Şimdi Ara

- Subaru LEVORG Ana Konu - (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
40
Favori
124.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Levorg kullanıcı dostlar,

Kullanmakta olduğum XV'yi malum sebeplerden yeni (Eyesight) Levorg veya ikinci el BMW 3.20d Xdrive araçlardan birisi ile değiştirme düşüncesindeyim. Bariz yakıt ve vergi farkı dışında, tecrübelerinize göre yorum ve farklı önerilerinizi paylaşmak isterim.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Levorg tek seçenek bence...ama xv den sonra yere yakınlığı sorun olamayacaksa...

• quote:

Orijinalden alıntı: muestrim

levorgu canlı görmedim en göz alıcı renk hangisi tecrübe eden arkadaşlara sorum

Teknik isimlerini bilmiyorum ama hem açık hem koyu mavi bence çok güzel duruyor.

• calledman kullanıcısına yanıt
    Subaru benim için de öncelikli ancak farklı bakış açılarına göre somut deneyimlere göre fikirlerinizi duymak isterim.

Levorg gerçekten de oldukça yere yakın ve XV'ye göre şehir içi kullanımda da olsa, aynı rahatlığı vermeyeceği fikrinize katılıyorum

• Bende lansman rengi , buz mavisi, ve buz grisi var...ikiside harika duruyor. Bu araca gitmeyen yada en az giden renk bana göre kırmızı ama o bile çok güzel duruyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: tanoc

Subaru benim için de öncelikli ancak farklı bakış açılarına göre somut deneyimlere göre fikirlerinizi duymak isterim.

Levorg gerçekten de oldukça yere yakın ve XV'ye göre şehir içi kullanımda da olsa, aynı rahatlığı vermeyeceği fikrinize katılıyorum

levorg test sürüşü yapın kesinlikle, harika bir araç.

düşük km ve yeni bir ikinci el 3.20d xdrive kafa karıştırabilir ama sıfır levorg gerçekten o fiyata öyle bir donanım baska arabada yok.
  • Levorg ile iki kez test sürüşü yaptım ve de oldukça beğendim. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi temiz ve yeni bir ikinci el BMW 3.20d Xdrive, şanzıman, yakıt tüketimi vb avantajlarıyla ciddi tercih edilebilir bence. Bir de yer gök beyaz BMW kaynamasa:)

• levorg la BMW mukayese bile edilmemeli

- Subaru LEVORG Ana Konu - - Subaru LEVORG Ana Konu - - Subaru LEVORG Ana Konu - - Subaru LEVORG Ana Konu -

• quote:

Orijinalden alıntı: tanoc

Levorg kullanıcı dostlar,

Kullanmakta olduğum XV'yi malum sebeplerden yeni (Eyesight) Levorg veya ikinci el BMW 3.20d Xdrive araçlardan birisi ile değiştirme düşüncesindeyim. Bariz yakıt ve vergi farkı dışında, tecrübelerinize göre yorum ve farklı önerilerinizi paylaşmak isterim.

Teşekkürler.

3.20d xdrive giriş paketi ile levorg arasında 120 bin tl fark var ki giriş paketi cidden boş oluyor bmw'de.

sport line 3.20d xdrive'ı baz alırsak deri koltuk, sunroof vs ile fiyat 280 bin tl oluyor. 2 levorg parası yapıyor abartısız.

bence değmez o paralara 3.20d xdrive için ki sürüş tecrübem de var. malesef son ötv düzenlemesi ile 1.6 litre üstü saçma sapan fiyatlara çıktı.

4 çeker, spor karakterli aile babası arabası istiyorsan levorg'u al geç derim. hatta outback bile düşünebilirsin bence 270'lere çıkacak bütçen varsa.

tabi 3.20d'yi 2.el düşünüyorsan başka ama bence 2. el bmw yerine hiç düşünmeden levorgu al geç.

2016 model siyah levorg kullanıyorum ben de 3 aydır ve bu sürede bursa'da sadece 1 defa başka bir levorg gördüm, o da bir avm'de park halinde. :)

yer gök kaynayan c kasa ve 3 serisinden daha fazla farkındalık yaratıyor araç, o çok net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esasiyun -- 22 Şubat 2017; 0:25:7 >

• sn calledman gerçekten mavi ve gri renkler çok güzel duruyor levorg güzel kaliteli bir araç bilginiz varmı ön ve yan rüzgarlıkların ve bagaj havuzunun fiyatı ne kadar sitede var ama fiyatı yazmıyor.
  • 160,000₺ olmuş liste fiyatı 2017 modeller için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esasiyun

160,000₺ olmuş liste fiyatı 2017 modeller için.

olsun tabi olsun...
    Ocak 2017'de 3 adet, Şubat 2017'de 3 adet Levorg satılmış.

