Şimdi Ara

Şu saatten sonra Daihatsu Materia alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
10.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

20-25 bin arası araç bakıyorum, bütçem bu kadar. Materia'lar dikkatimi çekiyor fakat Daihatsu zannedersem Avrupa pazarından çekilmiş.

Öncelikle binici sınıfındanım, yeni evliyim. Şahsi olarak ilk arabam olacak, alıp satma gibi bir derdim olmayacak. Elbette hayatta ne olacağı belli olmaz. Acil satmak durumunda da kalabilirim. Daihatsu'yu hemen elden çıkarmak biraz riskli sanırım. Ama Materia'lar hem çok hoş ve kaliteliler (malum Japon), hem de temizi bol miktarda var piyasada.

Tabi alternatifler var, Colt, Jazz gibi araçlara da bakılabilir. Siz ne tavsiye edersiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şu Saatten Sonra Daihatsu Materia Alınır mı?

Daihatsu Materia, Japon otomobil üreticisi Daihatsu tarafından 2006-2016 yılları arasında üretilen bir minik MPV'dir. Uzay çağını andıran tasarımı ve pratik iç mekanıyla dikkat çekmiştir. Ancak şu an üretimi durdurulduğundan, ikinci el piyasasında bulunmaktadır.

Daihatsu Materia almayı düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler şunlardır:

Artıları:

• Benzersiz ve ikonik tasarım
    • Geniş ve ferah iç mekan
    • Çok yönlü ve pratik özellikler
    • Güvenilir ve sağlam motor

Eksileri:

• Artık üretilmediğinden yedek parça bulma zorluğu
    • Yakıt verimliliği bazı rakiplerine göre daha düşüktür
    • Performansı sınırlıdır

Genel olarak, Daihatsu Materia şu anda özel ihtiyaçlara uygun bir araç olabilir:

• Benzersiz bir tarza ve pratikliğe önem veriyorsanız
    • Birincil araç olarak kullanmayacak ve fazla kilometre yapmayacaksanız
    • Yedek parça bulmadaki zorlukları ve yakıt verimliliğindeki düşüklüğü tolere edebiliyorsanız

Özellikle Daihatsu Materia 1.5 Gold modeli, 1,5 litrelik benzinli motoru ve zengin donanımıyla öne çıkmaktadır. Kullanıcı yorumları genellikle aracın güvenilirliği, genişliği ve çok yönlülüğünü överken, yakıt verimliliğinden şikayetçi olmaktadır.

Daihatsu Materia almak isteyip istemediğinize karar verirken, yukarıdaki faktörleri dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir. Aracın ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamayacağını ve olası dezavantajlarını kabul edip edemeyeceğinizi düşünmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • swift var iyi bir alternatif olarak.

colt'u da mutlaka düşünün bulabilirseniz.
  • Evet, Swift de iyi bir alternatif. İstediğim fiyata temizini bulmak mümkün.

Yeni kasa Colt'ları ise belirttiğim fiyata iyi bir pazarlıkla almak mümkün olur sanırım. Ama şu aşamada en iyi alternatif Swift gibi görünüyor.

Ekleme: Bu arada Swift'lerin 4x4 versiyonlarında vergilendirme olayı nasıl? Arazi sınıfı vergi mi ödeniyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 30 Ağustos 2014; 16:55:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

Evet, Swift de iyi bir alternatif. İstediğim fiyata temizini bulmak mümkün.

Yeni kasa Colt'ları ise belirttiğim fiyata iyi bir pazarlıkla almak mümkün olur sanırım. Ama şu aşamada en iyi alternatif Swift gibi görünüyor.

Ekleme: Bu arada Swift'lerin 4x4 versiyonlarında vergilendirme olayı nasıl? Arazi sınıfı vergi mi ödeniyor?

arazi sınıfı vergisi nedir hocam ?

tr'de vergiler motor hacmine göre alınır. kaldıki otomobil sınıfında bu araç 4*4 olması farketmez.
  • Üstadım saçma olduğunun farkındayım ama bir arkadaş o şekilde belirtmişti, araç 4 çekiş olunca vergilendirmesi farklı oluyor şeklinde. Yanlış bir bilgi o halde =)
  • Hocam ilk aracın olacakmış o zaman biraz daha parçası ucuz ve bol olan araçlara yönelmek daha mantıklı olur . 2. El konusunda acil nakit ihtiyacında piyasanın altında verirsin satılır . 2. Elde satılmayacak araç yoktur her araç satılır .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daihatsu Materia Tip olarak pek arabaya benzememekte bu sebeple alınmaz
    yoksam daihatsunun türk pazarından çekilmesi falan problem teşkil etmez....
    bu arada piyasası olmayan araçlar her zaman her koşulda problemdir, satmak istersin aylarca satılmaz, yada çok ucuza satman gerekir, ör: kendi arabam:),
    Alfa 156 selespeed sahibiyim, 3. alfa 156m, zevk meselesi aldım,ancak satmak istediğinde alıcı çıkmıyor, çok ucuza vermek istemiyor insan gururuna dokunuyor, misal bu yıl 2. el piyasası çok yükseldi, alfa156 ise 5 kuruş yükselmediği gibi satılmıyorda...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 20 bine satilanlar 25 bin oldu.2. Eli zaten yok o parada verilmez.

