Şimdi Ara

Su Soğutma Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Atman At-202 akvaryum filtresi aldim.Zalmanın bloklarından alcam.İşlemci,ekran kartı ve kuzey köprüsü bloğu.Aldığım filtre saatte 1200 litre su basıyo.Yani üstünde öyle yazıyo.Bu üçüne yeterli olur herhalde.yada bi tane daha alıp sadece işlemciye su bastırıyım radyatör girişinde birleştiriyim.yada çift radyatör çift su kabı yapim işlemci tamamen bağımsız olsun.Arada kabına buz falan atarım.Muahhhhhhh.Yada büyük bi radyatörmü önerirsiniz.Mesela ebatları ne kadar olsun.Dediklerimi önceden deneyen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• Oncelikle Nb icin o anakarta blogu Türkiyede bulman olanaksız.
  • Dijital center a gelmiş zalmanın nb bloğu.Uymazmı benim anakarta?
  • zalmanın sitesinden bir bak uyumluluk tablosuna buyuk bir ihtimalle uyumludur senin anakartınla
  • Zalmanın sitesinde göremedim uyumluluk tablosu.Ama bisürü bağlantı aparatı var.Universal degilmi bu alet zaten?
  • bende kendi su soğutmamı yapıyorum. senin düşündüğünü düşündüö bende ve iki pompa kullanıyorum soğutmada. biri işlemci biri ekran kartı ve NB için. depoya iki pompa koydum bunun için.
  • Bu konuda bir deney yapmışlığım yok. Ama zamanında çok basit bir hesap yaparak suyun işlemciye giriş ve çıkış sıcaklığı arasındaki farkın 0,6 C civarında olduğunu bulmuştum. Su soğutmada paralel hat çekmenin amacı bir bloktan çıkan suyun diğerine ısınmış olarak girmesini engellemek olduğuna göre, işlemci ve NB+VGA'ya ayrı ayrı hat çekmek neredeyse hiçbir kazanç sağlamıyor denilebilir.

Buna karşın eğer ille de iki pompa bağlamak istiyorsanız iki pompayı birbirine paralel bağlayın ama bloklara giden hatları seri bağlayın. Böylece her bir bloktan iki kat daha fazla debide su geçirmiş olursunuz. Dolayısıyla suyun hızı ve ona bağlı olarak ısı transferi artar ve paralel bağlı blok sisteminden çok daha fazla performans alırsınız

Not: yukarda bahsettiğim hesabı forumda yazmıştım ama bi kere daha tekrar etmekten zarar gelmez.

Q = m C T

Q = 500 W (bilgisayarın bütün komponentlerinden suya çekilen ısı (fazla fazla yazdım ki sonuçtan emin olalım. Ama aslında 250W'ı geçmez))
    m = 600 l/h = 0,17 kg/sn (1200 l/h lik bir pompa kullanırsak kayıplar yüzünden debi yarıya kadar düşebilir. O yüzden debiyi 600 l/h aldım)
    C = 4860 J/kgC (su için sabit bir değer)

500 = 0,17*4860*T

T = 0,6 C

Sizce bu kadarlık fark için o kadar uğraştığınıza değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 20 Eylül 2005, 15:05:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğutma suyu seviyesi nasıl
    8 yıl önce açıldı
    Banyo sıcak su sorunu yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: delibash2002

Zalmanın sitesinde göremedim uyumluluk tablosu.Ama bisürü bağlantı aparatı var.Universal degilmi bu alet zaten?

ewt universal
  • Hasbi saol açıklaman için.Bisürü masraftan kurtardın beni.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.