Şimdi Ara

Şu saatten sonra Daihatsu Materia alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
10.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle başınız sağolsun,talihsizlik yaşamışsınız..

Kimse sahip olduğu aracı kötülemez tabi ki..
    Ben Sirion kullanmaktan gerçekten memnunum,Materia da imrenerek baktığım araçlardan birisi ama Sirion daha karizmatik ve maddi olarak daha uygun geldiğinden onu aldım.

Seneye satmaya niyetim var gibi ama satsam da üzerine ekleyeceğim rakama alacağım araca değecek mi sorusu geliyor hep aklıma ve satmaktan vazgeçeceğim gibi görünüyor.

Parça sıkıntısı konusunda kimse net bir bilgi veremiyor ne yazık ki.. kastım Daihatsu değil,diğer makralarda da sıkıntı yaşanıyor.. hatta çok değil 1 hafta kadar önce Linea konusu vardı bu forumda,klima hortumumuydu,,radyatör hortmumuydu neydi bulunamaıştı ve servisten bile 1 ay sonra gelir cevabı verilmişti..

Parça sıkıntısı yaşamazsınız,Toyota servisleri zaten birebir bakıyor Daihatsulara.
    Ha yoksa bile servisinde 1 hafta 10 gün daha fazla beklersiniz diğer markalara nazaran.

daihatsuaskina.com sitesinden bolca bilgi edinebilirsiniz araç hakkında..

Hangisi aklınıza yatıyorsa,,hangisini daha çok beğeniyorsanız da onu alın..

Herzaman derim,herkes istediği araca sahip olsun,kimsenin dediğine kulak asmasın..
    Tavsiyesiz de olmaz ama..

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Daihatsu, Toyotanın yan kuruluşu değil mi? Renault ile Dacia gibi... Parça sıkıntısı olmaz diye tahmin ediyorum...

yok daha neler daihatsu ilk japon otomobil markasıdır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Daihatsuyok daha neler

http://tr.wikipedia.org/wiki/Daihatsu

• Daha önce sirion kullanıcısıydım. Yakın zamanda araç ihtiyacım oldu, materiaları sürekli takip ettim ama uygun bir tane denk gelmedi. 2-3 tanesiyle görüştüm, pazarlık yaptım ama olmadı.

Burada çoğu kişi daihatsu hakkında bilmeden sallamış. İkinci eline kötü diyenler acaba açıp da ilanlara bakmış mıdır merak ediyorum. Materialar bence çok yüksek fiyattan gidiyor, ikinci eli kötü değil kesinlikle.

Daihatsu markasının en güzel yanı işlevselliği. Sirion'lar mesela a sınıfı sayılıyor, dış ebatları çok küçüktür ama içi şu anki b sınıfı araçların çoğundan daha geniş, daha ferah. Kullanımı çok basit, zevkli ve pratik. Ayrıca donanım olarak da çok başarılı. 2006 model 1.0 motor sirionda abs, klima, 4 cam otomatik, 4 hava yastığı vardı. Şu an trendline'ı geçtim comfort poloda bile yan hava yastığı yok(61 milyar b segment araba). Arka camları manuel b segment araçlar var. Materia da aynı şekilde çok donanımlı bir araç.

Materia da sirionun üst segmenti gibi. B segment olailir ama iç mekanı c segmentlerden geniştir. Farklı, kendine has bir tasarımı var. Eğer kendinize yakın hissediyorsanız bence almalısınız çünkü verdiğiniz paranın karşılığını alırsınız. İkinci eli iyi olarak geçen arabalardan daha az bile zarar edebilirsiniz, şans meselesi. Materia belki piyasada fazla yok ama yine de kendine göre alıcısı var. Araç temiz olduğu sürece çok kolay satılır.

• Madem piyasadan cekilmis bir arac alacaksiniz, aveo oneririm. Atmosferik motorlusuna en kotu tup takar ucuza gezersiniz. Chevrolet de daha yuksek model bulma sansiniz var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Eğer söylediğiniz gibiyse şu aşamada Materia almamam için bir neden yok. Ama gene de bu konuyu yakın zamandahttp://www.daihatsuaskina.com/ 'da paylaşacağım muhakkak. Orada bir Materia kullanıcısını bulup sıkıştırmalı =)
  • aslında sorunun cevabını vermişsiniz
  • Materia alirsin cenaze arabasi derler
    Colt alirsin parcasi pahali derler
    Suzuki alirsin savruluyor derler
    Haklilik paylari vardır belki kim bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Daha önce sirion kullanıcısıydım. Yakın zamanda araç ihtiyacım oldu, materiaları sürekli takip ettim ama uygun bir tane denk gelmedi. 2-3 tanesiyle görüştüm, pazarlık yaptım ama olmadı.

