Şimdi Ara

Şu Sistem Nasıl ? .. [Haftaya Alıyorum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce açtığım konudan ve bazı arkadaşların tavsiyesinden yararlanarak (hepsine teşekkür ediyorum) şöyle bir sistem çıkarttım bu sistem üzerinde 1600 TL yi geçmicek şekilde değişiklikler yaparmısınız veya bu sistemi yorumlayın.

Bazı arkadaşlar AMD İşlemciler çok ses yapıyor FAN'ı yetmiyor gibi yorumlar gördüm 1-2 yerlerde kafama takıldı İşlemci için ek fan gerekirmi yoksa herşey yeterlimi + Olarak DVD okuyucum var eklemenize gerek yok.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

İşlemci : AMD Phenom II X6 1055T (2.8GHz) 9MB 938p 125W [388.43 TL]

Anakart : Asus M4A87TD/USB3 /DDR3 2000MHz S+GL+RAID+16X 938p [188.87 TL]

RAM : Kingston 4 GB (2*2) 1333 MHz DDR3 Dual Kit CL9 [194.22 TL]

E.Kartı : Sapphire HD5850 1 GB 256Bit GDDR5 16X [586.21 TL]

HDD : Samsung 1 TB 7200 RPM 32MB SATA2 [121.16 TL]

Kasa : Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+520W PSU (AK-ZEN520-BKT) [194.22 TL]

TOPLAM : 1673.11 TL (Exa Bilgisayar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibGod -- 2 Ağustos 2010; 17:01:29 >

• ekran kartını ve kasayı değiştir
    Palit GTX460 Sonic 1 GB 256Bit GDDR5 16X
    http://www.exa.com.tr/palit/ekran_kartlari/palit_gtx460-334-11708.html

KASA
    LC-POWER 600W (650W Max) 80+ BRONZE V2.3 Güç Kaynağı 132 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2799

ASUS Vento Güç kaynaksız Kasa 100 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3031

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

gtx 465 yerine hd 5850 yada gtx 460 alıp birde işleci soğutcu ekleyebilirsin..
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6377
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-s1283-red-scorpion-lga775-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46104
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_27560_SAPPHIRE_Radeon_HD5850__1_GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti_-_11162-00-40R.html
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_29040_POWERCOLOR_Radeon_HD5850_PCS___1_GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti.html

kasa olarak ta aerocool 550w seçebilirsin..
    http://www.vatanbilgisayar.com/aerocool-vs-9-550-vs-9-550w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=46089
    Hmm daha mantıklı aslında Ekran kartını HD5850 olarak değiştirdim.. + Olarakta neden herkez kasa üzerinde oynuyor kasa yetersizmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GibGod -- 28 Temmuz 2010; 15:34:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GibGod

Hmm daha mantıklı aslında Ekran kartını HD5850 olarak değiştirdim.. + Olarakta neden herkez kasa üzerinde oynuyor kasa yetersizmi?

Alıntıları Göster
    Yorum bekliyorum arkadaşlar yardım edin.
  • quote:

Yorum bekliyorum arkadaşlar yardım edin.

Alıntıları Göster
    Aynı kasayı daha çok güç tüketen GTX275 ile kullanan arkadaşım var. Senin sistemine de rahatlıkla yeterli gelecektir. Eğer görünüşü hoşuna gittiyse bir problem yok.

*Bazı arkadaşlar sadece okudukları tavsiyelerden edindiği bilgilerle tavsiye veriyorlar.. Lafım özellikle bu konuda tavsiyede bulunmuş arkadaşlara değil. oopps hocam üzerine alınmasın , forumdaki bir kaç sistem tavsiyeleri konusundaki ustalarımızdan
    biridirr.. Daha hayatında kasa toplamamış , pc oluşturma motorları ile herhangi bir bilgi sahibi olmadan , sadece bütçeyi tuttuarana kadar sistem tavsiyesi veren arkadaşları gördükçe üzülüyorum. Daha hangi kart ne kadar güç çeker , ne kadar güç kaynağına ihtiyaç duyar farkında değiller.. İnsanlara yardımcı olmak istemeleri güzel fakat bazen de yanlış yönlendirebiliyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

Aynı kasayı daha çok güç tüketen GTX275 ile kullanan arkadaşım var. Senin sistemine de rahatlıkla yeterli gelecektir. Eğer görünüşü hoşuna gittiyse bir problem yok.

