Bulaşık makinası temiz su girişinden damlaya damlaya biriken su, derzlerin iyi yapılmamış olması sebebi ile duvar kenarından dip köşelerden çekerek duvarı rutubet ve nem yaptırmış. Bildiğiniz ıslanmış. Duvarın diğer yüzünden fark ettik.
Şimdi hortum girişini sağlamlaştırdım ama, ileriye dönük sağlam ve temiz bir iş olsun diye yataydan 5-10 cm fayanslardan, 5-10 cm de dikey olarak duvardan köşe kısımlarını fırça ile uygulayabileceğim su yalıtımı sağlayacak bir malzemeye ihtiyacım var. Kaliteli düzgün ve uzun ömürlü böyle bir ürün tavsiyesi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
Ürün hem fayans (emici özelliği olmayan) hemde sıvalı duvarda uygulanması lazım.
teşekkürler.
Selamlar,
Fayans üzerine su izolasyonu için derz yapılır başka bir şey olmaz. Ama mevcut derzi kazımalısınız; çünkü derz üzerine derz tutmuyor. Duvar için pahalı ve profesyonel ürünler gırla; fakat sizin kullanımınız için uygun değil. Bunları bodrum duvarlarında vs. kullanıyoruz. Duvar için en uygun çözüm çekomastik ya da silikon olur galiba. Fakat komple duvarı bununla sıvayamazsınız mantıken. Dolayısıyla, su duvara akıyorsa, bir noktadan içine girip, içeriden ilerler ve sizin yüzeye sürdüğünüz şeyin anlamı kalmaz. Fayans ve süpürgelikleri düzgün yalıtıp, Duvara direkt su sıçramadığından emin olun kafi.
Kolay gelsin.
Cevabınınız için teşekkürler iapetosster.
quote:
...Fayans ve süpürgelikleri düzgün yalıtıp, Duvara direkt su sıçramadığından emin olun kafi.
Aslında sorunda tam olarak bu noktada. Fayans ve süpürgelikler (süpürgelik koyulmamış) duvar ile yer fayansı çok kalitesiz bir şekilde derz yapılmış ve duvas suyu tam da bu noktadan çekiyor. Yer köşelerinden. Benin derzleri kaldırıp tekar onarmak gibi bir durumum söz konusu değil maalesef. Üzerini hızlıca yalıtım yapıp olayı bitirmem lazım.