Şimdi Ara

- Subaru LEVORG Ana Konu - (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
983
Cevap
39
Favori
124.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar rica etsem kısa farlarınızı akşam düz bir yüzeye yansıtıp fotoğrafını çekip yüklermisiniz. Benim farlarımda bir sorun olduğunu düşünüyorum....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende ses sistemini ve üniteyi değiştirmek istiyorum almak isteyen arkadaşlar varsa ortak bi alım yapabiliriz önerebileceğiniz ünite ve hoparlörler var mı şuan arkadaşlar?
  • inspiretr İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ünite seçimi bütçenize, ne beklediğinize göre değişir. Hoparlörler 16,5 - 17 cm çapındaki ürünlerden olmalı. Üzerinde gelen hoparlörler ön ve arkada aynı ve kalitesi çok iyi değil.
    Kapı içlerinde ses izolasyonu adına pek birşey yapılmamış fabrikada. Hoparlörler direk uyumlu değil ve ilave çerçeve almak gerekiyor. Piyasadaki 2 ürünü denedim, birisi biraz modifiye ederek zorla uydu.
    Hala tam uyumlu bir ürün bulamadım. Daha öncede dediğim gibi herşey araca özel yapıldığından araya hem kablo hemde fiziksel adaptörler takmak gerekiyor. Ama ucuz ototeypciler gibi kesip bantlarım benim için problem değil derseniz o başka.
    O şekilde yapıldığında kapılarada 3 yeni delik açıp yeni hoparlörleri takmak mümkün olacaktır ama ben 115.000 tl verdiğim bir arabayı delmeye kıyamadım açıkçası. Alpine japonyada resimdeki adaptörleri satıyor bizim araçlar için ama Türkiyede yok şimdilik.
    Ağustos sonunda Japonyadan almayı düşünüyorum. Kargoyla falan 4 MDF adaptör 100 USD ye maloluyor ve PTT gümrük vergisi falan çıkarabilir diye şimdilik ağırdan alıyorum. 75 USD üzerine 20% vergi var. Birde 10 gün orda bekletip sinir bozuyor bizim işgüzar memurlar.
    Unutmadan Tweeterlar içinde adaptör gerekiyor. Adaptörsüz montaj hiçbir parça için mümkün değil. Toplam maliyet 600+ TL gibi gözüküyor şimdilik. (Ana ünite ve hoparlörler hariç) Montaj konusunda yardımcı olurum. Kenwood Excelon yada Pioneer Nex ( F70/90 serisi) şu an en mantıklı cihazlar.
    7 inch ekranlı cihazlara bakın derim. daha küçük ekranlar hoş durmuyor.

- Subaru LEVORG Ana Konu -

• metinmng M kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    iki far sanki farklı yerlere bakıyormuş gibi mi? Benim farlarda tam düz değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: calledman

Merhaba,

Ünite seçimi bütçenize, ne beklediğinize göre değişir. Hoparlörler 16,5 - 17 cm çapındaki ürünlerden olmalı. Üzerinde gelen hoparlörler ön ve arkada aynı ve kalitesi çok iyi değil.
    Kapı içlerinde ses izolasyonu adına pek birşey yapılmamış fabrikada. Hoparlörler direk uyumlu değil ve ilave çerçeve almak gerekiyor. Piyasadaki 2 ürünü denedim, birisi biraz modifiye ederek zorla uydu.
    Hala tam uyumlu bir ürün bulamadım. Daha öncede dediğim gibi herşey araca özel yapıldığından araya hem kablo hemde fiziksel adaptörler takmak gerekiyor. Ama ucuz ototeypciler gibi kesip bantlarım benim için problem değil derseniz o başka.
    O şekilde yapıldığında kapılarada 3 yeni delik açıp yeni hoparlörleri takmak mümkün olacaktır ama ben 115.000 tl verdiğim bir arabayı delmeye kıyamadım açıkçası. Alpine japonyada resimdeki adaptörleri satıyor bizim araçlar için ama Türkiyede yok şimdilik.
    Ağustos sonunda Japonyadan almayı düşünüyorum. Kargoyla falan 4 MDF adaptör 100 USD ye maloluyor ve PTT gümrük vergisi falan çıkarabilir diye şimdilik ağırdan alıyorum. 75 USD üzerine 20% vergi var. Birde 10 gün orda bekletip sinir bozuyor bizim işgüzar memurlar.
    Unutmadan Tweeterlar içinde adaptör gerekiyor. Adaptörsüz montaj hiçbir parça için mümkün değil. Toplam maliyet 600+ TL gibi gözüküyor şimdilik. (Ana ünite ve hoparlörler hariç) Montaj konusunda yardımcı olurum. Kenwood Excelon yada Pioneer Nex ( F70/90 serisi) şu an en mantıklı cihazlar.
    7 inch ekranlı cihazlara bakın derim. daha küçük ekranlar hoş durmuyor.

