Şimdi Ara

SUBARU İMPREZA WRX STI ALMALIMIYIMM ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
19.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Arkadaşım onu bunu bilmemde WRX yada STI almıycaksan Uzakdur Subaru 1.5R den Subarunun kimyasına aykırı bu araba 1.5 motor ve çok verimsiz bir araç uzak dur yolda 1.5R ile oynayan Cliolar Albealer dolu olacak onlar 1.5R ile oynarkan o aracı kullananın surat ifadfesini görmek isterim kesinlikle uzak dur o paraya çok daha iyi bir araç alabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: swatcamgoz

Arkadaşım onu bunu bilmemde WRX yada STI almıycaksan Uzakdur Subaru 1.5R den Subarunun kimyasına aykırı bu araba 1.5 motor ve çok verimsiz bir araç uzak dur yolda 1.5R ile oynayan Cliolar Albealer dolu olacak onlar 1.5R ile oynarkan o aracı kullananın surat ifadfesini görmek isterim kesinlikle uzak dur o paraya çok daha iyi bir araç alabilirsin

Ne modlu fiestalar...
    akşamüstü ödünü kopardığım ibizalı
    ne 406 lar
    ne şahinler
    Gördüm...
    Ama onlar benim surat ifademi görmek için yetişemedi
    O paraya ondan daha iyi bir araç alamazsın.
    1.5R a bedava o fiyat

• Herhalde sen 1.5 R ın teknik verilerini hiç görmedin ve test etmedin diycemde deneyimlerine göre kullanmışsın ama o modlu fiestalar ibiza ve 406 lar sana uymamışlar belliki . Gene diyorum o paraya daha iyi araçlar var bir kere araba verimsiz benzin sarfiyatı fazla hayır fazla yakar performans alırsn tamam ama oda yok eee o zaman hem fazla yakıcak hem yürümiycek ne anladım ben Imprezadan
  • quote:

Herhalde sen 1.5 R ın teknik verilerini hiç görmedin ve test etmedin diycemde deneyimlerine göre kullanmışsın ama o modlu fiestalar ibiza ve 406 lar sana uymamışlar belliki . Gene diyorum o paraya daha iyi araçlar var bir kere araba verimsiz benzin sarfiyatı fazla hayır fazla yakar performans alırsn tamam ama oda yok eee o zaman hem fazla yakıcak hem yürümiycek ne anladım ben Imprezadan

Adam test etmedin diyor yaw
    2800 km dir o aracı kullanıyorum ben
    Albeaymış, şahinmiş iyici ayağa düşürdünüz 105 beygir aracı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadikxp

quote:

Herhalde sen 1.5 R ın teknik verilerini hiç görmedin ve test etmedin diycemde deneyimlerine göre kullanmışsın ama o modlu fiestalar ibiza ve 406 lar sana uymamışlar belliki . Gene diyorum o paraya daha iyi araçlar var bir kere araba verimsiz benzin sarfiyatı fazla hayır fazla yakar performans alırsn tamam ama oda yok eee o zaman hem fazla yakıcak hem yürümiycek ne anladım ben Imprezadan

Adam test etmedin diyor yaw
    2800 km dir o aracı kullanıyorum ben
    Albeaymış, şahinmiş iyici ayağa düşürdünüz 105 beygir aracı.

Önce okuyalım sonra yazalım yukarda kırmızı yazılı olan yazıyı ben yazdım farkındaysan .

Şahin falan dediğimi hatırlamıyor sen kendin eklemişsin şahin'i önce iyice oku anla sonra cevapla senin impreza sahibi olman o aracı iyi bir araç yapmaz bu bir gerçek arabada ne konfor var ne lüx var ne motor var ne ekonomi var tamamen fiyasko bir araç o paraya gidip çok daha iyi arabalar alınabilir. Tamam Albea Şahin Clio 406 hepsini at bir tarafa arabanın 0-100 km/h'si nedir söylermisin bana

• quote:

Önce okuyalım sonra yazalım yukarda kırmızı yazılı olan yazıyı ben yazdım farkındaysan .

