Şimdi Ara

Su Soğutma sistemine eknebilecek PSU Varmı türkiyede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistemim bayağı sesliydi malesef vede Ekran kartımın fanı son zamanlarda iyice azıtmıştı ses bakımından, tam anlamıyla geceleri kafam şişiyordu ilk önce dedim gideyim bi sessiz fan alayım olsun bitsin,
    sonra düşündümki bu tam olarak cozum değil, çünkü sistem zaten sesli cpu fanı var nb fanı var,
    baktım olacak gibi deil, araştırdım netten ordan burdan, bu forumdan velhasıl sonunda zalmanın 3 adet bloğunu aldım (Cpu(Bakır)+Vga(Alüminyum)+Nb(Alüminyum), diğer parçalarıda halledip sonunda yaptım su soğutma sistemimi, gerçekten güzelde oldu şu anda sistem yüklü iken cpu(Amd Athlon 64 3000+ / Clawhammer) ısısı 36C yı gecmedi tabi bunun daha yazı var.

Her neyse geleyim asıl sorunuma;
    Malesef sistemim hale sesli nedenmi? kasa içindeki tek fan olan PSU fanı yüzünden evet sistemimde psu fanı hariç 1 tane fan yok, ama oda yetiyor bana, yapmadığmı şey kalmadı gittim GlacialTech Silent Blade 19db lik sessiz denecek kadar iyi olan bu fanı aldım normalde aslında fan sessiz ancak PSU icine takınca sanırım hava akımıdan vede titreşimden kaynaklanan bir ses oluşuyor, bu sesten bir türlü kurtulamadım, sanırım kesin çözüm bir su soğutma desteği olan PSU almak yada sessiz bir 12cm fanlı PSU almak, ama benim aklıma su soğutmalı PSU daha çok yatıyor çünkü su soğutma sistemim onu kaldıracak güçte vede PSU mdan daha sessiz.

TÜRKİYEDE SU SOĞUTMA SİSTEMİNE BAĞLANABİLECEK PSU VARMI.

• hiç görmedim ilk kez senden duyuyorum varmıdır acaba bilenler seni aydınlatırlar zaten
  • öyle bir psu yok ama kendi psuna su soğutma yapabilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

öyle bir psu yok ama kendi psuna su soğutma yapabilirsin..

Nasıl neyle, hangi parçalarla, en doğru yol ne ?????? gibi birsürü soru geliyor aklıma.
  • Buradan alabilirsin. Tabi tuzundan yenmiyo.
    http://www.alphacool.de/xt/index.php/cPath/5_18_23/category/water-cooled-power-supply-units.html
    Tr de rastlamadım, umarım getiren biri çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavus78 -- 8 Mayıs 2006; 4:16:26 >
  • PSU'ya su soğutma yapmak gerçekten zor bir iş. Belki de su soğutmanın en zor tarafı diyebiliriz.

Benim bildiğim Ergin Ateş bir dönem bu tip şeylere kafa yormuş ve yapmıştı. Onun tecrübelerinden ders alabilirsin.
  • sistemin tamanını suyla soğuttuğuna göre 12 cm fanlı ısıya göre devrini ayarlayabilen bi psu işini görür gibime geliyo
    zaten sistemin ısısını dışarı atmakla uğraşmayacağı için komik komik devirlerde dönerek sessiz sessiz soğur gibi