Mart-Nisan ile beraber 0 - SIFIR rakamını görmemiz muhtemel.
  • Aynen,

bu saatten sonra levorg modelini kaldırsalar yeridir.

forester'ın en düşük modeli ile aynı fiyata gelmiş. tamam, çok farklı kimlikte araçlar ama bizim milletteki sw karoser nefreti + suv sevgisi ile harmanlanınca mümkün değil satmaz.

işte ayda 1 tane falan satar ÇOK MERAKLISINA.

outback de 260 lira olmuş. onu da çeksinler zaten. 200 lira iken bile satmayan bir araç sittin sene satmaz.

belki abartı gelecek bu söylemim ama ana akım markalar dışında hali hazırda düşük satış rakamları olan markalar türkiyeden çekilse yeridir.

subaru, mitsubishi, volvo, mazda falan ikonik modelleri dışında araç getirmezler ülkeye daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esasiyun -- 2 Mart 2017; 23:1:28 >
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Hocam bence de Subaru neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.

Zaten bizim ülkemizde wagon modeller nedense hiç tutulmuyor, halbuki sedan modelden daha iyi kullanım kapasitesi var o ayrı konu.

Birde benzinli ve sürekli dört çeker model, zaten akaryakıt ülkemiz de ateş pahası.

Sanki peynir ekmek gibi satıyorsun da, fiyatlara zam yapmışsın.

Türkiye satış direktörüne bunları desen, ama biz her kesime değil, bizim kitlemiz farklı diye martaval okur durur.

Önümüzde ki 3 ay içinde hiç satış yapamayınca kendi kendine ne düşünür acaba.

O fiyatları verdikten sonra, alırım 2015 model 3.20d hem az yakar hem çok gider

• Esasiyun kullanıcısına yanıt
    Hocam bende outback alma arefesindeyim, sizin düşüncelerinize katılıyorum fakat outback tarzı başka bir araçda o fiyatlarda bulamıyorum. şimdi ben 4x4 deri hafızalı koltuklu(eşimde kullanıyor o nedenle hafıza şart) adaptif hız sabitleyicili ve 2 çocuk olduğundan büyük bir suv bana tavsiye edebilirmisin yani inan samimi söylüyorum, ben bulamıyorum sizin önerebileceğiniz varsa bana yol gösterirseniz çok sevinirim. Forestera baktım iç oturumu yüksek elfreni kısmı vasat test sürüşü yaptım rakiplerine göre ciddi yol sesi alıyor ve adaptif hız sabitleyici yok. q5 ve bmw x3 350den aşağı yok başkada araç yok. Outbackin 2016 sıfırına bayi 210 fiyat veriyor bu fiyata bu kalitede ve özelliklerde başka bir araç mümkün değil bulamıyorum. Passat bile 175bin. Yani levorg satmaz ama outbackde satmıyorsa görüntüsü stationvagon olduğu için satmıyor
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    acikcasi vergisiz fiyatlara bakilinca levorg avrupada 3 serisinden, audi a4ten pahali satilan bir arac.(vergilerle de sonuc ayni) turkiyede bu kadar ucuz olmasi ya subarunun turkiyede kalma cabasidir ya da bmw-audi gibi firmalarin turkiyeye attigi kaziktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 3 Mart 2017; 18:43:32 >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Avrupa da bmw ya da mercedesden pahalı olabilir. Lakin genel olarak Avrupa da araç fiyatları ülkemize göre daha ulaşılabilir düzeyde.

Sonuç olarak, hem benzinli hem sürekli dört çeker aracı Türkiye de bu fiyattan satarsa, millet bmw ya da mercedese yönelir.

Bmw olsun mercedes olsun sırf Türkiye de araç satmak için 1.6 motor araç üretti 😎

Subaru da Türkiye ye özel istenildiği zaman dört çeker olan ve mazotlu levorg üretse, bak o zaman kaç tane satılıyor..