*Bazı arkadaşlar sadece okudukları tavsiyelerden edindiği bilgilerle tavsiye veriyorlar.. Lafım özellikle bu konuda tavsiyede bulunmuş arkadaşlara değil. oopps hocam üzerine alınmasın , forumdaki bir kaç sistem tavsiyeleri konusundaki ustalarımızdan
    biridirr.. Daha hayatında kasa toplamamış , pc oluşturma motorları ile herhangi bir bilgi sahibi olmadan , sadece bütçeyi tuttuarana kadar sistem tavsiyesi veren arkadaşları gördükçe üzülüyorum. Daha hangi kart ne kadar güç çeker , ne kadar güç kaynağına ihtiyaç duyar farkında değiller.. İnsanlara yardımcı olmak istemeleri güzel fakat bazen de yanlış yönlendirebiliyorlar..

Alıntıları Göster
    Hmm anladım bir sorum daha olucaktı bazı arkadaşlar işlemci çok ses yapıyor ve fan yetmiyor diyorlar 1-2 yerde gördüm bunu.. İşlemci için ayrı bir fan almama gerek varmı ? oops hocam fan ekle demiş ama arada kaldım tek sorunum budur..

• quote:

Hmm anladım bir sorum daha olucaktı bazı arkadaşlar işlemci çok ses yapıyor ve fan yetmiyor diyorlar 1-2 yerde gördüm bunu.. İşlemci için ayrı bir fan almama gerek varmı ? oops hocam fan ekle demiş ama arada kaldım tek sorunum budur..

Alıntıları Göster
    Daha dün bir arkadaşın konusu vardı X4 965 almış ve fan sesinden durulmuyormuş. Ama onda bir sorun vardı belliki. OC yapılmadıkça mevcut stok fanın yeterli olacağını düşünüyorum. Elbette kule tipi ve 12cm fana sahip bir soğutucu hem daha sessiz hem de daha serin olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Daha dün bir arkadaşın konusu vardı X4 965 almış ve fan sesinden durulmuyormuş. Ama onda bir sorun vardı belliki. OC yapılmadıkça mevcut stok fanın yeterli olacağını düşünüyorum. Elbette kule tipi ve 12cm fana sahip bir soğutucu hem daha sessiz hem de daha serin olacaktır.

Alıntıları Göster
    MÜŞAVİR Rica etsemhttp://www.exa.com.tr/shop/pcwizard.asp şuradan bana bir soğutucu tavsiye edebilirmisin?

• quote:

MÜŞAVİR Rica etsemhttp://www.exa.com.tr/shop/pcwizard.asp şuradan bana bir soğutucu tavsiye edebilirmisin?

Alıntıları Göster
    Soğutucuya mecbur değilsiniz.. Önce bir takın test edin sesini dinleyin. Aldığınız işlemci ile gelen soğutucu ile , kasanızın hava sirkülasyonu ile , eğer varsa OC ile , fanda biriken toz ile vs vs.. bir çok şey ile ilgilidir fanın ses yapması.. Ha daha ilk taktığınız gün eğer rahatsızlık duyarsanız , ki pek sanmıyorm , Sunbeam Core Contact Freezer öneririm. Fiyat/performans olarak en iyi soğutuculardan birisidir.. Kurulumu kolay , performansı ve sessizliği ile ünlü bir soğutucudur..

• quote:

Alıntıları Göster
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6316

exa da çeşit yok maalesef.

alpaslan07 nin dediği gibi, önce stok fanı kullanın, özellikle de oc yapmayacaksanız. Rahatsız olursanız soğutucu alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 28 Temmuz 2010; 16:04:16 >

• quote:

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6316

exa da çeşit yok maalesef.

alpaslan07 nin dediği gibi, önce stok fanı kullanın, özellikle de oc yapmayacaksanız. Rahatsız olursanız soğutucu alırsınız.

Alıntıları Göster
    Hmm anladım arkadaşlar o zaman PC elime geçince bi deneyeyim olmazsa sipariş veririm tekrardan teşekkürler..

@MÜŞAVİR , @aLPaSLaN07 Peki topladığım sistem nasıl üzerinde değişiklik yapmama gerek varmı yoksa böyle iyimi?

• quote:

Hmm anladım arkadaşlar o zaman PC elime geçince bi deneyeyim olmazsa sipariş veririm tekrardan teşekkürler..

@MÜŞAVİR , @aLPaSLaN07 Peki topladığım sistem nasıl üzerinde değişiklik yapmama gerek varmı yoksa böyle iyimi?

Alıntıları Göster
    Sisteminiz gayet f/p sistemi olmuş. İşlemci ve Anakart seçimi özellikle çok iyi. Bu sıralar bi X6 1055T çılgınlığıdır gidiyor.. X4 955 hala oyunlarda fazlasıyla yeterli gelecek bir işlemcidir.. Zaten ekran kartına söylenecek söz yok. Hayırlısı olsun güle güle kullanın..

