Şimdi Ara

Şu voltaj değerleri normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    +3.3V ------ 3.26
    +5V ------- 4.99
    +12V ------- 12.57

+3.3V ve +5V düşük
    +12V yüksek

Elektrik hattında gerçek anlamda topraklama olduğunu sanmıyorum , çoğu binadaki gibi
    Ups yok sistemde gerçi hat düzgün olmadıktan sonra Ups de bir işe yaramayacak.
    Şu topraklı prizlere köprü atma yöntemini kullanayım mı. O durumda da herhangi bir anormallikte sistemi yakma gibi bir tehlike var diye duydum. Ne tavsiye edersiniz???

• Bu voltaj değerlerinin %5 eksiği ya da fazlası standartlar içinde kabul ediliyor. Eğer verdiğiniz değerlerde belirgin bir dalgalanma yoksa yani hep aynı değerlerde sabit olarak çalışıyorsa sisteminiz kararlı denebilir. Yalnız 12V değeriniz standartlara göre sınırda sayılır ama bunu da kafanıza takmayın. Çünkü geçenlerde benim güç kaynağının 3.3V hattı 2.95'lere kadar düşmüştü. Biraz panik yapmama ve Asus PC Probe programı alarm vermesine rağmen bir süre böyle kullanmak durumunda kaldım. Daha sonra güç kaynağını bir kaç defa söküp taktım ve güç kaynağı kendiliğinden biraz tamir oldu. Şu anda 3.10-3.12 aralığında çalışıyor. Bu konuda güç kaynağı uzmanı arkadaşımız fenomenhaa'nın yorumları için şu adrese bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_13122210/tm.htm

quote:

Orjinalden alıntı: ekiskalibur

Yeni sistemimdeki voltaj değerleri;
    +3.3V ------ 3.26
    +5V ------- 4.99
    +12V ------- 12.57

+3.3V ve +5V düşük
    +12V yüksek

Elektrik hattında gerçek anlamda topraklama olduğunu sanmıyorum , çoğu binadaki gibi
    Ups yok sistemde gerçi hat düzgün olmadıktan sonra Ups de bir işe yaramayacak.
    Şu topraklı prizlere köprü atma yöntemini kullanayım mı. O durumda da herhangi bir anormallikte sistemi yakma gibi bir tehlike var diye duydum. Ne tavsiye edersiniz???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyaraziz -- 9 Nisan 2007; 19:57:44 >

• PSU 'dan mı kaynaklanıyor bu dalgalanmalar bu duruma göre . Eğer hattan değil de PSU' dan kaynaklanıyorsa değiştirayim alalı 5 gün oldu daha.
  • İçin rahat etmezse Kesintisiz Güç kaynağı (UPS) alarak sorunu çözebilirsin.
  • peki Ups bu dengesiz voltaj değerlerine çare olur mu ? Allaha şükür ki bu değerler sabit bir aşağı bir yukarı oynamıyor.
  • Arkadasım o degerler normal degerler

Ne kadar kaliteli PSU alırsan al onda da bu degerler cıkacaktır.

+-3% veya -+5% kalitesine gore değişir.Bazı High-End PSU larda +- olması durumunda onu surekli gerekli voltaja otomatik getiren sistem vardır.Bolece voltaj dusuk oldugu anda yine eski haline getiren bir yapıdadır.
  • evet UPS her türlü dalgalanmayı engeller en sağlıklı frekansı UPS sağlar.
    Kaliteli bir PSU ile UPS alırsan hem dalgalanmayı engellemiş olursun hem de doğru değerleri sağlamış olursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdd değerleri çok mu kötü
    3 ay önce açıldı
    bu sıcaklık normal mi ?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.