12cm fanlı FSB nin yanında uyunabiliyo mesela :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava sirkilasyonu iyi bir kasa önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşımızında lik verdiği gibi bu tip psu lar var başka sitelerdede var birsürü model

bunlarındışında bazı yurt dışı sitelerde anakartlar için mofset blokları var bir tür mod ile bunları psu ya sokabilirsin

ama esas sorun şu psu hatrı sayılır bi sıcaklık veriyor az bi sessizlik için gidip sistemin performansını düşürme pompan güçü olabilir ama boşu boşuna ekran kartın işlemcin 2-3 derece daha fazla ısınacak

hadi hepsini geçtim o psuy harcayacağın vakit ve parayla en kral 12 cm hatta 14 cmlik psu al miss gibi

bende fps epsilon 600 var inanılmaz sesiz ayrıca psular sistemdeki sıcak havayı dışarı atan en önemli fanları barındırıyo en azından benimki öyle
  • Aradığın alet işte bu ;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sst-st30nf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XDiscovery -- 8 Mayıs 2006; 18:57:17 >
  • satir keynin dediği gibi ergin abiye bi sor sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: XDiscovery

Aradığın alet işte bu ;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=sst-st30nf

Bunu allacağım fiyata psu için ayrı bi su soğutma sistemi yaparım daha iyi

Şu ana kadar anladığım kadarı ile en doğru seçin bir 12cm fanlı PSU almak.

• quote:

Orjinalden alıntı: cavus78

Buradan alabilirsin. Tabi tuzundan yenmiyo.
    http://www.alphacool.de/xt/index.php/cPath/5_18_23/category/water-cooled-power-supply-units.html
    Tr de rastlamadım, umarım getiren biri çıkar.

almanlar gerçekten tam su soğutma sistemi olanların ihtiyacına göre bir psu yapmışlar 500w hemde ama
    fiyatı biraz düşündürücü

Öneriler için teşekkürler sanırım doğru yol 12cm fanlı bi PSU almak.

• fsp marka blue storm kullanıyorum 500w ve sesini duymak neredeyse imkansın epsilonda 600w mutemelen oda sessizdir. daha önce arkadaşın da dediği gibi anazaında psu da fan olsun ki içerde bir miktarda hava sirkülasyonu olur nekadar su soğutma da olsa kasanın içinde yinede sıcak hava olucaktır onu dışarı atman sogutmanın performansını da arttırır.
  • ben psu nun fanını +5v ye bagladım sessiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: aspi

fsp marka blue storm kullanıyorum 500w ve sesini duymak neredeyse imkansın epsilonda 600w mutemelen oda sessizdir. daha önce arkadaşın da dediği gibi anazaında psu da fan olsun ki içerde bir miktarda hava sirkülasyonu olur nekadar su soğutma da olsa kasanın içinde yinede sıcak hava olucaktır onu dışarı atman sogutmanın performansını da arttırır.

sistemimi cok konturol ettim %10 luk bir o/c yapıyorum zaten cpu+vga+nb suyla soğuyor geriye ısınan bir hdd kalıyor oda fazla ısınmıyor kasa buz gibi hic fan olmasada sistem ısınmıyor su anda, sonucta kasa metal emiyor ısıyı,oda benim sistemime yetiyor, o yuzden fanlı bir psu ya ihtiyacım yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaTaLL

ben psu nun fanını +5v ye bagladım sessiz

bende onu bi deneyeceğim eğer PSU patlamaz ise oyle kullanıcam
  • Bende de fps epsilon 600 var inanılmaz sessiz ayrıca psular sistemdeki sıcak havayı dışarı atan en önemli fanları barındırıyor buda bana yetiyor zaten...
  • evrenlimited , silentmaxx psu ları getirecek gibi gözüküyor , dun sitelerini girdiğimde görmüştüm..
  • En sonunda benimde üzerinde en çok düşündüğüm şeye takılmış birini görünce sevindim.

Valla ben ne yapacağım derseniz;

Önce sökücem PSU yu. Bakıcam hava giren ve çıkan yerlerden kesebileceğim herşeyi kesicem.

Sonra sessiz bi 8 lik fan bulmaya çalışçam (Zor ama)

Sonra onuda 12V de değil 7 voltta çalıştırcam

Bide eğer denk getirebilirsem fan kontrol ekliycem.

Kişisel Not: Ben epey araştırıp yapmayı sevdiğimden en az bikaç ay benden sonuç beklemeyin .. .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.