Şimdi Ara

Su soğutma Sistemi Hazırmı - Toplama mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar SU soğutma sistemi için kararsız kaldım. Piyasa sıfır ve ikinci el olarak satılan birçok Hazır sistem var.

1 - Thermaltake Bigwater 780e ( Kasanın ön Paneline takılabildiği için önden çok hoş duruyor. ve aklımı çeliyor. Ancak performans olarak nasıl olduğunu bilmiyorum ayrıca forumda birçok kişi thermaltake in sıvı soğutmalarından uzak durulmasını önermiş neden belirsiz ¿ )

2 - Coolermaster AquaGate ürün fiyat açısından çok uygun ancak pompa vs gücünü bilmiyorum sistemimi şu an için tek cpu blok olarak kursamda daha sonra vga bloğu hatta kuzey köprüsü bloğu ekleyeceğim.

-----------------------------

Overclock yapacağım Thermaltake Kandalf kasam var gayet müsait. Su soğutma için önerilerinizi bekliyorum yukarıdaki cihazları kullanan arkadaşlar varmı ??? Yoksa Swiftech cpu bloğu ve Eheim - Laing pompadan oluşan bir setmi toplamalıyım.

Acil Yardım Lütfen....

• performans önemli değil ise yanı sadece görsellik istiyorsan hazır sistemler daha iyi olur ucuzluk bakımından. Ama yok hem görsellik hemde performans istiyorum dersen toplama bir sistem almalısın kesinlikle....bide hazır sistemlere sonradan blok eklemek baya bi zor oluyorr (pompa yetmiyor- radyatör yetmiyor işin sonunda toplama bir sistem yapmış oluyorsunn bunları degiştirincee)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardware wizard

performans önemli değil ise yanı sadece görsellik istiyorsan hazır sistemler daha iyi olur ucuzluk bakımından. Ama yok hem görsellik hemde performans istiyorum dersen toplama bir sistem almalısın kesinlikle....bide hazır sistemlere sonradan blok eklemek baya bi zor oluyorr (pompa yetmiyor- radyatör yetmiyor işin sonunda toplama bir sistem yapmış oluyorsunn bunları degiştirincee)
    Öncelikle teşekkür ederim.

Peki sizce Laing DDC-T pompa nasıldır. Daha sonra vga blok ve ram blok yada radyatör eklediğimde yeterli olurmu ?

Cpu blok içinde swiftech Apogee GT düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpbodrum

Öncelikle teşekkür ederim.

Peki sizce Laing DDC-T pompa nasıldır. Daha sonra vga blok ve ram blok yada radyatör eklediğimde yeterli olurmu ?

Cpu blok içinde swiftech Apogee GT düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    LAING DDC pompa yeterli olur herşeye. Blok olarak da GT yerine Apogee GTZ, EK Supreme gibi daha üst düzey bloklar tercih edebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gbanes374

LAING DDC pompa yeterli olur herşeye. Blok olarak da GT yerine Apogee GTZ, EK Supreme gibi daha üst düzey bloklar tercih edebilirsiniz...

Alıntıları Göster
    Slm herkeze ben Coolermaster CXP kullanıcısıyım işlemcime direk Coolermaster AquaGate uyguladım intel i7 var ve gayette verimli çalışmakta pompa konusuna gelıce cekim ve geri iletim oldukcada yeterli ben gayet memnunum şuana kadarda hiç bir sorun yaşpamadım rahatlıkla önerebilirim piyasada tabiki çeşitli sıvı soğutucular mevcut ama Coolermaster bu işe biraz daha özen gösteriyor sonuçta işleri bu kasa ve soğutucu üzerine. Eğer Coolermaster AquaGate alırsan memnun kalacağının garantisini verebilirim Coolermaster AquaGate senin için doğru secim olabilir eğer daha cok bakınırsan kafan cok karışabilir bence Coolermaster AquaGate sana uyugun gibi ve isteğinide karşılayacak güçte .