https://www.amazon.com/AVIC-7000NEX-Double-DIN-Navigation-Receiver-Touchscreen/dp/B00J6W8O6K/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1466260567&sr=8-1&keywords=Pioneer+Nex+AVIC-7000NEX
    şu cihaz hoşuma gitti tabi fiyatıda çok hoşmuş :) galiba bunlarda mirror link olduğundan biraz daha pahalı baktım diğer modellerle farklarını anlamak için ama pek fazla birşeyde bulamadım.
    Hoparlör olarak ne önerirsiniz ? bose gibi sistem yapılabilirmi acaba? kaliteli bir şey olmasını istiyorum

• Merhaba, daha önce hoparlörler ile ilgili yazdığımı tekrar paylaşmak istedim sizinle. Fotoğraflarını da ekleyeceğim:

HIFI ile ilgili bir kişiyim ve ses sistemindeki en önemli unsurların hoparlörler olduğuna inanırım. Forester III'daki fabrika çıkışı hoparlörlerin çok feci olduğunu biliyordum ve bunları Infinity hoparlörler ile değiştirmiştim. Piyasadan aldığım Infinity hoparlörleri araca uygularken bir sürü yeri kesmişlerdi ve bu da hoşuma gitmemişti.

Forester II aracımın hoparlörlerini ABD'den getirtmiştim ve onlardan çok memnundum. Bu Levorg için de orijinal hoparlörleri ABD'den getirtmeye karar verdim.

Levorg ABD'de satılmıyor biliyorsunuz. Ama aynı aracın sedanı 2.0 lt ile WRX, 2,5 lt ile de STI adıyla satılıyor. Aramamı "WRX upgrade speakers" olarak yaptım ve Amerikan Hoparlör markası Kicker'ın WRX için orijinal upgrade hoparlör ürettiğini öğrendim, bunları hemen sipariş ettim.

Kapılar için dörtlü set:

https://www.amazon.com/...s&sr=1-2&srs=2601474011

Göğüs için ikili tweeter:

https://www.amazon.com/...FF7QC&ref_=pd_sbs_263_5

Bunlar gelince Bayraktar Çekmeköy'de kolayca monte edildi. Hepsi hazır jackları ile geliyor. Eski feci hoparlörleri 3 vida ile söküp, aynı yere bunları takıyorsunuz ve aynı bağlantıyı kullanıyorsunuz. Sonuç mükemmel oldu. Bütün Levorg kullanıcılarına tavsiye ederim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

- Subaru LEVORG Ana Konu - - Subaru LEVORG Ana Konu -

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• calledman kullanıcısına yanıt
    Aurelius kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, ana ünite olarak bende sizin tercihinizin yerinde olduğunu düşündüm ve (pioneer f77dab) sizin uniteden Yurdisinda buldum, onu getirtmeye çalışıyorum, elinizdeki çerçeve ve diger adaptörleri ürün gelirken sizden almayi düşünüyorum.
    Hoparlörler konusunda yine sizin servisten aldığınız alpine hoparlör setinin fiyat listesini paylasmistiniz, 4 lu hoparlör seti 222 euro idi onda yanlış hatırlamıyorsam, (kayseride aktif bir subaru servisi halen olmadığı için sizlerin bilgisine başvuruyorum sık sık) eğer servislerde birönceki mesajda bahsettiğiniz uyum Kitleri mevcutsa alınabilir mi? Dışardan hoparlorleri versen uyum Kitleri ile takamazlar mi yoksa acaba onlarda mi delerek yapıyorlar?
    Simdiye kadar bağlantı icin en pratik çözüm yurtdisindan getirmeyi cikarttigimizda Aurelius un bir önceki mesajda bahsettigi amerikadan getirttigi 4lu set ve 2'li tweeterlar oluyor gibi, fiyat olarak servisin alpine basic önerdiğini geçiyor, profosyenel görüşleriniz benim için önemli, şimdiden tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ragga11