100 km de, 12-15 litre arası yakan sıfır km bir levorg mu, yoksa 2015-2014 3.20d bmw mi dersen herkes bmw ye yönelir 😜

• Olay şu ki;

Subaru butik bir marka ve halihazırda ABD'de güzel bir pazarı var. Mercedes ya da BMW gibi yüksek üretim kapasiteleri de yok. Haliyle Türkiye için özel motor hacmi vs geliştirme düşünceleri yok. Zaten Japon adamlar bir kere; bir motor yapıyor 10 sene kullanıyorlar. Zihniyetleri sorunsuz geliştir ömürlük kullan.

Alman da prototip yap hemen sat; DSG canlı örneği, hala sıkıntılı bir şanzıman.

• Esasiyun kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi işin o kısmı da var.

Bir tarafta peynir ekmek gibi her ülkeye ayrı araç üreten kocabaşlar, öbür tarafta butik misali sınırlı sayıda üretim yapan başka bir firma.

Hiç olmadı mazotlu üretse de olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

acikcasi vergisiz fiyatlara bakilinca levorg avrupada 3 serisinden, audi a4ten pahali satilan bir arac.(vergilerle de sonuc ayni) turkiyede bu kadar ucuz olmasi ya subarunun turkiyede kalma cabasidir ya da bmw-audi gibi firmalarin turkiyeye attigi kaziktir.

hocam bahsettiğiniz karsılastırma Almanya pazarı için mi geçerli?Çünkü merso bmw ve audi bildiğiniz üzere alman ve Almanya da yerel marka oluyor, subaru ise uzakdogudan ithal oldugu için pahalı olması anlaşılabilir ve yerel marka ile rekabet her zaman zordur, durum fiyat da değildir, yerel mal ülkede daha çok tutulur, servis agı, parça, milliyetçilik, vs.... nedenler var.

birde donanım özellikleri olarak aynı modelleri mi karşılaştırdınız?
    yani boş paket audi A4 ile levorg karsılastırılamaz, audi'nin 4x4 olması lazım, karoser olması lazım, vs...
    burada da sadece A4 allroad quattro modelini levorg ile karşılaştırabiliriz. O da liste fiyatı 50.000 EUR.
    Aynı karşılaştırmayı BMW içinde yaparsak benzer sonuç çıkacaktır.

tüm avrupa yazınca şaşırdım subaru bu kadar pahalı olamaz bu modellerden, misal ispanya'da durum nasıl acaba bakmak lazım.
    Audi A4 allroad quattro ispanya da 51.000 EUR (2000 TSI motor)
    www.audi.es
    404 Resource at '/content/dam/ngw/es/modelos/Catalogos_precios_2016_2017/2017_Precios_gama/2017_Precios_Audi_Gama_A4_allroad.pdf' not found: No resource found
    http://www.audi.es/dam/ngw/es/modelos/Catalogos_precios_2016_2017/2017_Precios_gama/2017_Precios_Audi_Gama_A4_allroad.pdf

Subaru Levorg ispanya'da 30.900 EUR
    www.subaru.es
    Subaru Levorg | Subaru España
    http://www.subaru.es/vehiculos/levorg

Farka bakar mısınız? size katılıyorum, Alman'ların kazık atma çabası sadece Türkiye'ye özel değil, buldugu herkese yerleştiriyorlar. E ispanya'da bu seviyede araba üretemezse, Türkiye'de üretemezse adamlar geçirir aga haklılar. rekabet edecek gücün yok, bağımlısın adamlara. Neyse.

benim düşüncem subaru'nun Türkiye'de kalma çabası felan yoktur, çünkü dünya genelinde yıllık 1.000.000 adet araba sattılar ve buna rekor diyorlar. %60 pazarları Amerika. Türkiye vs.. umurlarında degil ve butik bir marka BMW yada VAG gibi en büyük olma en iyi olma hedefleri yok, başka kafada adamlar, Eye seight gibi güvenlik önlemi geliştirip, bunu donanıma sabit yapıyorlar, VAG misal neredeyse araba farını opsiyonel olarak verecek kadar gözünü para bürümüş bir sirket.

Subaru Levorg tüketimi, bu güçte olan bir araba için gayet makul herkes tüketiminden yanıyor ama anlamıyorum.
    4x2 Kia sorento yada Kuga'ya binin aynı tüketimler hatta daha fazla, levorg 7 - 7.5 tüketim ortalamasıyla gezenler var, şöförlük ve sanzımana alısmakla alakalı bir durum.

Subaru markası Türkiye'de Bayraktar firmasının elinden kurtulup dogru düzgün bir distribütöre geçerse bence daha basarılı olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.