Şimdi Ara

Şu Saatten Sonra Sözeller Toparlanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşi gücü bıraktım, bu son günlerimi tamamen derslere ayırmayı planlıyorum. Günde 15 saate kadar ders çalışabilirim, tüm vaktimi tamamen derslere ayıracağım.
    Sözellerde şu anda hiç çalışmadan içinde bulunduğum durumu anlamak için bir deneme çözdüm. 30 edebiyat, 16 coğrafya 1, 33 tarih, 9 coğrafya 2, 14 felsefe çıktı.

Ygs 3 sıralamam 78.000 küsür bir yerlerde. Geçen yıl 410 ts-2 puanıyla alan bir bölümü arzuluyorum.
    Sizce önümde kalan tüm vakti derslerime ayırdığım sürece, başarabilir miyim? Netlerimin ne civarda olması gerekir? Yoksa çok mu karamsar bir noktadayım?

Önceliği coğrafyaya vermekte karar kıldım. Kimi zaman 16 da 14 bile yapıyorum coğrafya 2'de, kimi zaman da batıyorum mesela. Çok zig-zaglı. Ardından hızlıca bir tarih özeti geçip, mantığa başlamayı düşünüyorum. Nasıl bir özgüven bilmiyorum ama lys edebiyatı 2 haftada ortalama seviyeye getirebilirim gibi geliyor. (ygs türkçede 40 da 37 yapmıştım bir de)

Lütfen gerçekçi ve yardımcı fikirlerinizi paylaşın benimle, sevgiler.
    (ve buraya yazacağına çalışsana diyenlerin başına mor milka ineği düşsün lütfen.. mola vakitlerimde bakıyorum sadece.)

• cografyan iyi. edebiyat ve felsefeye agirlik ver. psikolojiden birkac terim bil yeter. sosyoloji daha cok yorum agirlikli. tarihten cagdasi iki uc gunde oku hikaye gibi akilda kaliyor. tabi en kritik edebiyat. donemlerin genel ozelliklerini ve onemli yazar eserlerini bil. 40i gormen gerek.

bir de 15 saat cok. uyku onemli. ogrendiklerini uykuda suzgecten gecirirsin. iyi uyu. allah yardimcin olsun.

ygs siralaman da iyiymis bu arada...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pichu

cografyan iyi. edebiyat ve felsefeye agirlik ver. psikolojiden birkac terim bil yeter. sosyoloji daha cok yorum agirlikli. tarihten cagdasi iki uc gunde oku hikaye gibi akilda kaliyor. tabi en kritik edebiyat. donemlerin genel ozelliklerini ve onemli yazar eserlerini bil. 40i gormen gerek.

bir de 15 saat cok. uyku onemli. ogrendiklerini uykuda suzgecten gecirirsin. iyi uyu. allah yardimcin olsun.

ygs siralaman da iyiymis bu arada...

Cevabın için çok teşekkür ederim, mutlu oldum. 12-15 saat bana yeterli gibi geliyor, zaten sağlık sorunlarımdan dolayı evden dışarı çıkamıyorum, tek avantajım gün içerisindeki boş zamanım.

Tüm edebi dönemlerin özelliklerini 3-4 kağıda bir günde güzelce özetlerim diye düşündüm. Diğer bir gün de tüm dil bilgisi bilgilerimi hatırlamak maksadıyla tekrarlarım. Geriye kalan 2 haftanın 12 gününü de eser sahiplerine ve sanatçıların kişiliklerine ayırırım diye düşündüm. (bu 12 günlük ezber döneminde önem sıralaması yapacağım, çok önemli olmayanları atlarsam aşırı bir şey kaybetmem gibi geliyor)

Felsefe grubu için edam özet dergilerini aldım. Psikoloji tanım ezberinden geçiyor gibi geldi, zaman ayrılınca halledilebilir. Sosyoloji yorum ağırlıklı, çalışmadan da yapılabilir. Fakat mantık beni korkutuyor malesef.