Merhabalar, ana ünite olarak bende sizin tercihinizin yerinde olduğunu düşündüm ve (pioneer f77dab) sizin uniteden Yurdisinda buldum, onu getirtmeye çalışıyorum, elinizdeki çerçeve ve diger adaptörleri ürün gelirken sizden almayi düşünüyorum.
    Hoparlörler konusunda yine sizin servisten aldığınız alpine hoparlör setinin fiyat listesini paylasmistiniz, 4 lu hoparlör seti 222 euro idi onda yanlış hatırlamıyorsam, (kayseride aktif bir subaru servisi halen olmadığı için sizlerin bilgisine başvuruyorum sık sık) eğer servislerde birönceki mesajda bahsettiğiniz uyum Kitleri mevcutsa alınabilir mi? Dışardan hoparlorleri versen uyum Kitleri ile takamazlar mi yoksa acaba onlarda mi delerek yapıyorlar?
    Simdiye kadar bağlantı icin en pratik çözüm yurtdisindan getirmeyi cikarttigimizda Aurelius un bir önceki mesajda bahsettigi amerikadan getirttigi 4lu set ve 2'li tweeterlar oluyor gibi, fiyat olarak servisin alpine basic önerdiğini geçiyor, profosyenel görüşleriniz benim için önemli, şimdiden tesekkurler...

Arkadaşlar 2 gün önce otobanda ön cama taş geldi ve cam çatladı. Cadde motor, camı hızlıca temin etti ve kaliteli bir işçilikle, kaskodaki cam teminatından değiştirdi. Yalnız herkesin bilgisi olsun ve kaskolarınızda orijinal cam muafiyeti olmamasına dikkat edin. Çünkü ön cam fiyatı, takması fitili vs. 8750 TL. İlk duyduğumda bayağı afalladım, halen daha bu kadar olur mu diyorum.
    Selamlar..

• Dün Mercedes C180 ile trafikte biraz zaman geçirdim. Topkapıdan - Maltepeye (50km) yaklaşık 3 saatte geldim ve ECO modda ortalama tüketimim 13,6 lt idi. Benzer trafik koşullarında Levorg 12lt civarlarında yakıyordu. İkiside 1.6lt, Levorg 4 çeker ve 170 bg. Mercedes yakınca sıkıntı yok
  • Yukarıdaki mesaj a istinaden Leveorg kullanıcıları şuna araclarının km sini ve ortalama yakıt tüketimlerini paylaşabilir mi?

syg
  • Ben aracın yakıtı ile ilgili uzun veri paylaşımını daha önceden yapmıştım. Kısaca tekrar özet geçeyim. Aracı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve henüz 4bin 500km de.
    Bu mesafenin 1500 km'sini yaklaşık 5 km.lik soğuk motorla başlayan Kağıthane-Gayrettepe arasında seyahatler olarak yaptım. Her kontak kapamam da o gün ki trafiğin durumuna bağlı olarak ortalama yakıtımı 18-25 lt arasında gösterdi. (Bir kaç günde 30u geçtiği oldu. yani 5 km için 1-1.3 lt yakıt tüketimi)
    1500 km.sini orta performanslı olarak kullandım. Kısa süreli olarak azami 150 ye çıktığım, genelde 110-120 km hızla kullandığım azami mesafe 20-30km olan seyahatlerdi. O esnada kontak kapadığımda hiç çift hane görmedim.8,5-9,5 lt arasında yaktım.
    Kalan kısmını ise özellikle yakıt ekonomisine dikkat ederek kullandığım 1-2 kere 70-80km lik yolculukların dahil olduğu bir şekilde yaptım. Bir kaç yolculukta 7nin altına insem de genelde 8in altında 7li değerlerle kontağı kapadım.
    Bunların toplam ortalaması ise 12 lt.
    Bu araç kısa mesafe tepelik alanlarda ekonomik kullanım sunma ihtimali olmayan, ancak yol uzadıkça ve trafik azaldıkça bir çok dört çeker özelliği olmayan araçtan daha iyi tüketim sağlayacak bir araç diyebilirim. Benim durumumdaki uç kullanım sizde yoksa 10 lt altı ortalama kullanım hayal değil. Ancak böyle bir kullanım varsa ve bende olduğu gibi kullanımınızın üçte birine vs. denk geliyorsa 12lt'yi de görürsünüz...
    Karşılaştırmak amaçlı belirtmek istedim. Aynı şartlarda düz vites 1.4 benzinli Citroen C4 9.5-10 lt yakıyordu. Aynı şartlarda benzinli 1.4 150 beygir Tiguan kullanan bir tanıdığım ise 13 civarı yaktığını belirtiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KP1 -- 23 Haziran 2016; 16:37:48 >

