Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (585. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.109
Cevap
200
Favori
1.015.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynen..

Yolunacak kaz görülmekten bıktık..

• kk35 K kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun,

Anladığım kadarıyla ilana koyduktan hemen hemen 2 haftaicinde satılmis bu durumda. Elbette son dönemde herkesin genel tutumu olan "aman sıkıntısız, kazasız bir temiz araba alayım, nasılsa zarar etmez hem de ilerde ne alabileceğimiz belli değil" düşüncesi de yardımcı olmuştur.

Yine de satışı şöyle kötü böyle kötü, elinde kalır falan diyen milletin gereksiz korku saldığı ortada. Elbette daha ağır ama "alıyorsun ama sonra satamazsın otoparkta bekler" falan diyenlerin ki tam bir insafsızlık, ki nedense bizim memleketin atasporu gibi oldu bu aralar.

Rica etsem, vakit bulursan satış nasıl gerçekleşti biraz anlatır mısınız? Kaç kişi aradı? Önceden Subaru'su olan-bilen biri mi aldı? Hem sizin arabayı hem de markayı tercih etme sebebiyle ilgili neler söyledi? Senin araç ile beraberinde, başka hangi arabalara bakmis? Bize anlatır mısınız? Hani alım satım sohbetinde geçer bu konular ve açıkçası kimse bahsetmiyor bunlardan.

Tekrar hayırlı olsun umarım gönlünüze göre yeni bir uygun bir araç bulursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mhguven M kullanıcısına yanıt

Valla 5 yıldır xv kullanıcısıyım, saydığınız şeylerin hiçbirini yaşamadım. Forum geyiklerine inanıp sınıfının en iyisi bu aracı almamayı tercih etmek sizin seçiminiz. Ne parça sıkıntısı, ne servis sorunu, ne satış sıkıntısı yaşanmıyor subaru da, birde hiç değişmeyen subarunun koltuğuna bile oturmadan performans geyiği yapanlar var ki evlere şenlik. He evet bizler XV lerimizi ata bağlayıp öyle çekiyoruz. :)

Takla atıp galeriden özgeçmişi verilmeden satışa sürülen ne olduğu belirsiz araçlar hariç, temiz XV sahibi olup ta satma sorunu yaşayan kimseye denk gelmedim 6-7 yıldır bu sayfada, 5 yıldır facebook ve XV cilere özel whatsapp grubundayım saydığınız şeylerin hiçbirine hiçbir kullanıcıda denk gelmedim :)

Fakat dolar 12.5 lira olmuşken, sadece XV artıyormuş gibi ileri geri saydırmanız ilginç geldi. :) Subaru bir Japon maarkasıdır bu arada, hani en yukarda kötüleyip, aşağıda cazip görünüyor dediğiniz şey Japon aracıdır.

"XV yi bilinçli insanlar alır herkes alamaz" diyor bu forumda 2014 yılından bu yana XV kullanıcıları. Niye? Yıllar içinde sizinle benzer mesajları atan, şu 585 sayfa, 11.600 mesaj içinde kaç kişi gördük hiç düşündünüz mü? :) sonra ne oluyor? fellik fellik XV aramaya başlıyorlar. :)

Son olarak; test sürüşü yapabilmeniz XV sahibi olabileceğiniz anlamına gelmiyor. Çünkü gitmiyor, satılmıyor, parçası yok vs. vs. dediğiniz aracın daha 2022 yılında Türkiyeye gelecek modelleri bile gelmeden satıldığı için, galerilerde satılık araç yok. Biraz fazla fazla ödeyip ekstra araç getirtmeyi başarırsanız alırsınız yoksa zaten alamıyorsunuz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xOguzhangx -- 29 Kasım 2021; 1:18:54 >