Burada çoğu kişi daihatsu hakkında bilmeden sallamış. İkinci eline kötü diyenler acaba açıp da ilanlara bakmış mıdır merak ediyorum. Materialar bence çok yüksek fiyattan gidiyor, ikinci eli kötü değil kesinlikle.

Daihatsu markasının en güzel yanı işlevselliği. Sirion'lar mesela a sınıfı sayılıyor, dış ebatları çok küçüktür ama içi şu anki b sınıfı araçların çoğundan daha geniş, daha ferah. Kullanımı çok basit, zevkli ve pratik. Ayrıca donanım olarak da çok başarılı. 2006 model 1.0 motor sirionda abs, klima, 4 cam otomatik, 4 hava yastığı vardı. Şu an trendline'ı geçtim comfort poloda bile yan hava yastığı yok(61 milyar b segment araba). Arka camları manuel b segment araçlar var. Materia da aynı şekilde çok donanımlı bir araç.

Materia da sirionun üst segmenti gibi. B segment olailir ama iç mekanı c segmentlerden geniştir. Farklı, kendine has bir tasarımı var. Eğer kendinize yakın hissediyorsanız bence almalısınız çünkü verdiğiniz paranın karşılığını alırsınız. İkinci eli iyi olarak geçen arabalardan daha az bile zarar edebilirsiniz, şans meselesi. Materia belki piyasada fazla yok ama yine de kendine göre alıcısı var. Araç temiz olduğu sürece çok kolay satılır.

Araç donanım olarak güzel hocam. Zaten buradaki kimse donanım üstünlüğü ve Japon kalitesini inkâr etmiyor.

Ben dahil bir çok kişinin düşündüğü şu; bu araçlar piyasa ederinde satılmaya kalksa alacak olan benim gibi hastası olduğundan ve sevdiğinden alıyor. Fakat aciliyetten satılmaya kalkışılsa alıcı yelpazesi elbette genişliyor. Diğer araçlardan, yani bir Polo'dan ya da atıyorum Punto'dan farkı genelde bu oluyor.

Zaten şu aşamada kararım Materia artık. Gene de Daihatsu forumlarını biraz kovalayacağım. Toyota servisi ile de evvela görüşmek lazım, parça tedariği nedir, fiyatlar uçuk mudur vs. şeklinde.

Aldıktan sonra da paylaşırım zaten sizinle muhakkak =)

• materia güzel araç..tasarımı felan da çok hoşuma gidiyor..
    alıpta pişman olan görmedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken36 -- 1 Eylül 2014; 17:31:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayramakseli

Hocam materia yı genelde cenaze arabasına benzediği için emolara, gothic girllere, hipsterlara filan satıyoruz. Bu araçları normal bi insanın gelip aldığını görmedik şimdiye kadar.

ÖNEMLİ NOT: GALERİCİYİM

Farklı bir bakış açısı ama doğru olabilir.

E zaten tarz olarak da farklı bir araç, kimse bunu inkar etmiyor. Fakat bahsettiğiniz tarzdaki insanların işin teknik boyutunu çok da önemsediklerini zannetmiyorum. Yani hiç olmazsa biz teknik özelliklerini ve donanımını bilerek ve isteyerek alıyoruz diğer taraftan.

Bu memlekette Şahin'e 14.000 TL veren var hala... Ülkemizdeki çabuk satılabilen araç modellerine baktığımızda zaten ne acayip bir memleket olduğumuz anlaşılıyor.

Galerici iseniz daha iyi bilirsiniz =)

• hocam aracın diş görünümü güzel. özellikle borda araçta güzel duruyor.
    aracı hiç incelediniz mi?
    yakıt tüketimi nasıl, kronik bir sorunu var mı, vites geçişleri nasıl(eğer otomatik alacaksınız) gibi çeşitli soruların cevaplarını buldunuz mu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayramakseli

Hocam 2. eli şu anda bile aşırı zayıf bir araç siz satacağınız zaman yani 3-5 sene sonra ne olur ben bile tahmin edemiyorum ve aracın bazı parçalarını Türkiye sınırları içerisinde bulamıyoruz. Bu araçları dediğim gibi satacağı fiyatı düşünmeyen ve dikkat çekmek isteyen bazı zengin ergenler alıyor. Maddi durumunu bilmiyorum ama genel olarak tavsiye etmiyorum...

Fikriniz için çok teşekkür ederim.