Dediğin gibi tarihi hikaye misali okuyarak aklımda tutacağım. Bazı anlaşmaların önemlerini ezberlemek, osmanlıdaki vergi türlerini bilmek vs. haricinde gayet eğlenceli bir ders zaten.

Umarım diğer arkadaşlar da yorum bırakır, sevgiler.

• Zaten sözelde fazla öğrenci yok ki. Netlerin de fena sayılmaz lakin felsefe en çok etki eden ders. onu yukseltmen lazım. Yukselttiğin taktirde iyi olacağına istediğin yere gireceğine eminim. tabı edebiyat da var. Kardesim söyleyim 2 haftada olacak is değil. Gercekten değil. coğrafya basit. ondan once onceligi edebiyata vermelisin. sonra felsefe sonra tarih ve coğrafya.
  • Hocam diploma notun kaç puan veriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

Hocam diploma notun kaç puan veriyor?

40 puan geliyor sanırım. (geçen yıl 0.12'ye denk gelen okul puanım 40 idi, bu yıl alan fark etmeksizin herkese 0.12 di mi?)

Bu sabah coğrafyaya başlangıç yaptım ve ilk üniteyi bitirdim. (harita bilgisi, paralel ve meridyenler)
    Ayrıca bütün divan edebiyatı sanatçılarının özelliklerini defterime özetledim.

Edebiyatta tüm soruları doğru yapmak gibi bir hedefim yok sonuçta, 45 benim için kızıl elma. : ) 2 haftada 30'dan 45'e çıkartmaya çalışacağım. Bunun neden yeterli olmayacağını anlayamıyorum. Bir gün türkçe, bir gün edebi dönem özellikleri, diğer 12 gün de 15 saatten tekrar tekrar sanatçılar,eserleri ve kişilikleri için okuma-ezber yaparsam sınavın test olmasının da verdiği avantajla 45 için yeterli seviyeye ulaşabilirim gibi hissediyorum. Umarım yanılmıyorumdur.

• Edebiyata kısa süreli berbat bir çalışmayla 45 nete ulaştım, cumhuriyet edebiyatı hariç ve hiç eser ezberlemeden 45 yapmak zor değil, 45 in üstüne çıkmak zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black_Ops

Edebiyata kısa süreli berbat bir çalışmayla 45 nete ulaştım, cumhuriyet edebiyatı hariç ve hiç eser ezberlemeden 45 yapmak zor değil, 45 in üstüne çıkmak zor

Bu nasıl bir çalışmaydı? Adım adım anlatabilir misin lütfen? Sevgiler.
  • Belki benimle aynı programı izlemek isteyen arkadaşlar olabilir, o yüzden kısa vadede neler yaptığımı buraya yazacağım.

Yarın coğrafyadan iklim tipleri, enerji kaynakları ve türkiye'nin bölgelerini/özelliklerini bitirmeyi planlıyorum. ardından edebiyatta tanzimat sanatçılarıyla devam edeceğim. elimde bir adet fem kaynağı bir adet de edam özet dergisi var. iki kaynaktan da yararlanarak özetler çıkartıyorum. En geç 3 gün içinde coğrafyayı bitirip hıp hızlı bir tarih özeti çıkartmayı da planlıyorum. Ardından da mantık...

Dersler konusunda başarılı arkadaşlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, bu konuda kendime güven sorunum var ve başarabileceğimden emin değilim. Bugün yaklaşık 9 saat çalışabildim, yarın bunu 12 saate çıkartmayı deneyeceğim. Mevcut puanımı ve durumumu ilk mesajımda açıkladım, lütfen gözüken olasılığı açıklayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sansat

Belki benimle aynı programı izlemek isteyen arkadaşlar olabilir, o yüzden kısa vadede neler yaptığımı buraya yazacağım.