• bourne.alive kullanıcısına yanıt

Aracınızı satamazsınız vs diyenlerin hiçbiri XV kullanmıyor, ama her nedense XV ye bo.. atıyorlar. İşte aradaki fark bu. Kıskanılmak. Kimse de çıkıp kardeşim sen kaç XV kullandın? kaç araba satamadın? neye göre konuşuyorsun demiyor. Araç temiz ise mutlaka alıcısı, karşılığı çıkıyor. Bunun belli bir süreci yok, sizin dürüstlüğünüz, aracın temizliği ve XV fanlarının takip edebilirliği önemli. XV fanlarının Facebook grupları, whatsapp grupları var. Satyılık araç olduğunda grupça tanınan bilinen biri ise mutlaka eşe dosta arkadaşa tavsiye ediliyor. Malum site zaten tokatçı dolu, galeriler taklalı araçları trafik çekme belgeli, ağır hasarlı araçları piyasaya sürüyor bu sebeple ordaki ikanlara girmeden satılan araçlar da var. Bu forum eskisi kadar aktif değil, buradaki yüzlerce XV kullanıcısı da online değil, yani buradan çok ta bir medet ummayın.

• xOguzhangx X kullanıcısına yanıt
    Snae Mteyoutube
    During our winter trip with Subaru Xv Crosstrek, we shot with dji mavic mini drone on the snowy roads of Sorgun Plateau and Sorgun Lake Nature Park in Güdül district of Ankara. #subaruxv #subarucrosstrek #subaru #sorgunyaylası #sorguntabiatparkı #sorgungüdül #djimavicmini #cinamaticfootage #snowoffroad Sincerely by Kevin MacLeod Link: https://incompetech.filmmusic.io/song/5033-sincerely License: https://filmmusic.io/standard-license
    https://www.youtube.com/watch?v=dUrRMAyfoUY

Kış geliyor XV ile keyfini çıkarın  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaemete -- 29 Kasım 2021; 9:44:6 >
  • Aracımla 3 yıllık birlikteliğin sonuna geldik:)

978311665 ilan numarasıyla malum sitede yerimizi aldık. Piyasa fiyatlarını inceledikten sonra ülkenin geldiği yere üzülerek bir fiyat belirledim. Gönül ister aldığımız fiyata satalım. Ama alacağımız/yatırım yapacağımız herşey yükseldiği için piyasa iyi niyetli satıcıyı bile bazı şeylere zorluyor.

XV gruplarında(whatsapp/facebook vs) olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

• Doğru fiyata bu devirde her araç gider. Şişirilmiş fiyatlara (sıfır liste fiyatından pahalı satılmaya çalışılan ikinci el araçlar) tüm markalar için söylüyorum, belki satılır, ama zor. Herkes ikinci el araçlara döviz fiyatlaması hatta üzerinde fiyat koyuyor, ama kimse döviz ile para kazanmıyor. Yine de alım-satım işleri biraz şanstır. Trend ve piyasanın tuttuğu araçların daha hızlı satılacağı aşikardır. Herkesin gönlünce olması dileğiyle.

NOT: Eski bir XV kullanıcıyım, bu ay başında 3.5 ay kullandığım aracımı 2 günde sattım. Hızlı davranıp yerine araç koymasa idim, çok zararda olacaktım.