Dediğim gibi, aracı henüz almadım. Binici sınıfındanım, satmak benim için arka planda ama asıl olan benim için yedek parça bulunabilirliği. O durumu da halen araştırma aşamasındayım =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmett_

hocam aracın diş görünümü güzel. özellikle borda araçta güzel duruyor.
    aracı hiç incelediniz mi?
    yakıt tüketimi nasıl, kronik bir sorunu var mı, vites geçişleri nasıl(eğer otomatik alacaksınız) gibi çeşitli soruların cevaplarını buldunuz mu??

Aracı fiziksel anlamda inceleme fırsatım henüz olmadı ne yazık ki=) Ama Daihatsu forumlarında okuduğum kadarıyla mekanik/motor aksamında kronik bir problemi yok. Saç kalitesi ince diyen var, zaten çoğu Japon'da -Honda dahil- öyle. Ön takım 3 senedir -hor kullanılmasına rağmen- taş gibi diyen var =)

Yakıt tüketimi LPG kullanılmayacaksa bana pek ekonomik değildir gibime geliyor. 1.5 100 HP az değil =) Muadillerine göre ortalama değerlerde zannedersem...

• Bu tarz araçlar Japonyada çok tutuluyor...Adamlar hem mecburiyetten hemde alışkanlıktan sanırım bu araçlara yöneliyorlar...Yollar dar, evler ve bahçeler ufak, park yeri sorunu çok...

• @Rapator;

İnan Denizli'de de bu problem baş göstermeye başladı son 3 senedir. Park edecek yer -hele hele çarşıda- yok resmen park yerleri dışında.
  • Hocam alin bir tane klimali appluase keyfinize bakin..actirin motorunu blok haric 2500 maal olur 10 sene sorunsuz binersiniz ..bu saka yollu bir gercek olmak kaydi ile daihatsular gercek anlamda sorunsuz arabalar ..900000 de sadece bir kere ust kapak conta degisimine ugramis appluase kullanicisi taniyorum baska ne demeliyim acaba..hararet yaptirmadiginiz muddetce bu motoru olduremezsiniz!!kural su ki yilda iki kere termostad degisimi ..erken yag degisimi..devirdaim degisimi yilda bir kere ..radyotor degisimi 2 yilda bir ..ve sogutma hortumlari bunlari yaptiginiz muddetce 1000000 km hayal degil..saygilar

• Materia nın içi dar diyenler olmuş yukarlarda okudum. Bilmiyorlar tabi arka koltuğunun ileri geri hareket etme özelliği olduğunu. Koltuklarının hepsi yatırıldığı zaman düz bir zemin olmasını ve bir minibüs gibi ferah olmasını bilmiyorlar tabi ve sanırım sallamış geçmişler. Bu arabanın içi focustan daha geniş ve ferahtır. 4 yıl sonra konu sahibi almış mıdır yoksa başa bir araç mı tercih etmiştir bilmiyorum. Ama düşünen varsa bence hiç tereddüt etmesin. Gönül rahatlığı ile alınır ve binilir. Parçasıda bulunur. En kritik parçasını en kötü ihtimalla 1 ay beklersiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_cool

Öncelikle başınız sağolsun,talihsizlik yaşamışsınız..

Kimse sahip olduğu aracı kötülemez tabi ki..
    Ben Sirion kullanmaktan gerçekten memnunum,Materia da imrenerek baktığım araçlardan birisi ama Sirion daha karizmatik ve maddi olarak daha uygun geldiğinden onu aldım.

Seneye satmaya niyetim var gibi ama satsam da üzerine ekleyeceğim rakama alacağım araca değecek mi sorusu geliyor hep aklıma ve satmaktan vazgeçeceğim gibi görünüyor.

Parça sıkıntısı konusunda kimse net bir bilgi veremiyor ne yazık ki.. kastım Daihatsu değil,diğer makralarda da sıkıntı yaşanıyor.. hatta çok değil 1 hafta kadar önce Linea konusu vardı bu forumda,klima hortumumuydu,,radyatör hortmumuydu neydi bulunamaıştı ve servisten bile 1 ay sonra gelir cevabı verilmişti..

Parça sıkıntısı yaşamazsınız,Toyota servisleri zaten birebir bakıyor Daihatsulara.
    Ha yoksa bile servisinde 1 hafta 10 gün daha fazla beklersiniz diğer markalara nazaran.

daihatsuaskina.com sitesinden bolca bilgi edinebilirsiniz araç hakkında..

Hangisi aklınıza yatıyorsa,,hangisini daha çok beğeniyorsanız da onu alın..

Herzaman derim,herkes istediği araca sahip olsun,kimsenin dediğine kulak asmasın..
    Tavsiyesiz de olmaz ama..
    Madem konu hortladı ben de birşey sorayım.
    Hocam bir Sirion ilanının açıklamasında "motordan bağımsız klima" yazıyordu. Gerçekten öyle mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.