Şahin falan dediğimi hatırlamıyor sen kendin eklemişsin şahin'i önce iyice oku anla sonra cevapla senin impreza sahibi olman o aracı iyi bir araç yapmaz bu bir gerçek arabada ne konfor var ne lüx var ne motor var ne ekonomi var tamamen fiyasko bir araç o paraya gidip çok daha iyi arabalar alınabilir. Tamam Albea Şahin Clio 406 hepsini at bir tarafa arabanın 0-100 km/h'si nedir söylermisin bana

Şahini sen söyledin demedim zaten... Başka mesajlarda dendi hatta toros diyen bile çıktı.
    Ben impreza sahibiyim araç iyi demiyorum... aracın fiyatına göre iyi olup olmadığını söylersin
    haa o fiyata süper bir araç. Araçda konfor var... bunun sadece ben değil araca binen seat leon, astra sahibi adamlar söylüyor. (bu araçların sert süspansiyonlu olması full etken değil)
    Lüksü fiyatına göre değerlendirdiğinde otomatik kliması, mp3 çaları ile yeterli
    Senin albea dediğin aracın sadece 1.6 sı bunu zorlar
    oda 0-100 12 saniye altında olan tek modeli son hızı 180 impreza ile 195 yaptım
    ayrıca yakıtı çok dediğin imprezanın gerçek değeri albenın fabrika değerinden 50 kuruş az
    1.6 albea fiyatı 27900 - mp3 330 - abs ve yolcu hava yastığı 1.750 - hafif alaşım jant 500 = 30.480 Bu mudur iyi araç
    Yoksa 30 milyar olan 1.4 clio baz mı yoksa 36 milyar olan 1.6 clio baz mı iyi araç
    Hadi clio neyse albeada güvenlik diye bir şeyde yok...
    ve bu araçlarda ne 4x4 var, ne çerçevesiz camı var nede o boxer motorun sesi ile subarunun karizması var.
    Albea ile uzun yolada gittim sürdümde... Impreza ile kıyaslamaya değmeyecek bir araç

• Listeye bide 206 ekleyin.
    Işıklarda yarışmaya kalktı...
    o orta şeritteydi
    geçtim... ilerde önünde araba olunca arkama geçmeye kalktı
    ben sağdaki yola girecektim yavaşlayınca arkama geçemedi sağa geçti
    hızlanıp bende en soldan sağa geçtim
    Bu sefer arada baya mesafe olmasına rağmen
    benzinliğe girer gibi sağ yola girdi
    ama benzinliği teyet geçip ara yoldan devam etti
    benim döndüğüm kavşakdan sağa döndü
    dikiz aynasından baktım o arada yavaşladı baya
    hani işi varmışta öle girdi yoksa yarışı bırakmazdı :)
    Sesi yeter sesi

Taslağıda vereyim... Bunu araç çok manyak performanslı diye vermiyorum.
    Yerden yere vuranlar için veriyorum. Piyasada sürüsüyle 13-15 sn 0-100ü olan araç dolu
     SUBARU  İMPREZA  WRX  STI ALMALIMIYIMM ?

• Zaten ben Albea ile kıyaslamadım aynı sınıf araçlarda değil ama fiyatına göre aracın özellikleri bence vasat boxer motorun sesi var diyorsun ama araba yürümüyor o zaman ne işime yaradı çıkan ses. 1.5 litrelik bir motora göre araç çok yakıyor + 4x4 oluşunun avantaj sağlaması için güçlü bir motor olması lazım aksine aracın 4x4 oluşu bu 1.5 lik MOTOR ile dezavantaja dönüşüp performans düşüşü ve yakıt sarfiyatının artışına sebep oluyor . Sonuç olarak bence 0-100 km/h si 13.4 olan. 105 PS 142 Nm Tork üreten bir araç için son derece verimsiz ve pasif bir araç bana göre. Gidip 1000 YTL fazla verip Honda Civic almak varken 125 PS 152 Nm şehir içi 9.1 L yakan 1.6 Litre 0-100 km/h si 10.3 Sn olan bir araç varken Impreza 1.5 R bence mantıksız bir seçim
  • quote:

Zaten ben Albea ile kıyaslamadım aynı sınıf araçlarda değil ama fiyatına göre aracın özellikleri bence vasat boxer motorun sesi var diyorsun ama araba yürümüyor o zaman ne işime yaradı çıkan ses. 1.5 litrelik bir motora göre araç çok yakıyor + 4x4 oluşunun avantaj sağlaması için güçlü bir motor olması lazım aksine aracın 4x4 oluşu bu 1.5 lik MOTOR ile dezavantaja dönüşüp performans düşüşü ve yakıt sarfiyatının artışına sebep oluyor . Sonuç olarak bence 0-100 km/h si 13.4 olan. 105 PS 142 Nm Tork üreten bir araç için son derece verimsiz ve pasif bir araç bana göre. Gidip 1000 YTL fazla verip Honda Civic almak varken 125 PS 152 Nm şehir içi 9.1 L yakan 1.6 Litre 0-100 km/h si 10.3 Sn olan bir araç varken Impreza 1.5 R bence mantıksız bir seçim