• xOguzhangx X kullanıcısına yanıt

merhabalar haklısınız subaru araç sahibi hiç bir zaman olmadım ve çevremde de subaru xv kullanıcısı yok. Ankara'da yaşıyorum çevremde araba işi ile uğraşan ve hatta kendi aracımı götürdüğüm ustam bile, ki kendisi subaru araçların keyifli olduğunu ve sevdiğini söyler, bazı yağ eksiltme gibi sorunları olduğunu, parça için bilhassa garanti döneminde arabaların serviste beklediğini ki aynı konuyu farklı ustalardan da duydum, yine farklı kişilerden parçalarının pahalı olduğunu (izlediğim youtube videolarında da aynı konudan bahsediliyordu ). duydum. Türkiye'nin 2. büyük kenti olan Ankara'da bile sadece 1 yetkili servis var ve Subarunun Resmi sitesinde Türkiye'nin sadece 17 ilinde yetkili servis olduğunu görebilirsiniz. sadece bu şehirlerde yaşıyorsanız sorun olmaz, fakat memleketiniz benim gibi bu 17 ilin dışında ise ister istemez kafanızda sorun işareti oluşuyor. Evet dediğiniz gibi dolar 12.5 tl oldu, haziran ayında da dolar 8.5 tl civarında olarak hatırlıyorum. haziranda bana dolar 8.5 iken 379 bin tl denilen aracın dolar 12.5 tl olunca 600 bin civarına çıkmasını normal kabul ediyorsanız söyleyecek sözüm yok. evet diğer araçlarada zam yapıldı benim gördüklerimin içerisinde bir gece de 130 bin tl zam yapılan yoktur. performans ile kastım at bağlayıp çekmeniz değil kesinlikle showrooma gittiğimde yetkili satıcının bana söylediği yüksek torqlu dizel araç kullanıyorsanız beni memnun etmeyeceği idi ve atmosferik beslemeli olduğu için normal olan bu ifadeyi youtube da bulunan birçok kullanıcı ve inceleme videosunda bulabilirsiniz. evet test sürüşü yapabilmem aracımı almam gerektiği anlamına gelmediği gibi alamayabilirim de şu anda olduğu gibi kısmet olmamış ise kesinlikle koltuğuna dahi oturamam. şu anda araba değiştirme olayını erteledim mevcut durumdan ötürü. belki şartlar değiştiğinde yine alabilirim aklımda halen duruyor. japon arabaları ile kastım subaru dışındaki mazda, toyota, ve mitsubishi gibi diğer japon markalarıdır. iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhguven -- 29 Kasım 2021; 20:52:21 >

• mhguven M kullanıcısına yanıt

Merhaba, birçok subaru adayı gibi sizde başka kullanıcı yorumlarından etkileniyorsunuz.Bu aslında normal, fakat yıllardır kullandığım araçla ilgişli yazdıklarınızı ve size anlatılanları maalesef ben yaşamadım, bunu tekrar belirtmeliyim. Anlatıların çoğu abartı ve şişirme, ayrıca bu araçların belli başlı kronik sorunu yokki parça sıkıntısı yaşayıp pahalıya mal edesiniz. 5 yıl boyunca ben yağ, filtre, balata, lastik harici, bir masraf yapmadım. Sıfırdan alacaksanız araç zaten 3 yıl garantili artı kasko zaten şart. Parça sorunu şu bu yaşanmazx ama diyelim yaşadınız garanti kapsamında çözülür.

Servis geyiği de, yine zırt pırt bozulan araçlar için bir güvebce arayışı. Tıpkı yeni baba olan bir gencin, "aman çocuğum hastalanır birşey olursa hastaneye yakın olayım" diye hastanelere yakın ev arayışı gibi birşey. Bu araçların kronik bir sorunu yok, senede 1 defa bakıma gidip gerekli kontrolleri yaptırıyorsunuz, yağını değişiyor filtreleri değişiyorsunuz, varsa yazılım güncellemesi atılıyor hepsi o. Senede 1 defa komşu ile yada 2-300 km öteye gitmek sıkıntı olmasa gerek, nitekim ben aracımı aldığım sırada Tekirdağ da idim, Servisim çekmeköy de idi yani 160 km falan ötede istanbul trafiğini boydan boya geçtiğimi de düşünün 500 km ye bedel.. sıkıntı yaşamadık.

Dolar olayına gelince, ben bu olan bitenin savunucusu değilim, hoşuma da gitmiyor fakat aklı selim düşünmek te şart. Galeri bu aracı atıyorum 20.000 dolara alıyor, artrı gümrül+navlun vs masraf yapıyor.. Türk parası üzerinden satıyor. Araçlar doların 8.5 olduğu haziranda değil genelde sene başı :ubat-mart gibi geliyor, bu zaman zarfında dolar 6-7-8 liralara çıktıkça zam yapıldı. Biz Türk parası üzerinden fiyatını eleştiriyoruz kendimizce haklıyız, fakat adamlar dolatr üzerinden para yatırmış, dolar üzerinden kıymet beyanı verip vergi ödemiş, dolar üzerinden navlun ödemiş, dolar yükselince "artırma zararını sineye çek" diye düşünüyoruz. Marketin rafında duran makarna durduğu yerde dolara bağlı artıyorsa tepki göstermek doğru, fakat dolara bağlı gelen bir üründe fiyat artışı dolara uyumlu olmazsa adamların bu işi yapmasının bir mantığı kalmaz. Siz istermisiniz 20.000 dolar yatırdığınız aracı, 14.000 dolara satmayı? :) Adamlar 20.000 doları koruyacak şekilde fiyatı ayarlıyor şeklinde düşünmek daha mantıklı. Ha bizim açımızdan iyi değil, ama adamlarda kendilerince haklı. Adam para kazanmıyorki.Sattığı aracı tl üzerinden satıp yine dolar alıp, tekrar araç alacak fabrikasından. (20.000 dolar temsili muhabbet rakkamıdır bu arada)