• o paraya baska araclarda bakabilirsin hem evlisin o materia kucuk araba degilmi
  • @TroubleTrouble;

Üstadım eğer şoförlük konusunu kast ediyorsanız, eski işimde trafikte epeyce bir araç kullandığımdan, kullanım konusunda sıkıntı yaşayacağım araç pek yok. Uzun yıllar kullanabileceğim bir araç bakıyorum.

@enginkocaman;

Vallahi Materia'nın önü neresi, arkası neresi pek belli değil. O konuda doğru söylüyorsunuz ama kübik tasarımlı araçlar niyeyse cezbediyor beni =) Farklı bir araç, farklı bir tarzı var...
    Japon araçlarını çevremdeki kullanıcılardan dolayı tanıyorum biraz, servise yağ değişimi dışında uğradıklarını pek görmedim =) O nedenle Colt, Swift ve Materia gibi araçlar hem ihtiyacımızı fazla fazla karşılayacak, hem de oldukça kaliteli araçlar.

Dediğim gibi, yalnızca eşe dosta giderken haftada bir iki kere, bir de yılda bir sefer yazlığa giderken kullanılacak.

Materia hala aklımda; Avrupa pazarından Daihatsu'nun çekilmesi yedek parça konusunda sıkıntı yaratır mı? Alfa Romeo'lar tutmasa bile parça konusunda sıkıntı yapan araçlar değildir hocam. Esasen bana bir Materia kullanıcısı lazım fikir almak açısından =)

@zicoss

Hocam evliyiz de iki kişiyiz şimdilik =) Yeni evliyiz yani.

@zicoss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 30 Ağustos 2014; 20:38:37 >

• Yeni kasa colt başka araç düşünmenize gerek yok

• yok ileriye dogru kullanmayı dusunuyorsanda ben baktım arka koltuklar cok dar hani ailecek biyerlere giderseniz anne-baba nızla arka tarafta hic rahat edilmez ondan
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-acil-satilik-172653357/detay bana dar geldi o yuzden size geniş gelebilir
  • ikinci el bir şekilde çözülür en kötü ihtimalle biraz zarar ederek galeriye verirsiniz falan ama, yedek parça durumu çok daha kritik.

artık daihatsunun yedek parçasını çok çok zor bulursunuz.en ufak problemde bile arabadan soğuyacak kadar uğraşırsınız.
  • @mrmst;

Hocam Colt'tan ziyade Swift de var aklımda. Hani listeyi duygusal olarak sıralarsam;

Materia>Swift>Colt

@zicoss;

Kardeş ona bakarsan sınıf olarak baktığım araçların hepsi küçük Yani bir Colt diz mesafesi olarak Materia'dan ne kadar geniş olabilir ki? Ayrıca Materia sanırım daha yüksek

Diğer türlü baktığım araçlar hep öyle zaten. Ben biraz da 'araba diri olsun, fazla yaşlı olmasın da küçük oluversin' derdindeyim...

@r0x;

Evet hocam, dediğiniz gibi. Hadi satışta problem olmasa da yedek parça konusu ciddi sıkıntı yaratır gibime geliyor. Toyota var arkasında diyorlar ama oradan da parça sipariş ettirmeye kalksan bir dünya para tutar sanırım. Aklımdaki tek tereddüt yedek parça olayı. Bir kullanıcısı denk gelse Materia'nın, net bilgi alsak =)

• orası oyle olabilir ama araba şekil olarak guzel ama markası kotu bence
  • Bu saatte alinmaz gunduz gözuyle bakmak lazim.)

5 bine veriyorlarmi biri ariyodu klimali hd u falan.

• Ilk aracım diye söyleyince acemiliği olarak algıladim kusura bakmayın . Hocam temiz Swift sizi uzmez . Bizim bir aile dostumuz da var baya oldu hala kullanıyor ne sorun yaptı ne masraf çıkardı. Ben o tür araçları sevmediğim için önermeyi düşünmemiştim ama aklınızda var ise sağlam araçtır. Şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun . Lastiginize taş değmesin :)

• Rica ederim =)

Swift ve Colt arasında bir seçim yapmak lazım o halde =) Fikriniz için teşekkür ederim.

Zannedersem Swift'te karar kılacağız.
  • Hocam ilk cümledeki sıkıcı espriyi anladım ama ikinci cümleyi pek anlayamadım

quote:

5 bine veriyorlarmi biri ariyodu klimali hd u falan.

25 Bin mi demek istiyorsunuz? Bir de HD nedir?
  • S.a bende 2.nesil sirion var 1.0 çok az yakiyor. Meteria bence alinir tipi bence çokddeğişik kendine baktiriyor. %100japon olduğu için sorun cikarmaz bu araçlar. Tarzim olsun dersen meteria alinir yada teriosta alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.