0-100 hızlanması 12 saniye, motora 1.5 olarak bakıyorsunuz hep... motor 105hp
    Yakıt sarfiyatı 4x4 olmayan civicin fabrika verisiyle gerçek kullanımda aynı
    Ayrıca civicin baz modeli ile fiyatı arasında 2500 ytl fark var (şimdi 2000)
    Civicle karşılaştırılabiir. Civicde alınabilir kişisel zevklere göre.
    Ama bence o aradaki fiyat farkı, 1.5 saniye daha hızlı kalkacağım diye
    boxer motor sesinden, 4x4 den ve impreza karizmasından vazgeçirmez.
    Özelliklede tipi zaten hatcback olsa neyse... Yinede kişisel zevkler tabi.
    Benim burda asıl dediğim imprezanın performansının yerden yere vurulması
    Sözüm sana değil WRX ile bile kıyaslayacak derecede adamlar çıkıyor

• bence almalısın sesi yeter amacın dikkat çekmekse 1 trilyonluk araçlardan daha fazla dikkat çekersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: azaz06

bence almalısın sesi yeter amacın dikkat çekmekse 1 trilyonluk araçlardan daha fazla dikkat çekersin

Yok artık 1 trilyonluk araçdan ne dikkati çekiyor...
    Ama eski sti ve wrxlerin karizması bunda devam ediyor
    50-60 milyarlık araçları söndürüyor ama.
    Özellikle sesi ve piyasada olmayışı
  • zaten karizma ses olayı bunlar zevk meselesi onlara yorum yapamam ama arkadaş WRX yada STI almak istiyorum demiş o zaman da demekki performans istiyor demektir o fiyatlara alınabilecek en performanslı araba da Civic . Bu arada Impreza 1.5 R ın 0-100 km/h si 12 değil sedan 13.4 wagon olanı ise 13.7
  • Nerede yazıyor 13.4 saniye
    Subaru bile yazmıyor
    Ayrıca yazan değerlerden yüksek gelir bu tarz şeyler
    iyi veya kötü yönde yakıt olsun son hız olsun
    aracın maksimum hızı 174 yazıyor
    full doluyken zorlamadan 180 yaptı
    autoshowun testide 12 saniyeli bir değer veriyordu.
    Benim denemelerimde...
    Civicde yazılanlardan daha iyi bir değer veriyordur.
    O fiyata ilk öncelik performans bakılacaksa civic uygun tabiki
  • çeşitli yerlerden örnek verilebilir ama sen subaru bile yazmıyor demişsin bende sana subarudan örnek vereyim

isveç subaru
    http://www.subaru.se/sedan_impreza1.aspx gir bak aracının teknik verilerine .

Değerler fabrika verilerine göre değişebilir demişsin ama fabrika verisinin altına çekemezsin kolay kolay o değerleri yani 0-100 km/h yi 13.4 sn den 12 sn ye çekemek stock araba için imkansız gibi birşey