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Dante

Slm herkeze ben Coolermaster CXP kullanıcısıyım işlemcime direk Coolermaster AquaGate uyguladım intel i7 var ve gayette verimli çalışmakta pompa konusuna gelıce cekim ve geri iletim oldukcada yeterli ben gayet memnunum şuana kadarda hiç bir sorun yaşpamadım rahatlıkla önerebilirim piyasada tabiki çeşitli sıvı soğutucular mevcut ama Coolermaster bu işe biraz daha özen gösteriyor sonuçta işleri bu kasa ve soğutucu üzerine. Eğer Coolermaster AquaGate alırsan memnun kalacağının garantisini verebilirim Coolermaster AquaGate senin için doğru secim olabilir eğer daha cok bakınırsan kafan cok karışabilir bence Coolermaster AquaGate sana uyugun gibi ve isteğinide karşılayacak güçte .

Alıntıları Göster
    Ok Teşekkürler ama ben Toplamaya karar verdim.

• quote:

Forumu iyi araştır yeterli bilgi var ve 2. el forumunuda gez direk 0 alırsan çok maliyetli olabilir güzel ürünler düşüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeqh

quote:

Forumu iyi araştır yeterli bilgi var ve 2. el forumunuda gez direk 0 alırsan çok maliyetli olabilir güzel ürünler düşüyor

Alıntıları Göster
    Yok sıfır değil alamam zaten. Öncelikle
    Laing Ddc Pompaya karar verdim.
    Bulabilirsem Swiftech GTZ cpu bloğu ( 100 Tl nin altında olması lazım )
    Rezervuar hakkında kararsızım.
    Radyatör Cooltek 240mm Alıcam.
    Uv hortum alıcam.
    Birde radyatör üstüne iki tane 12 Cm lik Uv ledli böylece hortumlar ve içindeki uv sıvıda parlayacak.

Sistem hakkında fikirlerinizi bekliyorum.

• quote:

Uv hortum alıcam.
    Birde radyatör üstüne iki tane 12 Cm lik Uv ledli böylece hortumlar ve içindeki uv sıvıda parlayacak.

Cooltek diye bir radyatör duymadım, yanında Cooltek fan hediye edilen Alphacool radyatör duydum...
    Sıvının, hortumların parlaması için uv neon çubuk almanız gerek, fanların neon ledleri ile yeteri kadar görsel aydınlık sağlayamazsınız...

• quote:

quote:

Uv hortum alıcam.

Cooltek diye bir radyatör duymadım, yanında Cooltek fan hediye edilen Alphacool radyatör duydum...
    Sıvının, hortumların parlaması için uv neon çubuk almanız gerek, fanların neon ledleri ile yeteri kadar görsel aydınlık sağlayamazsınız...

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyosun ama hepsi cool işte :)
    Neon Alırız artık ne yapalım nereden bulurum bu uv neon u ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpbodrum -- 13 Ekim 2009; 17:33:49 >

• quote:

Doğru söylüyosun ama hepsi cool işte :)
    Neon Alırız artık ne yapalım nereden bulurum bu uv neon u ?

Alıntıları Göster
    firebal dan..

• quote:

Orijinalden alıntı: zeqh

firebal dan..

Alıntıları Göster
    Şu anda firebal da stoklarda uv neon yok. Başka bildiğiniz yer varmı ?
  • quote:

Şu anda firebal da stoklarda uv neon yok. Başka bildiğiniz yer varmı ?

Alıntıları Göster
    Toplamadan yanayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sft67

Toplamadan yanayım.

Alıntıları Göster
    http://www.pckoloji.com/sivi-sogutma/5952-sivi-sogutma-rehberi.html
    Birde buna bak istersen faydalı olabilir.
    Burada "KULLANILMAMASI GEREKEN RADYATÖRLER---ALİMİNYUMDAN İMAL EDİLENLER VE TT NİN RADYATÖRLERİ" bir ibare var. Acaba bu gruba girmeyen radyatör varmı piyasada?

• quote:

Orijinalden alıntı: konix

www.pckoloji.com
    HugeDomains.com - PcKoloJi.COM is for sale (Pc Kolo Ji)

Burada "KULLANILMAMASI GEREKEN RADYATÖRLER---ALİMİNYUMDAN İMAL EDİLENLER VE TT NİN RADYATÖRLERİ" bir ibare var. Acaba bu gruba girmeyen radyatör varmı piyasada?