Diğer japon araçlarına gelince, hepsinin bir segmenti var fakat subaru nun fiyatını beğenmediğiniz için, diğer araçları da alamazsınız çünkü subaru şu anda en ucuz araçlardan biri bu saydıklarınızın yanında.2 çeker s-cross almak isterseniz o ayrı tabi. Yıl sonundan sonra ocak şubat gibi fiyatlar yine yükselecektir çünkü artan enflasyona göre maaş zamları yapılacak. Araç alacak birikiminiz varsa bence ertelemeyin.Keşke 1 ay evvel almış olsaydınız, fakat nasip.

• Şu "servisi az" lakırdısını bir türlü anlayamadım gitti, kaç tane satıyor ki bir çok servisi olacak ??

Yedek parça problemi ben yaşamadım, 7 yıldır kullanıyorum. Ama başka markalarda yaşadım, hem onlar Japon değillerdi...

Verdiğiniz 379.000 TL - USD kuru 8,5 vs. örneğinden yola çıkarsak güncel fiyat oldukça tutarlı. Alım gücü başka bir şey, yüksek fiyat başka bir şey... Distribütör dövize endeksli günlük fiyat ayarlaması yapmıyor, fiyatı belli bir süre sabit tutuyor; ayrıca global maliyet faktörleri de var, üstelik güncel durumda ÖTV matrahı nasıl belirleniyor bilmiyorum ancak eğer ithalat bedeline göre ise, araçlar farklı bir vergi dilimine de girmiş olabilir...

Beygir gücünden yola çıkarak bir Golf modeli ile kıyaslama yaptım; 110 beygir, 1 litre motor, açılır tavan ve metalık renk ekleyince 550.000 TL. oldu. Gidin bunu alın işte, mutlu olun, Golf çok satılıyor, servisi de bol, yedek parçası da boldur herhalde - fiyatlarını da bize yazarsanız, bilgilenmiş oluruz.

Kıyaslama yaparken dikkat etmek lazım; turbo dizel ile atmosferik benzinli arasındaki farkı konuşmak abesle iştigal. Subaru "XV şöyle gider, böyle kaçar, ara hızlanmaları muazzamdır" falan mı diyor ki herkes "gitmiyor, gitmiyooor" deyip duruyor. Ne araba yapmış Subaru, ne çok rahatsızlık veriyormuş insanlara, yıllardır bitmedi bu "çamur atmalar..."

Almayın kardeşim, boşverin yaa, neden kendinize stres yaratıyorsunuz, hayatı daha güzel yaşayabilirsiniz, alın bir tane uçan, kaçan bir şey, bakın keyfinize....

• caretta9 C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Ötv, yedek parca, garanti gibi konulara yabancı değilim mesleğim gereği, dış ticaret uzmanıyım biraz bilgi vermek isterim. Şöyle ki;

ötv hesaplanışı ürün usd bedeli * MB döviz kuru ile aracın tl değeri bulunur sonrasında ötv oranı ile çarpılır burada aracın tl tutarı önem arz eder çünkü hangi ötv oranı ile hesaplanacağı tespit edilir sonrasında ötv tutarı + tl arac tutarı* navlun, sigorta ve y.dışı kdv siz tüm giderler eklenir ve kdv matrahı oluşur üzerine %18 kdv hesaplanır; arac tl bedeli+ötvtutarı +kdv tutarı toplamında arac fiyatı çıkar

İthalat mevzuatı gereği TR satışı olacak ürünler için ticaret bakanlığı tüketicinin korunması ve piyasa gözetim müdürlüğünden öncelikle satış sonrası servis yeterlilik belgesi alınır ki bu belgeyi almak çok kolay değil, satışı olan ürünün 10 yıl yedek parca garantisini vermek zorundadır firmalar, yani bugün arac üretimi dursa piyasadan kaldırılsa yedek parca bulundurma zorunluluğu devam eder.

