Şimdi Ara

Subaru Benzine Su Muamelesi yapıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
4.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kompakt sınıf 1.6 otomatik arabalar 10 litre yakıyor beyefendi, 2 litre otomatik SUV'un 13 litre yakması bence çok da anormal değil. Türkiye şartları için konuşursak facia tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM

2011 rav4 multidrive s için yakıt tüketimi 90 km sabit hız için 7 lt, 120 km için 8.5, şehir içi için 12 lt (değişken olabilir)

Arkadaşım katalog verisimi yoksa gerçek tüketim değerimidir .
  • 4 çeker otomatik ve iri yapılı bir araç 13 litreyse yine iyi.

Yerine alacağınız araç bütçeye de bağlı ancak dizel Qashqai olabilir bunun yerine.

Hem koklar hem torku kotarır hem de servis derdi çektirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 28 Haziran 2011; 22:03:38 >
  • Evet ciddi bir alternatif bencede . Forester da çok da cüsseli değil ama . Aslında 13 litre fazla değil deniliyor fakat kilometrede 0,5 tl den fazla yakıyor. Bı şartlarda gerçekten istediğin gibi arabaya binemezsin en azından yazık günah havaya giden paralara. Birde çok konforlu bir araç değil oda cabası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi octaviabrs -- 28 Haziran 2011; 22:35:38 >
  • Ne marka alırsınız bilmiyorum ama alacaksanız 2.0 dizel ve gelişmiş bir otomatik şanzıman şartı arayın yoksa pratikte yine aynı yakacak bir aracınız olacaktır. İX35 iyi bir seçenek olabilir.
  • İX35 in oto şanzumanı nasıl birşey acaba. Bizdeki 4 ileri eski tip klasik şanzuman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: octaviabrs

quote:

Orijinalden alıntı: REM

2011 rav4 multidrive s için yakıt tüketimi 90 km sabit hız için 7 lt, 120 km için 8.5, şehir içi için 12 lt (değişken olabilir)

Arkadaşım katalog verisimi yoksa gerçek tüketim değerimidir .

kendi tüketim değeri, katalog verisi 90 km/h 6,5 lt, şehir içi 9,5 lt
  • Madem hem Skoda'yı özlüyorsun hem de SUV istiyorsun, o zaman Skoda Yeti al.
  • 1.5 Mazutlu Kaşkay.
  • Türkiye'de tutmayan araçlardan.

En iyis size 1.6 180 beygir Ecoboost motorlu bir S60.
  • 2009 model bi japonun sorun cikarmasi ilginc. ne sorunlar cikardi bu kadar parca ihtiyaciniz oldu??
  • lpg

• Bu tip bir aracın yakıt maliyetini azaltmak için en güzel çözüm LPGdir. Bu şekilde satışı da bence sizin dediğinizin aksine daha kolaylaştırır.

quote:

LPG takarsak hepten elimizde kalır. Satıp kurtulmak daha mantıklı. Neticede bu aracın neden az sattığı ortada . Bizim ülkemize uygun değil çok yakıyor vede anadoluda yetersiz yada hiç olmayan servis hizmeti. Sorundan anlamayan ustalar , bir türlü temin edilemeyen yedek parçalar.

Aşağıda arkadaşın da dediği gibi bu arıza konusu çok önemli bir durum. şanzımanı kucağınıza almanız bile söz konu olabilir. Subarular genel olarak sağlam araçlar olduğu için daha yolda kalmamış olabilirsiniz. ama yolda kalırsanız araç anca çekiciyle gider gibi geliyor.

en kısa sürede bir otomatik şanzımancıya gitmelisiniz. Şanzıman bakımı yapıldıktan sonra performansta iyileşme de görmeniz mümkün olacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Forunda forester kullanan arkadaş varmı . Benim arabada ikide bir AT oil temp diye bir lamba yanıp sönüyor

Forester falan kullanmadım.Ama mantıken AT Automatic Transmission olabilir.Oil temp ise yağ sıcaklığı olur.Şanzıman yağına baktırın.

• Bizim kuzende de otomatik ve 2000 motor olan versiyon var. LPG ile kullanıyor, yakıt tüketimi ya da performans konusunda şikayet ettiğini duymadım. LPG ile dolu araç kmde 30 kr filan yakıyor.
    Ama servislerin pahalı olmasından şikayet ediyordu.
  • Bu tip verimsiz araçların modası geçti artık.

Dünya'da da az satıyor.
  • Bende 2011 dizel forester düz vites var...alabiliyorsanız ondan alın perforansı gayet iyi ...ayrıca şehirdışı 5.4 litre şehiriçide 7.6 litre ortalamayla geziyorum....
  • 2007 model Forester araç kullandım. Ve sonrasında 2009 Model Dizel forester aldım kullanıyorum. Benzinli olanlarda Sürekli 4WD özellik nedeniyle sarfiyat biraz yüksekçe ama karma kullanımda 10 lt yi geçmesi mümkün değil. Performans ve denge konusunda ise aynı sınıf araçların hiçbirisi ile kıyaslanmıyacak kadar kusursuz. Dizelde ise karma sarfiyat 7 lt civarında 1.6 tonluk araç için fazla sayılmaz. Bu araçlar demode olmayıp Amerikada çok tercih edilen araçlar arasında yer alıyor.
    Değerli forum katılımcısının aracında bir problem olmalı zira performans ve sarfiyat konusunda forester hakkında ilk defa bu şekilde şikayet duyuyorum. Ama servis ağının yetersizliği gibi konular ortak şikayet konusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

Kompakt sınıf 1.6 otomatik arabalar 10 litre yakıyor beyefendi, 2 litre otomatik SUV'un 13 litre yakması bence çok da anormal değil. Türkiye şartları için konuşursak facia tabii.

bunlar hep tüketimi artıran faktörler suv + 4wd + 2 litre + otomatik ve o artaçlar 200 hp değilmiydi 13 litre nin çok normal o araca

sehir dışı 13 litre yakıcağını yinede sanmıyorum 1.6 araçlar bile şehir içi 11 12 litre yakabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 29 Haziran 2011; 15:31:18 >
  • 150 beygir 198 nm tork .
  • quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

2007 model Forester araç kullandım. Ve sonrasında 2009 Model Dizel forester aldım kullanıyorum. Benzinli olanlarda Sürekli 4WD özellik nedeniyle sarfiyat biraz yüksekçe ama karma kullanımda 10 lt yi geçmesi mümkün değil. Performans ve denge konusunda ise aynı sınıf araçların hiçbirisi ile kıyaslanmıyacak kadar kusursuz. Dizelde ise karma sarfiyat 7 lt civarında 1.6 tonluk araç için fazla sayılmaz. Bu araçlar demode olmayıp Amerikada çok tercih edilen araçlar arasında yer alıyor.
    Değerli forum katılımcısının aracında bir problem olmalı zira performans ve sarfiyat konusunda forester hakkında ilk defa bu şekilde şikayet duyuyorum. Ama servis ağının yetersizliği gibi konular ortak şikayet konusu.

Amerikada yakıt fiyatları bizimle kıyaslanmayacak ölçüde. Eğer bu yakıt fiyatları amerikada olsa eminim hiç satamazlar orda. Herkes bana subarun var harika bir performansı var diyor . Ylllardır ralli parkurlarındaki impreza insanların aklında yer etmiş. Şuan satılan standart 1500 motor imprezalar 0-100 ü 13 saniye ve en az 10 litre yakıtı var. Performansla subarunun çoğu modelinin alakası yok ama insanlara anlatamıyorsun taki kullanana kadar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.