öncelikle pek bilgim yok divan edebiyatı oluyor sanırsam emin değilim yanlışsa düzeltin lütfen. bu tarz şiirler okuyabileceğim yazarlar ve kitaplar önerirseniz çok sevinirim. |
Şu tarz şiirleri okumak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var
-
-
Berceste Beyitler -Emrah Gökçe kitabında Divan Edebiyatı'na ait bir çok şiiri bulabilirsin.
-
Hocam divan şiiri okumak istiyorsanız şairlerin divanlarına bakmanız gerekir, size divan edebiyatından sevdiğim şairleri önereyim; Hayali, Nef'i, Nabi, Şeyh Galib, Necati Bey, Fuzuli, Nail-i Kadim. Eğer siz tek bir şair değil derleme okumak isterseniz Divan Edebiyatı Antolojilerine bakacaksınız. Ancak, divan edebiyatına aşina değilseniz mazmunları anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Bu zorluğu aşmak için;
İskender Pala- Ansiklopedik Divan Şiiri Sözlüğü
Ahmet Talat Onay- Açıklamalı Divan Şiiri Sözlüğü
kitapları yardımcı olacaktır.
Son olarak divan şiiri ciddi ihtisas isteyen bir alandır ve ben edebiyatçı ya da divan şiiri araştırmacısı değilim sadece divan edebiyatına karşı merakım var. Bu sebepten söylediğim şeyleri kendinizde araştırınız yahut daha iyi bilen birine sorduktan sonra kitapları temin etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X