Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (67. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.721
Cevap
66
Favori
433.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2014 forester 2.0i ile İstanbul içi ortalama 9-10 litre, anlık olarak trafik durumu ve mesafeye göre ortalama üzeri ve altı olabilir. Şehir dışı 130-150 km/sa hızlarda ortalama 7-8 lt, 100-120 km/sa hızlarda 6-7 lt ortalama tüketim değeri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler yeni konu açmaktansa burda sormak istedim:
    2012 passat 1.4 tsi dsg aracım var yakın zamanda satıp 2010-2011 arası Subaru forester otomatik benzinli olan versiyonunu almak istiyorum.
    Bulunduğum ilde servisinin olmaması muhtemelen anlayan ustanın da olmaması,ikinci elinin durumu,kısmen de yakıtı çekincelerim..
    4*4,boxer motoru,yol tutuşu beni cezbeden kısımları..
    Sorum ise performansı ne alemde(sollamaya çıkarken yokuşlarda klimayı kapatmayayım sonra:))Aman aman performans beklentim yok ama suan ki aracım kadar olsa yeter.
    Alırken nelere dikkat etmeli ve suan almak istediğim model aralıgı için ne kadar bütçe ayırmalıyım?
    Yetkili servislerde ve özel servislerde örn:60 bin,90 bin bakımları fiyatları nedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dnz60 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba en önemli sıkıntı bence 4 ileri vitesli olması araç yüksek hızlarda çok devirli gitmek durumunda kalıyor. Buda kabin konforunu olumsuz etkiliyor yakıt tüketimi de cabası. Passat sonrası performans olarak sizi mutlu etmeyebilir.

• ilk 1000 km forester d premium ile yakıt 7,6
    daha da düşeceğine eminim
    ama şehir içi motor ısınana kadar 11 litrelerde geziyor mavi işik sönünce yakıt şehir içi 8,1

onun dışında her şey çok güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresGTi -- 2 Şubat 2018; 21:20:59 >
  • aresGTi kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Motorun ısınması kaç dakika veya kaç km sürüyor?
  • Sevgili Subaristler, burada fotoğraf paylaşmak çok kolay olmuyor o yüzden instagram sayfamın linkini paylaşıyorum. Takip ederseniz sevinirim.
    https://www.instagram.com/subigarageistanbul/
  • Crimean kullanıcısına yanıt
    basmana bağlı ama mavi ışık kolay sönmüyor ısınması zaman aliyor yakıttan kaçmassan hemen ısınıyor ben şimdilik bir kac defa 180 civari denedim birde bir kaç 0 100 denemesi
  • 2017 subaru 2.0i premium + eyesight kullanıyorum, 9000 km'de. bunun yarısından fazlası istanbul anadolu yakası ev-iş arası yoğun trafikte 10-15 km mesafede, yani motor ısındıktan sonra fazla yol gitmiyorum. Geri kalanı da uzun yol gibi.

tüm ortalamam 10.5 lt.
  • Güle güle kullanın. Aynı aracı martta bende almayı planlıyorum. Yakıt konusu dışında; uzun yolda 120-130 gibi hızlarda rahatsız eden kabin gürültüsü, fazla yol sesi alma, trim problemleri gibi foresterdan beklemediğiniz bir husus oldumu? İnşaallah yoktur da. 9000 km sonunda aracı değerlendirirseniz çok sevinirim. Bende Anadolu yakasında oturuyorum 20 km lik bir iş mesafem var. Mevcut aracıma göre çok daha fazla tüketecek. Bu nedenle yakıt dışında süpriz bir sorun yaşamam inşaallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADILS -- 6 Şubat 2018; 21:51:18 >
  • Merhaba arkadaşlar yazilanları okudum forester kullanıcısı olarak passatla karşılaştırmak bile hata 5eat şanjuman evet biraz hantal olabilir fakat dsg ile mukaise edilemez kararlık ve saglamlıkta performansta tatminkardır 3000 devirde 130 140 la yol alır oyle bagirtisi falanda yoktur direkli oldugu icinde ruzgar ve trim seside daha az aradim ama 2011 tam anlatan detay bulamadim bi arkadasimiz 2005 xt yi detayli anlatmis bunu buldum ki bu bile finduk motor passatla kıyaslanamaz

subaruturkiyeforum.com
    Subaru Forester 2005 XT Nasıldır ? İnceleme
    http://subaruturkiyeforum.com/konu-forester-2005-xt-incelemesi.html

• furykury F kullanıcısına yanıt
    Maşallah allah kaza bela vermesin

• sağolun arkadaşlar.

