği memleketimizde safkan Japon otomobili dediğin zaman herkesin 'Off bea' dediği yıllardı hani =)

O yüzden Daihatsu dediğin zaman benim hep kanım kaynar, almamak için kendimi de zor tutarım ama devir de belli.

Elbette arabayı satmak istemem, sonuçta yukarıda da belirttiğim gibi binici sınıfındanım.

Yedek parça sıkıntısı yaşanır mı?

Swift 'in Materia'ya nazaran dar olduğu aşikar. Özellikle arka diz mesafesi çok kısa. Ön koltuklara 1.75 boylarında biri otursa arkadakine sıkıntı yapar gibi.

Dediğim gibi, 3 araba arasında gidip geliyorum ama beni en çok çeken yukarıda da bahsettiğim sebepten dolayı Materia... =)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.