Çoğu radyatör bu gruba girmiyor zaten, Türkiye'de satılan Alphacool'lar dahil...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: konix

www.pckoloji.com
    HugeDomains.com - PcKoloJi.COM is for sale (Pc Kolo Ji)

Çoğu radyatör bu gruba girmiyor zaten, Türkiye'de satılan Alphacool'lar dahil...

Alıntıları Göster
    Evet yavaş yavaş parçaları topluyorum ancak türkiyedeki fiyatlar çok saçma.
    Örnek olarak Apogee GTZ Sıfırı 150 TL Forumda ikinci el satan arkadaşlar var 125 TL istiyorlar.
    Yurtdışını inceledim 50 $ ancak fiyata kargo bindiği için neredeyse 120 TL civarına geliyor. Sadece Cpu bloğuna bu parayı vermek mantıklımı yada birtek pompaya 200 TL Bu fiyata komple sistemler satılıyor.
    Diyelimki 200 + 120 Pompa ve Bloğu aldık iş bitmiyor Radyatör ve Rezervuar var. Hortum Kelepçe, Rakor, Fan ...

Bu ne ya Deyecekmi bilmiyorum.

• quote:

Evet yavaş yavaş parçaları topluyorum ancak türkiyedeki fiyatlar çok saçma.
    Örnek olarak Apogee GTZ Sıfırı 150 TL Forumda ikinci el satan arkadaşlar var 125 TL istiyorlar.
    Yurtdışını inceledim 50 $ ancak fiyata kargo bindiği için neredeyse 120 TL civarına geliyor. Sadece Cpu bloğuna bu parayı vermek mantıklımı yada birtek pompaya 200 TL Bu fiyata komple sistemler satılıyor.
    Diyelimki 200 + 120 Pompa ve Bloğu aldık iş bitmiyor Radyatör ve Rezervuar var. Hortum Kelepçe, Rakor, Fan ...

Bu ne ya Deyecekmi bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Sıvı sogutma hobi oldugu için bu iş biraz pahallı tabi ülkemizde dahada pahallı sen daha yeni başlıyorsun daha göreceğin neler var.Daha önce TT PW850i hazır sogutma kıtı kullanıyordum (köşede boş boş duruyo şimdi) bu seti 300 liraya almıştım ve ona verdiğim para kadar pompaya verdim (laing D5) tabi onunlada bitmiyor.Cpu-Gpu blok,rad.sıvı kabı,hortum,rekor,kelepce,sıvı,rad üstüne fan..... ben hala kendimi toparlamaya calışıyoru bu iş için baya bi maddi bakımdan zorlamıştım kendimi...ne diğim kolay gelsin sana yine yardımcı olmaya calışırız elimizden geldiğince..

• quote:

Orijinalden alıntı: hardware wizard

Sıvı sogutma hobi oldugu için bu iş biraz pahallı tabi ülkemizde dahada pahallı sen daha yeni başlıyorsun daha göreceğin neler var.Daha önce TT PW850i hazır sogutma kıtı kullanıyordum (köşede boş boş duruyo şimdi) bu seti 300 liraya almıştım ve ona verdiğim para kadar pompaya verdim (laing D5) tabi onunlada bitmiyor.Cpu-Gpu blok,rad.sıvı kabı,hortum,rekor,kelepce,sıvı,rad üstüne fan..... ben hala kendimi toparlamaya calışıyoru bu iş için baya bi maddi bakımdan zorlamıştım kendimi...ne diğim kolay gelsin sana yine yardımcı olmaya calışırız elimizden geldiğince..

Alıntıları Göster
    Bu parçaları bulamıyorum. Laing D5 Pompa mesela nereden bulabilirim. Sıfırı çok pahalı.

• quote:

Bu parçaları bulamıyorum. Laing D5 Pompa mesela nereden bulabilirim. Sıfırı çok pahalı.

Alıntıları Göster
    DDC satıyor birisi forumda...
  • quote:

DDC satıyor birisi forumda...

Alıntıları Göster
    DDC satan arkadaş ile görüştüm sağolsun çok iyi birisi ama DCC yi almak istemedim 400 Litre Basıyor o pompa ancak Laing D5 1500 Litre basıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.