Şimdi Ara

Sübap yanması neden olur? Değişim sonrası motor ışığı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: azeroth_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2011 model chevrolet yeni aveo 1.4 benzinli lt. Aracım da lpg yoktur. Aracın ilk sahibiyim. Araç 60.000 kmde.
    Aracım da rölantide dalgalanma, stop etme ve bazı viteslerde(özelikle 1.5-2000 devir arası) boğulma sorunu başlamıştı. Aynı zamanda motor arıza ışığı yanmıştı. Bu sorunu özel servise sorduğumda emme ve egsoz sensörü hatası verdiğini söylediler. Fakat başka bir sensör taktığında sorun çözülmemişti. Sonrasında Aracın sentesinin kaydığını düzelttiklerini söylediler. 1-2 gün güzel gitti. Fakat yine problem devam etti. Sonra eksantrik dişlisi olabileceğini söyleyip beni yetkili servise yönlendirdiler. Gaziantepte de opel kapandıktan sonra yeni yetkili servis açılmadı henüz. Bir müddet bu şekilde kullandım. Özellikle yazın pek problem çıkarmadı.
    Fakat geçen hafta araç 5km yol yaptıktan sonra inanılmaz silkemeye başladı ve egsozdan pat pat diye ses çıkmaya başladı( ekstra duman yok). Bende bir tanıdığım vasıtası ile başka bir motor ustasına götürdüm, adamlar kitlenen motorları tamir eden bir yer. Yetkili servislerin bile motorları verdikleri bir yerdi. Usta görür görmez subap yakmış dedi. Kronik dedi. Tüm subap conta bakım dahil 2400 tl tuttu ve aracı bugün teslim aldım.
    Araçtaki tüm şikayetler geçmiş gibiydi. Ne dalgalanma ne de stop etme oldu. Fakat araç yine motor ışığı yaktı. Ustayı aradım getir sileriz uyarıyı dedi.

60.000 km de benzinli bir opel motor subap yakması normal mi? Subap yakması neden olabilir? Subap değişimi sonrası arıza ışığı tekrar yakması pek mantıklı gelmedi sizce başka bir problem daha mı vardır? Özelikle bu motoru kullanıp benzer bir sorunu çözen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.