rüzgar sesi aynaların büyük olmasından dolayı 120'den sonra biraz duyuluyor fakat rahatsız edici seviyede değil. ben trim sesi hiç farketmedim şimdiye kadar ki dağa bayıra da girip çıkan birisiyim. aracın iç alan genişliği ve ferahlığı, camların ve cam tavanın genişliği, uzun yolda çok iyi bir yaşam alanı sunmasını sağlıyor. keyifle ve güvenle seyahat ediyoruz.

eyesight sistemi de gerçekten başarılı. istanbulun ara sokaklarında birkaç defa önüme aniden yaya atladı. önce sesli uyarı verip güvenli mesafeyi aşınca anında fren yaptı araba. hatta yaya önümden çekildiği için hemen ardından freni kestiğini de gözlemledim. yani kameraların yolu ve nesneleri gerçek zamanlı olarak takip edip, doğru kararlar verdiğini gözlemledim.

özetle ailemle her türlü yolda ve her iklimde güvenle seyahat ettiğim bir araç.

şimdiye kadar memnun olmadığım tek yönü otomatik bagaj kapağının yavaş açılıp kapanması. tabi kendiniz elle de açıp kapatabiliyorsunuz.

premium sınıf araçlarla kıyaslandığında tabi ki geliştirilebilecek yönleri var. ama verilen para karşılığında alınan ürün (ve Subaru'nun genetiğine işlemiş özellikler) olarak gönül rahatlığı ile 1 numaraya koyuyorum.

bir sonraki aracım da çok çok büyük bir ihtimalle daha yeni bir Subaru Forester olacaktır...

• furykury F kullanıcısına yanıt
    Dizel veya benzin kararını nasıl verdiniz? Dizeli düşündünüz mü? Bir akrabam yeni sizin araçtan aldı, 1000 km ortalaması 8,6 idi. Nasıl ve nerede sürdüğünü soramadın
  • 2016 dizel veya sıfır premium benzinli almayı planlıyordum. eyesight da çok cezbedici bir faktördü benim için. öte yandan dizel motorun traktör vari sesi yerine benzinlinin sessizliği ve konforu da önemliydi.

aradaki fiyat farkı yerine yakıt maliyetindeki artışı göze alabilecek durumdayım ve aynı zamanda turbo dizel yerine atmosferik benzinlinin daha problemsiz ve uzun ömürlü olması da önemli bir parametre idi.

turbo dizelin ekstra torku da çok önemli bir faktör değildi benim için. benzinli performans beklentimi yeterince karşılıyordu ve güvenlik daha önemli bir parametreydi.

bir arkadaşımın dizel sport aracı ile test sürüşü de yaptım. süspansiyon ayarlarının daha sportif olmasından dolayı olsa gerek, özellikle arka koltukta benzinliye göre daha konforsuz bir deneyim sunuyordu.

tüm bunları biraraya getirince hızlı ve kolay bir karar oldu benim için...

• Aracınızı güzel günlerde kullanın . Son zammanlarda donanım isimleri biraz değişmiş olsada , adventure - sport donanımlarıyla premium donanım arasında süspansiyon farkı var mı yoksa 17"-18" jant farkından dolayımı konfor açısından farklı .
  • KNNİ K kullanıcısına yanıt
    Benim premium+eyesight modelde de 225/55r18 lastikler var.

• adventure ve sport donanımda spor süspansiyon mı var diyoruz o zaman ? 2018 outback makyajlı geliyor galiba , 2019 içinde forestera makyaj mı var gündemde ?
  • KNNİ K kullanıcısına yanıt
    2019 Forester da makyajdan ziyade Subaru'nun yeni XV ile kullanıma soktuğu "Global platform"unun uygulandığı yeni bir araç olacak. Daha sağlam bir altyapı. Türkiye'ye ne zaman gelir o ayrı konu.Tüm araçlar zamanla geçecek, Outback te geçer.
  • Ankara'da yetkili servis dışında forester aksesuar satan yer tavsiye var mı?

• bende subaru forester 2.0i premium plus eyesight modelini sipariş ettim. 3000 tl kapora yolladım ayırdılar. martın ilk haftası elimizde olacak inşallah. engelli indirimiyle alıyorum. bugün sordum araç 190122 tl den 197647 tlye çıkmış. 2018 model fiyatı 8 bin tl artmış yani. bize 98 bin tlye gelecek kaskosuyla beraber galiba. kasko yaptıran varmı aramızda ne kadar tuttu kasko. Birde araç nasıl 100 kmde kaç yakıyor. Benzinli olması beni düşündürdü. dizelinide alabiliyoruz ama oda baz model tek farkı dizel olması. birde torku yüksek o kadar. en az 20 özellik yok dizel elegancede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laptopal99 -- 13 Şubat 2018; 21:13:40 >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.