Şimdi Ara

Su Tesisat Tertibatı - Temiz Su Tertibatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölümde su tertibat sistemleri hakkında nacizane yazımı paylaşmak istedim.
    Suyun depolanmasından basınçlandırılmasına, yumuşatılmasına ve tesisattaki ses yalıtımı detaylı olarak incelenmelidir.
    Temiz su tesisatları su sayacından itibaren başlar. Su sayacından önceki kısım çoğu zaman belediyeler tarafından yapılmaktadır.Temiz su tesisatında uyulması gereken kurallar şunlardır ;
    Temiz su tesisatlarında kullanılan borular ve kolektörler galvanizli olmalıdır. Ya da plastik borular kullanılmalıdır.
    Tesisat çekildikten sonra mutlaka basınç testi uygulanır. Tesisata test yapılmadan bütün çıkışlar kor tapa kapatılır. Tesisata su basılarak kör tapadan havası alınır. Daha sonra en az işletme basıncının 1,5 katı basınç uygulanarak basınç sabitlenir. Test cihazındaki manometreden 30 dk. Sonda basınç değerine bakılarak düşme olup olmadığı kontrol edilir. Eğer basınçta düşme varsa kaçak yeri bulunur. Gerekli tamirattan sonra tekrar teste tabi tutulur.
    Ana dağıtım ve kolon boruları mümkün olduğunca açıktan geçirilmeli her kolon vanalarıyla ayrı ayrı kapatılabilmeli ve suyu boşaltabilmelidir. Ayrıca ana dağıtım boruları ve kolonlar ayrı renklere boyanabilir. Her katın bağımsız olarak kapatılabilecek vanaları olmalıdır.

Borular kesinlikle kiriş, kolon gibi taşıyıcı elemanlar delinerek veya kırılarak geçirilmemelidir.
    kullanma suyu tesisatı kullanım noktalarına doğru yükselerek çekilmelidir. Sistemde hava yapması önlenmelidir. Tesisat tertibatı ile yazımız bitmiştir arkadaşlar. Dilerseniz Su tesisat tertibatı adına bağlantıdan konu ile alakalı daha fazla bilgiye müdahil olabilirsiniz.
    Arkadaş hepinize kucak dolusu sevgiler, bir sonraki yazımızda görüşmek ümidi ile. Konu hakkında soru ve görüşlerinizi yorum olarak gönderebilirsiniz. Gün içerisinde elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. İyi forumlar dilerim.

• Arkadaşlar tesisat ,su tesisatçısı , sıhhi tesisat ve su tesisat hizmetleri alanında illa bir sorun değil aklınıza takılan bir soruyu da gönül rahatlığı ile sorabilirsiniz. **** aracılığı ile cevaplamaya çalışırım. büyük küçük farketmez herşeyi sorabilirsiniz gönül rahatlığı ile. Su tesisatçısı olduğum için günlük bin bir türlü sorunlarla karşılaşmaktayız ve modern cihazlar bu tip sorunlara oldukça kolaylıklar sağlamaktadır.
    Forumseverlere saygılarımı sunuyorum. Hayırlı günler iyi forumlar.
    Kaynak :istanbul su tesisatçısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dış ünite su damlatma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.