Şimdi Ara

SUBARU İMPREZA WRX STI ALMALIMIYIMM ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
19.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

6 senelik hort...

• birde böyle hort takipçileri var ya :D işiniz gücünüz yokmu sizin be işine geliyorsa yaz gelmiyorsa güncel sayfalara gazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

6 senelik hort...
    Aldın mı? Geçen yolda gördüğüm STI senin miydi yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paganra -- 9 Eylül 2012; 10:42:45 >
  • aslanı besleyebilirseniz en güzel araba.
  • STI
  • Hort.Birşey soracağım ben bu arabanın çocukluğumdan beri hastasıyım Allah kısmet ederse şuan 21 yaşındayım ileride almak istiyorum.Şimdi bu Wrx ve STI'Ların orjinal sesinde böyle gazı bırakınca tıssslıyormu belki cahilce olacak ama.Birde arabanın motor ve egzos sesi ne kadar iyi hani bir spor araç kadar iyi mi?Egzosu değiştirmeye gerek var mı?Bu rallide kullanılan subarularla 4x4 konusunda ne kadar fark vardır?Hani dağa çıksam yüksek yerlerde ralli yapmaya çalışsam aynı zevki alırmıyımSorularım bu kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoring

Hort.Birşey soracağım ben bu arabanın çocukluğumdan beri hastasıyım Allah kısmet ederse şuan 21 yaşındayım ileride almak istiyorum.Şimdi bu Wrx ve STI'Ların orjinal sesinde böyle gazı bırakınca tıssslıyormu belki cahilce olacak ama.Birde arabanın motor ve egzos sesi ne kadar iyi hani bir spor araç kadar iyi mi?Egzosu değiştirmeye gerek var mı?Bu rallide kullanılan subarularla 4x4 konusunda ne kadar fark vardır?Hani dağa çıksam yüksek yerlerde ralli yapmaya çalışsam aynı zevki alırmıyımSorularım bu kadar.

tıs yapan hava filtresi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

quote:

Hort.Birşey soracağım ben bu arabanın çocukluğumdan beri hastasıyım Allah kısmet ederse şuan 21 yaşındayım ileride almak istiyorum.Şimdi bu Wrx ve STI'Ların orjinal sesinde böyle gazı bırakınca tıssslıyormu belki cahilce olacak ama.Birde arabanın motor ve egzos sesi ne kadar iyi hani bir spor araç kadar iyi mi?Egzosu değiştirmeye gerek var mı?Bu rallide kullanılan subarularla 4x4 konusunda ne kadar fark vardır?Hani dağa çıksam yüksek yerlerde ralli yapmaya çalışsam aynı zevki alırmıyımSorularım bu kadar.

tıs yapan hava filtresi

hava filtresi hani şöyle vites geçişlerinde çıkan kendiliğindemi var yoksa başka hava filtresi mi takılmış hali?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 31 Mayıs 2015; 21:52:26 >

• quote:

quote:

quote:

tıs yapan hava filtresi

hava filtresi hani şöyle vites geçişlerinde çıkan kendiliğindemi var yoksa başka hava filtresi mi takılmış hali?

tıs sesi için blowoff , egzoz sesi için, uppipe, downpipe, headers gibi konuları bi araştırın.

stock bir wrx ve sti 'ın egzoz sesi çok fazla değildir fakat 4 bin devirden sonra ki motor sesi insanı tahrik etmeye yeter. egzoz takarsanız mahallelinin kafasını şişirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

quote:

quote:

quote:

tıs yapan hava filtresi

tıs sesi için blowoff , egzoz sesi için, uppipe, downpipe, headers gibi konuları bi araştırın.

stock bir wrx ve sti 'ın egzoz sesi çok fazla değildir fakat 4 bin devirden sonra ki motor sesi insanı tahrik etmeye yeter. egzoz takarsanız mahallelinin kafasını şişirebilirsiniz.

Haklısınız egsoz konusunda gerçekten çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.

• Dostum öncelikle merhaba üzerinden zaman geçmiş fakat yeni okuyan arkadaşlarda bilgi sahibi olsun istiyorum 3 çeşit impreza vardır
    -Subaru İmpreza
    -Subaru İmpreza WRX
    -Subaru İmpreza WRX STİ
    Bakıldığı zaman subaru impreza normal binek araçlardan farksızdır.
    Peki WRX ile WRX STİ arasında ne fark var ?
    Bilmeyen birisinin hatta bu aracı sürmeyen birisinin wrx sti ile wrx in farkını dışardan bakarak anlaması çok zor.
    gelelim farklara
    WRX te motordaki tüm parçalar aleminyum üretilirken WRX STİ da forget malzeme kullanılır
    WRX te 5 ileri ve 250-300 begire dayanamayan bir şanzıman var iken WRX STİ da 6 ileri ve 800 begire kadar dayanabilen dişleri WRX e göre daha büyütür.
    WRX te intercooler ı normal sayılabilicek iken WRX STİ ın intercooler ının litre hacmi büyüktür.
    WRX te td04 230-240 turbo geliyor WRX STİ da modellere göre değişen vf34 vf35 vf40 vf45 geneli 1.5 barda 350begir güç üretiyor.
    WRX te spoiler ufak ve ince iken WRX STİ da daha kalın ve gösterişli üretiliyor.
    WRX te normal kumaş koltuk varken WRX STİ da nacizane yarış koltuğu kullanılıyor en azından sürüşünüzü en ideal pozisyona getiriyor.
    WRX te olmayıp WRX STİ da olan 2005 ten sonra başlayan dcdd diye bir tuş 4WD çekişi %60-%30 olarak ön arka veya arka ön tarzı diferansyel kilidi bulunduruyor.
    WRX te normal subaru freni gelirken WRX STİ da 6 pistonlu brembo fren geliyor
    WRX e çok fazla eklentiler yapılamıyor motor modifikasyonunda en basiti bi yazılım atar açık hava filtresi koyarsınız fakar WRX STİ da forget parçalar olduğu için önü çok açık 10.000tl harcayın 10.000 tl yi alır yani nekadar harcarsanız okadar iyileşir.
    yol tutuşuna gelicek olursak WRX ile WRX STİ arasında muazzam farkı çok net birşekilde anlarsınız onun dışında teknik verilerle bile o hissi anlayamazsınız.
    Sorunu yanıtlamaya geçicek olursam;
    Şuanda 2007 model WRX STİ sahibiyim bundan önce 2004 model beyaz bir WRX im vardı ses konusunda WRX te motordan çok boğuk bir ses çıkıyor WRX STİ da çok orta düzey biraz ıslığa benzer bir ses çıkıyor.
    yani anlıcağımız şu motor boxer tipi bir motor olduğu için boğazdan düz boru veya aynı şekilde boğazdan hks egzoz takarsanız normal bir imprezadan bile aynı sesi elde edebiliyosunuz WRX STİ ile diğerleri arasında turbonun üflemesi ve gazdan ayağınızı kaldırınca blow off tan çıkan ses daha canlı ve daha gür çıkmakta.
    sadece ses istiyosanız normal bir impreza alıp o sesi yakalayabilirsiniz
    eğer normalin biraz üstünde performans ve konfor istiyosanız impreza WRX
    eğer anormal hızlanma üst düzey performans yol tutuş ama biraz konfor istiyosanız kesinlikle tercihiniz WRX STİ dan yana olmalıdır
    Fakat gülü seven dikenine katlanır hesabı WRX STİ benzin öğütme makinesi olarak ta bilinir .
    Saygılarımla.....

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.