Gelelim yedek parca sıkıntısına bilmiyorum ne kadar habersiniz ama isim vermeyeceğim kvkk dan ötürü alman arac firmalarının bazılarında bile şuan bazı parcalar yok firmalar kur nedeniyle stock out çalışıyor aslında TR stoklarına giren parçanın önceden siparişi verilmiyor yani talebe göre stoklanıyor çünkü bu dönemde ciddi stok maliyetleri ile karşılaşmak istemiyor firmalar,

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceo000 -- 30 Kasım 2021; 13:41:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 2021 model aracım gitmiyor diyenlere inat 185 km/h gördüm, gidiyor. Çok yakıyor diyenler sadece şehiriçi 5bin km ortalama 8.5lt. Subaru kullanmamış kişilerin söylediklerini takmayın. Kedi ciğer hesabı. Benzine ağlayacaksan kısacası otomobil senin için bir yük ise bu araba sana gelmez. Sen git 1.3 .1.5 dizel hyundai egea filan al. o sana tasarruf ettirir. Paran yoksa kısacası servisi, parçası, benzini sana pahalı gelir. Bırakın Subaru'yu biz kullanalım.

• Ceo000 C kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

KVKK'dan kastınız "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" ise bunun parça tedarikine tam etkisini anlamadım. Buna ek olarak stok maliyetleri kur artışının gerisinde kaldığı için herkes piyasada bulabileceği yedek parçayı üçe beşe bakmadan alıyor.

Bu arada yükselen kurdan dolayı ilan sayıları bir hayli arttı :) Yeni ilanların tamamı yüksek fiyatlardan giriyor. "Yapışkan Fiyat" bu ülkenin acı gerçeği.

• Sıfır fiyatından daha pahalı 2 senelik araçlar var ilanlarda, harika  

• Subaru XV çok istediğim bir araçtı.Ama vazgeçmiş değilim fırsatını bulayım yapıştırıcam :)

• fightthepower kullanıcısına yanıt
    Aynen kisisel verilerin korunmasi Kanunundan oturu firma adi vermek istemedim, ama maalesef aracini servise birakan bir kac ay parca bekledigini biliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yüksek fiyat istemek satılabileceği anlamına gelmez. Sarı sitede 3'üncü aya dönen satılmayan araçlar var. Tüm markalar için iki yaşındaki bir araca sıfır fiyatının üzerinde istemek ne kadar mantıklı, bilemiyorum doğrusu.

• Muhtemelen sıfır araç olmadığı için ve yeni gelecek araçların da fiyatının artacağını düşünerekten kendini korumaya alarak ilana çıkıyorlar . Bugün aracını satan yarına kadar yeni araç alamazsa yarın ne olacağının bir garantisi yok , döviz kurlarında yaşanan artış ortada .

• Snaemete S kullanıcısına yanıt

Eğer alacağınız araç belli ve hazırsa, elinizdeki araç hızlıca çıkartılıp yeni araç alınabilir. Onun dışında stabil olmayan piyasada hareket etmek zarar ettirebilir. Tüm markalar inanılmaz zam yaptılar, yapıyorlar. Bu durum araç yokluğundan ikinci ele katlamalı sirayet ediyor. Bir ay öncesine kadar pahalı sandığımız fiyatlar aslında çok uygunmuş. Bu fiyatlardan alınır mı, inanın cesaret ister.

• Öncelikle servislerde parça bekleme olayı sadece bize özgü değil. Amerika da bile yedek parça beklenir. Tedariği, lojistiği vs vakit alır. Bu sebeplerle kaskomuzda "ikame araç" klozu mevcut hatta bu kloz çoğu sigorta firmasınca hiç değiştirilmiyor, bunu istemiyorum dediğinizde bu standart diyorlar, en azından ben böyle denk geldim.

