Şimdi Ara

Şu tür durumlarda nasıl davranmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım aslında 2010dan beri forumun bilgisayar bölümünde misafir olarak geziyordum.

Bir yıldır arabayla arada bir trafiğe çıkıyorum maddiyat anca elverdi de araba alınabildi. Acemi sürücüyüm denebilir Şu yaşadığım durumları bir tartışalım istedim.

1)Eskişehir Yolunda Aksiyon
    Orta ve sağ şerit 60 km hızla ilerliyor ben normalde ortada 75 km de cc kullanıyorum. Yavaş diye sol şeritte 95 km ile gitmeye başladım baktım sol hızlı akıyor diye 115 e çıktım şimdi sağım dolu hiç kaçmalık yer yok

SAĞ ŞERİT <## <## <## <## <## <## ort 50
    ORTA ŞERİT <## <## <## <## <## <## ort 60
    SOL ŞERİT - <## - - <## ort 110

Baktım arkadan iki bmw bir mercedes basarak geliyor benim araç gitmiyor tabi 3.vitese atıp basmaya başladım arkadakiler selektör atıp duruyor çekil çekil diye ama sağ dolu korna basıyorum yer açan yok son anda sağdakinin önündeki açıldı oraya direkt daldım eğer dalmasaydım arkadan çarpacaklardı. Ben araya 140 ile dalıp frene abanıp anca kendimi kurtadım adamlar uçarak gitti herhalde 180 200 basmışlardır.

2)Kırmızı Işığa Yaklaşırken Selektör Yemek
    Düz yolda eğer yol uygunda kırmızıyı görür görmez ayağımı gazdan keserim arabanın mümkün olduğunca az gaz ve az frenleme ile kendi durmasına sağlarım. Mesela o gün 70 sabit gidiyorum ışık kırmızıya dönünce gazı kestim orta şeritteyim 300-400 metre ilerde ışık var 60 ile giderken birisi dibime hızlıca gelip yavaşladı selektör korna bastı küfretti sağımdan basıp ışıklarda durdu. Adam beni geçerken hızım 52 idi.

3)Motorcuya Giriyordum
    Bizim burda dar bir sokak var sağa dönecem baktım arkada birşey yok tam dönerken baktım arkadan hızlı ama küçük siyah bir şey geliyor durup geri vitese atıp arabayı sokağa paralel hale getirdim motorcu laf ederek gitti. Benim 15 ile gittiğim dar yolda bunların 60 70 le gitme hakları var mı?

4)Sağa Dönüşte
    Şimdi üç arabanın yan yana durabileceği bir yol vardı sol ve orta doluydu belli ki millet düz gidecek sağ boştu sağa dönüş için -> ışığı vardı. Ben ordan sağa dönecekken ordan önüme bir adam girdi durdu. Kornaya bastım ama adam bekliyor gene kornaya bastım indi ''niye basıyon lan!'' dedi. ''Sağa dönüş serbest niye sağı tıkıyorsun?'' dedim. ''Sana mı soracam lan!'' dedi baktı yeşil yandı bindi aracına gitti.

• 1. Şerit hızlarına zamanla alışırsın. Arkadaki basacak diye kendini tehlikeye atma hız sınırlarına uymak zorundalar. Sen canını sıkma onlar sıksın. Arkadan çarpmazlar. 1 sene olsa da acemiyim ben de. Arabayı sürmeyi öğrendim dediği zaman insan kaza yapıyor.
    2. Burda adamın derdini anlamadım sende anlamak zorunda değilsin boşver. Trafikte herkes sinirli.
    3. Tabiki hız sınırlarına uymak zorundalar. Motorcular bizim arabayı durdurduğumuz gibi rahat duramıyorlar. Bunun için durup arkadan gelen motorcuya yol vermiştim. Ama genede mal çok tramvaya kafa tutan var.

4. Adam oraya girmişse zaten saygısız bir tiptir. 1 2 korna yeter fazlasına gerek yok zaten. Oda rahatsız olduğunu belirtmek için yeter.

• Trafikte bütün yönleri görebildiğimiz uzaklığa kadar takip halinde olmalıyız. Işık takibi yaptığınız gibi... Ne kadar uzağı görürsek o kadar erken önlem alırız. Diğerlerine de erkenden niyetimizi belli etmeliyiz. Sinyali, fren lambalarını biraz daha erken yakarsak arkadakiler de kendini ayarlar. Işıklara hızlı yakalanınca önümde kuyruk ve arkamda hızlı gelen araç varsa ve mesela arkamdaki benim görüş acıma sahip değilse lambadan daha alçakta yokuş dibinde ise önümdeki uzun kuyruktan habersizce mesela birkaç kere frene basıp bırakır dikkatini uyandırmaya çalışırım.

Kontrollü geç lambalarını umursamayan veya farkedemeyenler ise çok oluyor, sabredin alışın... Motorcular savunmasız, ön tampon kafaları-arka tampon popoları- niyetinizi erken belli edin onlar çabucak sıyrılıp gitme derdinde, bırakın gitsinler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar olayı hafizanda tuttuğuna göre gerçekten yeni yeni araç kullanıyorsun.. hergun karsilasacagin durumlar. Sen de küfür etmelere baslayacksin ilerde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir yolunda hız sınırı 70. Sağ doluysa solda 80-90 ile gitmeniz gayet normal. Özel bir araç olmadığı sürece yol vermek zorunda değilsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 - Acemiyseniz ve altınızda güçlü bir araç yoksa sol şeride geçmeyin, arkadan gelenler tepkisinde haklı. Ayrıca o tip adamlar seni kaçırsın diye basarak arkadan sıkıştırır merak etme vurmazlar. (Not: Bende acemi sayılırım sol şeridi çok nadir kullanıyorum kafam rahat.)

2 - O tarz tabakhaneye *** yetiştirenler her yerde var, trafikte ışıklara yaklaşırken dikiz aynasından arkandaki tipleri takip et baktın acelesi var kay sağ şeride geçsin.

3 - Var.. Motorcuların, taksicilerin, dolmuşcuların herşeye hakkı var ( ! ) tabii genelleme yapmayayım duyarlı şoförleri tenzih ediyorum.Bu 3'lüye her zaman dikkat et trafikte.

4 - Buna yoruma bile gerek yok çeşit arkadaşın teki, takılma.
  • 30 yaşını geçip hala çocuk gibi bisiklete binen adamları hayatıma sokmuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.