• Fırat K F kullanıcısına yanıt
    7900 km 10.8lt/100km

• ragga11 R kullanıcısına yanıt
    merhaba,

Ana üniteyi değiştirin bir bakın derim. Ses kalitesi oldukça değişiyor. Ondan sonra memnun olmazsanız hoparlör ve tweeterları değiştirirsiniz.
    Amerikadan USB adaptör getirtmeyi düşünüyorum. Ses sistemini değiştirmeyi planlayan arkadaşlar buradan haber verirlerse onlar içinde sipariş vereyim, kargo ücretini ucuza getirelim.
  • Kısmetse bir kaç ay sonra bende levorg alarak aranıza katılacağım

Merhaba, usb adaptörü ana ünite için değil mi? Zahmet olmazsa benim içinde getirtirseniz sevinirim
    İyi aksamlar

• Bir haftadır yavaş yavaş ses izolasyonuyla uğraşıyordum ve bugün bitirdim. Sadece kapıları yapabildim şimdilik. Sonuç: beklediğimden çok daha iyi ..Fabrika hoparlörleriyle bu kadar ses almayı açıkçası beklemiyordum. 150 TL lik malzeme ve el emeğiyle oldukça güzel sonuç aldım. Araç daha sessiz, kapılardan çıtırtı, tıkırtı, titreme sesi hiç gelmiyor, hoparlörler kendini pioneer carrozeria zannetmeye başladı :D Bütçe fazla ayıramayan yada ayırmak isteyen Subarudaşlarıma şiddetle ses izolasyonu yapmalarını tavsiye ediyorum. Benim yaptıklarım şöyle:

Kapıların iç kısımlarını söktüm ve kapını iç kısmında hoparlörün tam arkasına düşen saca siyah pütür spreyle 5 kat kaplama yaptım. Daha sonra kapının hoparlörlerinde monte edildiği sac kısmını ses izolasyon bandı kullanarak mümkün mertebe kapladım. Bazı yerlerinde deliklerden ve montaj noktalarından dolayı kaplamak mümkün olmuyor ama olabildiğince kaplamakta fayda var.
    Daha sonra kapının iç kısmının kapı sacına gelen kısmını( plastik ve derilerin arkasını) da bu bantla komple kapladım. Daha sonra montajını yapıp denedim. Emeğe değer. Hem sesler daha dolgun ve tok hemde maliyeti fazla değil.
    Bu işlem en pahalı ses sistemi kurulsada yapılmalı bence ama bizdeki oto teypciler bu kadar uğraşıya nasıl bir fiyat biçerler onu bilemem.

USB adaptörlerden şimdilik bir kaç adet sipariş ediyorum. 10 güne gelir muhtemelen. Bu adaptörler Navigasyon cihazını değiştiren herkese gerekli. Aracın üzerindeki usb portunun standard olmayışı bunu gerektiriyor

- Subaru LEVORG Ana Konu - - Subaru LEVORG Ana Konu -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calledman -- 26 Haziran 2016; 18:11:05 >

• Fırat K F kullanıcısına yanıt
    3500 km ortalama ıstanbul ıcı 10"6
    Soldan direksiyonlu araçlarda sağ farlar daha yüksek ve geçiş açılı olur.
    Gerekçesi sağdan yola çıkacak yayaları görebilmek adına böyle ayarlanıyor.
    LED farda bu çok net belli oluyor. Mercekli veya Halogen farlarda net belli olmuyor.
    Eski Astra J aracımda da bunu farketmiştim. Sorduğumda yukarıdaki cevabı almıştım. Bence mantıklı bir gerekçe.
    Bu arada aracın LED farları ilk çalıştırmada otomatik olarak ayarlanıyor. :)
    Tebrik ederim sizi, etkileyici bir iş cikartmissiniz gerçekten, imrendim doğrusu çünkü aracın ses sistemini daha öncede söylediğim gibi hiç beğenmiyorum, sizin bu yaptıklarınızı malesef oturdugum yerde yaptırtmam imkansız, yaptirtsam bile araca zarar vermeleri kuvvetle muhtemel, yinede yararlı paylaşımınız için tesekkurler.

• ragga11 R kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. aslında yaptıklarım herkesin yapabileceği şeyler. biraz sabır birazda el becerisiyle yapılabilir... herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Yollarda dikkatli olalım lütfen. Her bayram kaza haberleriyle tadımız kaçıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.