Servisler, Aciliyeti olmayan, garanti kapsamındaki parçaları belli bir süreçte mutlaka değişiyorlar. Geçmiş sayfalara bakarsanız, cam değişimi, soyulan direksiyon değişimi vs hiç sıkıntısız bir çok üyemizin yaptırdığını göreceksiniz. Servise bilgi verildikten sonra 1 hafta ile 1 ay arası bir süre içinde istenen parça servise gelir ve gider taktırırsınız. Aracın yürür aksamı ile ilgili acil sıkıntı ben hiç rastlamadım, tek tük elbette olur, illaki olmuştur onun içinde işte garanti ve kaskonun ikame araç klozu her zaman iş görüyor. İkame araç süresinin üstünde bir tamirat, arıza bekleme vs.hiç denk gelmedim. Neticede XV Türkiye ye 2012 yılında gelmiş 10 yıllık bir araç. Çok yıpranmış, hırpalanmış, bakımsız araçlar için belki sıkıntı olur, fakat, Subaru nun daha eski modellerinden de görüyoruz bu araçlar kolay kolay arıza vermiyor ve 1 milyon km ye kadar gidecek hatta bu km leri aaşacak yapıda. Yine geçmiş sayfalardan örnek vereyim, yurtdışı subaru fanlarının web siteleri vardı, 300.000- 500.000 mil (dikkat edin km değil mil diyorum)deki araçların resimlerini paylaşıyordu yurtdışı forumlarında kullanıcılar. Kısacası araçlarınıza artık güvenmelisiniz. Sırf muhabbet olsun diye "parçası yok yeea, gitmiyor yeeaa" cıları ciddiye almayın artık.

Ben bir kaç defa anlattım geçmiş sayfalarda, benim gibi bir çok arkadaşımızın da benzer öyküsü var. Subaru ilk aldığımda herkes başıma üşüştü, bu ne yav? buna para verilir mi? satamassın, yolda kalırsın, yakıtı çok yakar, vs vs.. öyle yorumlar öyle muhabbetler yapıldı ki.. Kimseyi sallamadım. Zaman içinde de benim aracımı görüp imrenen kıskanan bu muhabbet sahipleri subaru almak istediklerinde, artan ötv, kur vs duvarına çarpıp, bana imrenerek bakmaya devam ettiler. :) Subaru; alsat yapanlar, cadde yarışçıları için değil, binen, kullanan, hayattan zevk alan bilinçli kullanıcıların aracıdır. Herkes subaru alamaz, herkes subaru kullanamaz ve herkes subaru ya bağlanamaz. Bunun farkında olmamız yeterli. Yarın satarım diye araç alanlar bizim gibi dağa dereye tepeye her yere giden doya doya gezen bir aracı sevmez.

Şimdi piyasa kötü, dünya genelinde bir çip krizi olduğu söyleniyor. Önce pandemi sebebi ile 2020 üretimleri durdu ve aylar sonra anca üretim yapılıp araç geldi, bu pandemi arasında da kurlar vergiler ve insanların toplu taşımalardan kaçışı sebebi ile fiyatlar yükseldi. Tam toparlanırız diyorduk kur artışları, çip krizleri sebebi ile araç bulunamaması vs. vurdu. Şu anda yıl sonundayız, paramızın ve gelirimizin alım gücü düşük olduğu için, fiyatlar çok yüksek görünüyor. Yeni yıl sonrası maaş zamları ile gelir skalası umarım bir miktar artacaktır. Bu çözüm olmaz tabii, fakat imkanı olan varsa ve araç bulabilirseniz almanızı öneriyorum.

Yakın zamanda ülkede bir seçim olup, siyasi güven ortamı sağlanmadıkça kurların düşeceğini sanmıyorum. Araç tedariği de sıkıntı olduğu için, insanlar ihtiyaçtan dolayı ellerindekini sıfır fiyatın üstünde satacak ve borç vs kapatmaya çalışacaktır. Şu ekonomik ortamda bu fiyatlarla satılan araçlar kimseyi zengin etmez. 100.000 liraya şahin satıyorlar yahu :) Adamlar Xv yi satıp onun üstünde ne alabilir o paraya? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xOguzhangx -- 5 Aralık 2021; 3:40:42 >

• 
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.