• quote:

Alıntıları Göster
    bence sistemi exa dan almakta ısrar etmeyin..
    sadece 5850 deki fiyat farkı bile çok fazla..
  • quote:

Alıntıları Göster
    Evde yapılacak Her iş için yeterli olabilecek bir sistem olmuş. Şimdi fiyatlara bakmadım ama o fiyata bulunabiliyorsa ram lerin cl7 zamana sahip olanlarını tercih edin.
  • quote:

Evde yapılacak Her iş için yeterli olabilecek bir sistem olmuş. Şimdi fiyatlara bakmadım ama o fiyata bulunabiliyorsa ram lerin cl7 zamana sahip olanlarını tercih edin.

Alıntıları Göster
    @ooppss hocam nereden almamı tavsiye edersiniz?

@MÜŞAVİR anladım ya o kadarda oynamaya gerek yok kalsın böyle teşekkürler :))

Arkadaşlar başka yorum yapacaklar? Genelde oyun oynayacağım için beni minimum 3 sene götürür bu pc herhalde.
  • quote:

@ooppss hocam nereden almamı tavsiye edersiniz?

@MÜŞAVİR anladım ya o kadarda oynamaya gerek yok kalsın böyle teşekkürler :))

Arkadaşlar başka yorum yapacaklar? Genelde oyun oynayacağım için beni minimum 3 sene götürür bu pc herhalde.

Alıntıları Göster
    vatandan alınabilir,eksenden alınabilir ama anakart eksende yok..
    yada sadece ekran kartı eksenden alınabilir..

AMD Phenom II X4 955
    ASUS M4A87TD/USB3
    PATRIOT 2GB DDR3 1333MHz CL9 (x2=toplam 4gb)
    HIS HD5850 ICooler V GDDR5 1GB 256Bit
    SAMSUNG 1TB 32MB SATA2 7200 RPM
    AEROCOOL VS-9 550W MidT ATX SİYAH KASA
    XIGMATEK RED SCORPION LGA775 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    --------------------
    1573 Tl
    WorldCard 6 Taksit
    www.vatanbilgisayar.com

not:
    -kasayı farklı yazma sebebim akasanın yetersiz olması değil..akasa nn psu su oldukça iyidir..
    ve sistemine yeterlidir ama bence aerocool tasarım olarak daha iyi.içindeki psu nun değerleride iyi. ileride fanlar eklenerek daha etkili soğutma sağlanabilir.. o nedenle önerdim..zevk meselesi.. akasayı alırsan da pişman olmazsın..
    - ısınma nedeniyle işlemci soğutcu gerekli olmasa bile ses için işlemci soğutcu alınmalı diye düşünüyorum.
    o nedenle f/p bir soğutcu yazdım..istersen almayabilirsin..

• quote:

AMD Phenom II X4 955
    ASUS M4A87TD/USB3
    --------------------
    1573 Tl
    WorldCard 6 Taksit
    www.vatanbilgisayar.com

not:
    -kasayı farklı yazma sebebim akasanın yetersiz olması değil..akasa nn psu su oldukça iyidir..
    ve sistemine yeterlidir ama bence aerocool tasarım olarak daha iyi.içindeki psu nun değerleride iyi. ileride fanlar eklenerek daha etkili soğutma sağlanabilir.. o nedenle önerdim..zevk meselesi.. akasayı alırsan da pişman olmazsın..
    - ısınma nedeniyle işlemci soğutcu gerekli olmasa bile ses için işlemci soğutcu alınmalı diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    oopps hocam teşekkür ederim son olarak alıcağım sistemde karar kıldım, sadece nereden alacağıma karar veremedim onuda araştırmaya başladım bir yerden alacam..

ooppss
    MÜŞAVİR
    aLPaSLaN07
    t_garret

Hepinize çok teşekkür ederim önerileriniz ve yardımlarınız için bu forumu seviyorum :))

• quote:

AMD Phenom II X4 955
    ASUS M4A87TD/USB3
    --------------------
    1573 Tl
    WorldCard 6 Taksit
    www.vatanbilgisayar.com

not:

Alıntıları Göster
    Sistemin gayet uyumlu ve güzel olmuş. Ben olsam NVİDİA alırdım oda FANATİKLİĞİMDEN dir :D Yoksa 5850 mükemmel 1kart. Ama NVİDİA 1Başka :D Hadi HAYIRLI UĞURLU OLSUN KARDEŞİM.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.