Yarın coğrafyadan iklim tipleri, enerji kaynakları ve türkiye'nin bölgelerini/özelliklerini bitirmeyi planlıyorum. ardından edebiyatta tanzimat sanatçılarıyla devam edeceğim. elimde bir adet fem kaynağı bir adet de edam özet dergisi var. iki kaynaktan da yararlanarak özetler çıkartıyorum. En geç 3 gün içinde coğrafyayı bitirip hıp hızlı bir tarih özeti çıkartmayı da planlıyorum. Ardından da mantık...

Dersler konusunda başarılı arkadaşlar, lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, bu konuda kendime güven sorunum var ve başarabileceğimden emin değilim. Bugün yaklaşık 9 saat çalışabildim, yarın bunu 12 saate çıkartmayı deneyeceğim. Mevcut puanımı ve durumumu ilk mesajımda açıkladım, lütfen gözüken olasılığı açıklayın.

Hocam 410 gibi bir puanı rahatlıkla alabilirsin. Gecen yıla göre sana tahmini 51 civarı gelmiştir. 40 edebiyat 30 tarih 15 cog 1 10 cog 2 15 felsefe yaparsanız tahmini TS2 365 üstü ham puan alabilirsiniz. Diplomanızıda eklersek 416 civarı bir tam puan olur. Sizin için 410 puan almak zor olmasa gerek.

• quote:

quote:

Belki benimle aynı programı izlemek isteyen arkadaşlar olabilir, o yüzden kısa vadede neler yaptığımı buraya yazacağım.

Hocam 410 gibi bir puanı rahatlıkla alabilirsin. Gecen yıla göre sana tahmini 51 civarı gelmiştir. 40 edebiyat 30 tarih 15 cog 1 10 cog 2 15 felsefe yaparsanız tahmini TS2 365 üstü ham puan alabilirsiniz. Diplomanızıda eklersek 416 civarı bir tam puan olur. Sizin için 410 puan almak zor olmasa gerek.

Gerçekten mi? Ben durumum biraz karanlık sanıyordum. Diploma puanım 65. Eşit ağırlık alanındayım, sözelden tercih yapacağım. Bunun 0.12 deki karşılığı 40 okul puanı oluyor, değil mi?

Önerilerden anladığım kadarıyla, ilk mesajdaki istatistiklerimi de göz önünde bulundurursak, gerçek manada yüklenmem gereken tek ders edebiyat şu anda. Yay..

• quote:

quote:

quote:

Gerçekten mi? Ben durumum biraz karanlık sanıyordum. Diploma puanım 65. Eşit ağırlık alanındayım, sözelden tercih yapacağım. Bunun 0.12 deki karşılığı 40 okul puanı oluyor, değil mi?

Önerilerden anladığım kadarıyla, ilk mesajdaki istatistiklerimi de göz önünde bulundurursak, gerçek manada yüklenmem gereken tek ders edebiyat şu anda. Yay..

Hocam TS 2 puan türü için Edebiyat bayağı bi puan veriyor. Edebiyata yüklenirseniz beklediğinizin çok üstünde bir puan alabilirsiniz. Hem zaten sıralamanız bir sözelciye göre çok iyi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black_Ops

Edebiyata kısa süreli berbat bir çalışmayla 45 nete ulaştım, cumhuriyet edebiyatı hariç ve hiç eser ezberlemeden 45 yapmak zor değil, 45 in üstüne çıkmak zor

Bu nasıl bir çalışmaydı? Adım adım anlatabilir misin lütfen? Sevgiler.

Dostum, açtım dergileri konuyu çalıştım, arkasındanda 2 3 test çözdüm. Hemen oturuyor. Geceleri uyurken kulaklıkla konu anlatımlarını dinledim, ordan da bilinçaltına kaydoldu. Bunun haricinde özel bir şey yapmadım. Hiç harıl harıl çalışmadım. Ama cumhuriyet özenli bir çalışma istiyor, cumhuriyyette cidden piskopata bağlamak gerek. Eserleri hikayeleştirmen, a4'e yazıp duvarlarına yapıştırman, sürekli bakıp hatırlaman gerek. 120 tane adam var sanırım yaklaşık, 21 sayfa konu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.