Şimdi Ara

Sübap ayarı ne zaman yapılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2007 Civic Elegance OV alarak aranıza katıldım.

Hafta sonu bakım yaptıracağım. Honda bakımı hakkında pek bilgim yoktu ama günlerdir araştırmam sonucunda şu işlemleri yaptıracağım:
    NOT: Araç 140000 km'de

1: Yağ ve filtrelerin değişimi. ( Edindiğim bilgiler doğrultusunda yağ olarak Castrol Magnatec 10/40 aldım)

2. Sübap ayarı

3. LPG ayarı

4. Buji değişimi ( tabi gerekli ise)

Araç şu anda şehir içi 40 Krş civarı yakıyor Lpg ile yani forumlarda okuduğum kadarıyla epeyce fazla. Yalnız yukarıdaki bakımlar sonucunda düşeceğinden eminim. Yoksa yandım, ayda 3000 km yol yapıyorum :))

Beni size sormak istediğim şey; SÜBAP AYARI yağı değiştirdikten sonra mı yoksa önce mi yapılıyor?

Bu konuda bilgisi olan ayrıca araç hakkında önerilerde bulunacak arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Düzeltme: İmla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mat2000 -- 6 Mart 2013; 14:20:29 >

• hocam yaklaşık 3 hafta önce aracımda arıza ışığı yandı, servise götürdüm lpg kaynaklı denildi ve sübap ayarına bakıldı. 38binde lpg takılmıştı 57binde bu ikazı verdi, zaten servisler de lpgli olanlar için her 20bin km de sübap ayarı öneriyorlar. ben bakıma 51.000de götürmüştüm, yağ öncesi veya sonrası demeden direk ayarı yaptılar. sanırım farketmiyor ama bilgili olan arkadaşlar daha net yanıt verebilirler.

sübap ayarı sonrası çekişte düşüş, ilk çalıştırmadaki zorlanma gibi sorunlar gitti. şehiriçi normal kullanımda 25 kuruş yakıyorum. aracım 2008 otomatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herodoot -- 7 Mart 2013; 15:50:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herodoot

hocam yaklaşık 3 hafta önce aracımda arıza ışığı yandı, servise götürdüm lpg kaynaklı denildi ve sübap ayarına bakıldı. 38binde lpg takılmıştı 57binde bu ikazı verdi, zaten servisler de lpgli olanlar için her 20bin km de sübap ayarı öneriyorlar. ben bakıma 51.000de götürmüştüm, yağ öncesi veya sonrası demeden direk ayarı yaptılar. sanırım farketmiyor ama bilgili olan arkadaşlar daha net yanıt verebilirler.

sübap ayarı sonrası çekişte düşüş, ilk çalıştırmadaki zorlanma gibi sorunlar gitti. şehiriçi normal kullanımda 25 kuruş yakıyorum. aracım 2008 otomatik

Aracı Cumartesi özel bir Honda servisine soktum.

Tahmin ettiğim gibi sübaplar çok sıkışmış dedi usta. Ayrıca 100000 bakımında bujileri değiştirmemişler onları da değiştim. Yağ ve filtreler de değişti. Usta hava filtresinden motora hava giren yerde bir kelebek var o boğaz da çok kirlenmiş, orayı da temizledi. Yapılan işlemler ve fiyatları aşağıdaki gibi;

Motor yağı 10W40 = 70 TL
    Hava filtresi= 25 TL
    Yağ Filtresi= 15 TL
    Polen Filtresi= 15 TL
    Antifriz = 35 TL
    Temizleme spreyleri = 20 TL
    Buji (4 adet NKG İridium) = 150 TL
    Sübap ayarı = 80 TL
    Kelebek boğazı temizleme = 30 TL
    Mekanik işçilik ( yağ değişimi ve motor yağı tıpası yalama yapmış onu söken tornacı için) = 60 TL

Toplamda 500 TL civarı tuttu, araç şu anda epeyce rahatlamış gözüküyor. Nasipse yarın yola çıkıp adam gibi performans ve yakıt testi yapabileceğim.

• 140 binde süpap ayarı yapılması mantıklı
    hatta geç bile kalınmış
  • Benden önce yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ama ben alır almaz, ve yakıtını fazla bulduğum için yaptırdım.
    Bugün yola çıktım, uzun yol sayılır ( ara ara ışıklar var gerisinde CC ile 100'le gittim.) şu anda yol bilgisayarı ortalama 7.8 LPG gösteriyor. Asıl veriyi yarın alacağım ama. Bugün fulledim lpg'yi yarın tekrar fulleyip ne yakıyor kesin göreceğiz.
    Verileri buraya yazarım.
  • Yakıt tüketim verilerini paylaşıyorum:

143,8 km yol yaptım. ( 40km şehir içi, 100 km şehir dışı.) şehir dışı genelde 95-100 CC ile kullandım.

143,8 km'de 29,57 TL'lik lpg yaktı. (Lpg'yi 2,33 Tl'den alıyorum) Yani 20,5 Kuruş yakıyor, bence süper bir değer.

Demek ki sadece uzun yol gitsek 17-18 Kuruşa kadar inecek.
  • Çok güzel....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombi ayarı ne olmalı
    5 yıl önce açıldı
    Lpg Ayarı Nasıl Yapılır?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.