ilginçtirki subaru türkiye sitesinde aracın detaylı teknik verilerini vermiyor. neyseki diğer subaru siteleri çekinmeden veriyor değerleri .
  • kesinlikle almalısın sti dediğin makineye blow off koyduğun zaman sürekli çuflar durursn sabahtn akşama kdr inemezsin.fiyatı da hoş ama öyle bir alet ki anlatılamaz yani olabileceğinin maximumumu.0-100 e gelirken o kdr kısa bi süre geçio ki anlayamıosn bile.başka bi modeli sti gbi yapmanın imkanı yok çünkü onun gbi bişey gerçktn olamaz.hks blow off ve sti sadece bu kdr yani
  • arkadaslar hıc bı zaman o verıler aracların fabrıkalarında yazan değerler gercek cıkmıyo bendede bmw 116 var son surat borusanda 200 km yazıyodu ızmır aydın otobanında araba 230 gordu az bişi daha giderdi ama motor yenı die daha uzun sure basmak istemedım ayrıca hızlanma içn 10,9 yazmıs arac 9,8 bızzat arkadasla test ettık o yuzden yukarde subaru kullanan arkadasın dedıklerıne katılyorum kesınlıkle verileri daha yuksek yazıylar tutmuyo
  • Aracı test ettim... Tabi sadece kendim degil... Alıcı adayı amcamdı, oyle test ettim... Neyse birincisi aracın ici benim fikrime gore rezalet... Ic kalitesi cok dusuk... Kumaş koltuk olayı da o kadar para verilen bir araba icin bana gore degil... Suspansiyon cok sert... 10 dakika sonra kıçınız uyuşmaya başlıyor... Ama alet sapık gibi gidiyor ve yol tutuyor, orası ayrı... Bunların dısında cok guvenli de oldugunu sanmıyorum... Ancak kaza yapması da zor tabi, yol tutus, fren iyi olunca... butur bir araba alacak olsam, biraz performanstan odun verir, Saab 9-3 Aero alırım, veya biraz daha para verip S60R alırım...
  • arkadaşlar subaru ile hangi araçları kıyaslamışsınız öyle şok oldum. albea nerde subaru nerde. albea hiçbir denge unsuru, konforu, teknolojisi olmayan bir araba. subarı firması imprezayı yarışlarla geliştirdi 1.5 i bile sti ve wrx'in dayanıklılığına yol tutuş kabiliyetine yakındır. boxer motor teknolojisi bile albea yı tamamen geliştirme bütçesini katlar. hem dört çeker denen şeyi bir kalemde nasıl ortadan kadırır da arabayı albeayla kıyaslarsınız. albea listenin ancak sonunda olur. bir albeayla bird subruyla uzun yol yapında görün aradaki farkı. ayrıca bu fiyata bu kalite ve güvenlikte başka hangi aracı alabilirsiniz: IMPREZA SEDAN 1.5 AWD 5-MT 33.251 YTL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 9 Aralık 2006; 12:30:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

arkadaşlar subaru ile hangi araçları kıyaslamışsınız öyle şok oldum. albea nerde subaru nerde. albea hiçbir denge unsuru, konforu, teknolojisi olmayan bir araba. subarı firması imprezayı yarışlarla geliştirdi 1.5 i bile sti ve wrx'in dayanıklılığına yol tutuş kabiliyetine yakındır. boxer motor teknolojisi bile albea yı tamamen geliştirme bütçesini katlar. hem dört çeker denen şeyi bir kalemde nasıl ortadan kadırır da arabayı albeayla kıyaslarsınız. albea listenin ancak sonunda olur. bir albeayla bird subruyla uzun yol yapında görün aradaki farkı. ayrıca bu fiyata bu kalite ve güvenlikte başka hangi aracı alabilirsiniz: IMPREZA SEDAN 1.5 AWD 5-MT 33.251 YTL.

KARENIN senin yorumuna gelince istersen önce yazılanları iyi oku düzgün analiz et çünkü doğru düzgün okuyup anlamadan yorum yapıyorsun yukarıdaki yazılarda ALBEA ile IMPREZA kıyaslanmamıştır sen nerden çıkardın bu kıyasolayını yukarıdaki yazıda bahsi geçen olay subarunun performans düşüklüğüdür . impreza yarışlarda geliştirilmiş bir araç olabilir ancak o teknolojiyi nasıl değerlendirdiği önemlidir IMPREZA 1.5 R nin nasıl olurda yoltutuş kabiliyetini dayanıklılığını WRX yada STI ile kıyaslarsın sen bir kere kullanılan parçalar bile tamamen farklıdır bu kadar basit bir konuda bile bilgi sahibi olmadan bilgi sahibiymiş gibi konuşmanda beni çok şaşırtıyor . 4 çeker olayına gelincede 4 çekeri avantaja dönüştürmek için güçlü bir motora ihtiyaç vardır Impreza 1.5 R aksine zayıf motoruyla birlikte 4 çeker oluşunu avantajdan çok dezavantaja dönüştürüyor . Boxer motor Albeayı geliştirme bütçesine katlasa bile sonuç olarak son derece verimsiz bir motordur Impreza 1.5 R'ın üstündeki Boxer motor aracın teknik verileri ortada zaten nasıl çıkarda şöyle iyi böyle güzel bir araç dersin bu araca. Son derece dengesiz ve verimsiz bir motordur . Bu araç ne ekonomik nede performanslı o zaman Boxer motor Boxer motor diye yere göğe sığdıramadığınız bu motor ne işe yarar açıklarmısın bana ?

Impreza 1.5 R den daha kaliteli ve güvenli olan Honda Civic alınır o fiyata . Yada Toyota Corolla alınır , örnekler artırılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absinthe* -- 9 Aralık 2006; 13:40:21 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.