1-)Arkadaşlar bu sistem nasıl acaba oyunlar için yeterli mi? 2-)Anakart hakkında pek bilgim yok uyumlu olur mu acaba? 3-)Sistem için sanırım 400watt yeterli olur 500watt kullanmam sorun oluşturur mu? 4-)Şimdilik lcd monitör alamayacağım elimde 17'' crt monitör var bununla kullanmam sıkıntı oluşturur mu? 5-)Başka bir tavsiyeniz var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: emre_acikgoz
1-)Arkadaşlar bu sistem nasıl acaba oyunlar için yeterli mi? 2-)Anakart hakkında pek bilgim yok uyumlu olur mu acaba? 3-)Sistem için sanırım 400watt yeterli olur 500watt kullanmam sorun oluşturur mu? 4-)Şimdilik lcd monitör alamayacağım elimde 17'' crt monitör var bununla kullanmam sıkıntı oluşturur mu? 5-)Başka bir tavsiyeniz var mı?
1-Yeterli 2-Uyumlu 3-oluşturmaz 4-oluşturmaz
1)Hayır. 2)Evet. 3)Hayır. 4)Hayır, gözlerini yorar/bozar. 5)Oyun oynamak istiyorsan ikinci el konsol al.
quote:
Orijinalden alıntı: emre_acikgoz
1) Kullanacağınız monitör ile yüksek fpsler verecektir. Fakat çözünürlük yükseldikçe de fpste çok fazla düşme yaşanmayarak, rahatça oyun oynayabileceksiniz. 2)AM3 anakart olduğundan uyumludur. 3)Hiç bir sorun oluşturmaz, aksine sistem yük altına girdiğinde güç tam yeter. 4)Hiç bir sıkıntı olmaz, fakat o ekran kartı o sisteme çok. Yakın zamanda yeni bir monitör alırsanız ekran kartının gücünü anlarsınız. 5)Bellekleri 4 gb'a çıkartabilirsiniz, işlemciyi biraz daha yukarıya taşıyabilirsiniz(ileriyi düşünerek), illa bu işlemciyi alacağım derseniz, 4'üncü çekirdeği açmayı unutmayın.
Hayırlı olsun.
Daha dün neredeyse aynı sistemi arkadaşa kurdum kendim test ettim tek farkı arkadaşa 4 gb ram taktık bide monitörü lcd idi
1) bu sistem oyun oynamaya kesinlikle yeterli sadece daha sonra 2gb'nin yanına bi 2gb ram daha eklemenizi tavsiye ederim(özellikle win 7 kullanacaksanız)
2) Kullanacağınız işlemci anakart ile uyumlu, ayrıca kolay çekirdek açmaya imkan veren bir anakart yukarıda arkadaşın dediği gibi 4. çekirdeği açmayı unutmayın, ayrıca bios güncellemesi ile 6 çekirdekli işlemciler ile tam uyumlu hale gelir anakartınız böylece ileride sistem yenilemede işiniz kolaylaşır...
3)500 watt yeterde artar sisteme en ideal seçim olur kanımca
4) Sıkıntı olmaz tabi ki ancak tam verim almamanıza sebep verir
5) ramleri 4 gb'ye çıkartmakta fayda var, işlemci 1-1.5 belkide 2 yıl kadar üst düzey verim almanızı sağlar bence bulldozer'lerin çıkma arifesinde amd işlemciye fazla para vermeye gerek yok...
Fiyatları nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim biz daha pahalıya topladık bu sistemi bende 1-2 haftaya kendime sistem kuracağım için merak ettim açıkçası :)
quote:
Orijinalden alıntı: canerpense 5)Oyun oynamak istiyorsan ikinci el konsol al.
Eğer ki bunu 2-3 yıl önce söyleseydiniz kesinlikle katılırdım ancak, konsollar yavaş yavaş miladını doldurmaya başladı (düşük performans göstermeye başladı) bende ps3 kullanıyorum ama özellikle bu sene pek memnun kalmadım özellikle bf3 gibi oyunların pc vs konsol karşılaştırmalarından sonra kararım netleşti ve yeniden oyun bilgisayarı toplamaya karar verdim. Bence hiç konsol kullanmamışların bu saatten sonra konsola geçmesi doğru olmaz
Herkese verdiği bilgiler için teşekkür ederim rami 4gb ye çıkartacağım param olunca da lcd monitör alırım. Hocam bu sistemi novabilgisayar pc toplama sihirbazından topladım. Bir de aklıma bir soru daha geldi bu sistem çok ısınır mı yazın özellikle evim çok sıcak oluyor fanlar vs. çok ses yapar mı? 4. çekirdeği açmayı bilmiyorum aldığım yere mi söyleyeyim yoksa internetten öğrenip kenidim yapabilir miyim?
Herkese verdiği bilgiler için teşekkür ederim rami 4gb ye çıkartacağım param olunca da lcd monitör alırım. Hocam bu sistemi novabilgisayar pc toplama sihirbazından topladım. Bir de aklıma bir soru daha geldi bu sistem çok ısınır mı yazın özellikle evim çok sıcak oluyor fanlar vs. çok ses yapar mı? 4. çekirdeği açmayı bilmiyorum aldığım yere mi söyleyeyim yoksa internetten öğrenip kenidim yapabilir miyim?
OC yapmayacaksanız muhtemelen ısı problemi yaşamazsınız ancak bunu şimdiden söylemek zor, 4. çekirdeği açmanın kolaylığı birazda anakarta bağlı sizin anakart ile açmak çok kolay yalnız şunu belirteyim 4. çekirdeği kesin açabileceksiniz diye birşey yok veya açıp stabil olacağınında garantisi yok bu biraz şans işi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme