Şimdi Ara

Şu tarz şiirleri okumak istiyorum önerilerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle pek bilgim yok divan edebiyatı oluyor sanırsam emin değilim yanlışsa düzeltin lütfen.

bu tarz şiirler okuyabileceğim yazarlar ve kitaplar önerirseniz çok sevinirim.

~ GAZEL -III - ~ FUZULİ (siirparki.com)

• Berceste Beyitler -Emrah Gökçe kitabında Divan Edebiyatı'na ait bir çok şiiri bulabilirsin.

• Hocam divan şiiri okumak istiyorsanız şairlerin divanlarına bakmanız gerekir, size divan edebiyatından sevdiğim şairleri önereyim; Hayali, Nef'i, Nabi, Şeyh Galib, Necati Bey, Fuzuli, Nail-i Kadim. Eğer siz tek bir şair değil derleme okumak isterseniz Divan Edebiyatı Antolojilerine bakacaksınız. Ancak, divan edebiyatına aşina değilseniz mazmunları anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Bu zorluğu aşmak için;

İskender Pala- Ansiklopedik Divan Şiiri Sözlüğü

Ahmet Talat Onay- Açıklamalı Divan Şiiri Sözlüğü

kitapları yardımcı olacaktır.

Son olarak divan şiiri ciddi ihtisas isteyen bir alandır ve ben edebiyatçı ya da divan şiiri araştırmacısı değilim sadece divan edebiyatına karşı merakım var. Bu sebepten söylediğim şeyleri kendinizde araştırınız yahut daha iyi bilen birine sorduktan sonra kitapları temin etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİR KİTAP ARIYORUM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.