İki defa araç muayeneye girdi her iki seferde de ben bişey söylemeden seyyar roller ile yaptılar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (587. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
@uguroz76 sizin muayeneler iyiymiş. Hangi istasyon burası. Biz elemana seyyar roller deyince, sanki küfür etmiş gibi bakıyorlar. 1 defa seyyar roller koydurabildim, sonraki iki muayenede "tamam" deyip yine bildiklerini okudular.
Kavgaya ramak kalmıştı. Bayaa bir gerginlik yaşadık.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu roller işi bu araçlar için çok gereksiz. Bunaraçlarda orta difransiyel kilidi yok hatta orta difransiyel yok o nedenle roller isteğiniz yersiz.
Anadolu yakası Dudullu istasyonunda 2 seferinde de uyarnamla birlikte roller koydular. Hatta bir tanesinde bu araçlara gerek yok dediler ve biraz sıkıştırma dan koymadılar.
Hayır, merkezi diferansiyel diyebileceğimiz MPT bulunmaktadır.
2015 modellere son zamanlarda multimedia update geldi mi?
-
Bak ne güzel beni doğrulamışsınız. MPT ne demek “multi plate clutch” yani çok plakalı debriyaj var. Bu debriyajı şanzıman ecusu kontrol eder ve normalde açık konumdadır yani arka şaft vitese alınıp gaza basılmadığı sürece devrede değildir.
Muayene istasyonunda ne yapıyorlar, vitesi boşa alıyorlar ön tekerleri kendi rollerleri ile çeviriyorlar yani sorun oluşturabilecek bir durum yok, ayrıca diyelimki arka şaftda sürekli devrede yine bişey olmayacaktır çünkü ön ve arka şaft arasında debriyaj sistemi var en fazla yarım debriyaj oluyormuş gibi yapar ve sorun olmaz.
Bu durumu size bi örnekle açıklayayım, diyelimki çamur olan bir yokuşa asfalt yoldan giriş yapıyorsunuz, vdc kapalı konumda aracın ön tekerleri çamura girdi ve patinaja başladı ama arka tekerler halen kuru yerde ve patinaj yapmıyor, böyle bir ortamda araç ön patinaj çekerken arka şafta giden tork ile ilerlemeye devam ediyor. Burda gerçekleşen pozisyon sizin rollerinizden 10 kat daha ağır bi pozisyon.
Umarım anlayabilmeniz açısından açıklayıcı olmuştur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2017 model Subaru XV aracın stop lambasındaki orijinal LED'in nasıl değişebileceğini bilen var mı acaba? (Frenlere basıldığı zaman yanan LED bozuldu.) Varsa LED için marka model tavsiyesi veya bu stop lambası LED'i kaç volt kaç watt olmalı bilgi sahibi olan varsa harika olur?
Ya da bu bozulan stop lambası LED'ini İstanbul'da nerede tamir ettirebilirim?
Aracımdaki stop lambaları şu videodakilerden:
https://www.youtube.com/watch?v=ZNDKzMg84jk
İlgilenenlere teşekkürler şimdiden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5150 -- 6 Şubat 2022; 1:19:32 > -
benim aracım 2014 ve stoplar led olmadığı için değiştirmek amacı ile bir süre önce photon markasından satın almıştım, gayet memnunum.
eski led ampulu götürerek photon bayilerinden birinde uyumlu olanı alabilirsiniz.
Yalnız orijinali ile aynı renk tonu tutmayıp bira portakal rengine kaçan renk verebilir.
-
Lüleburgaz da yaptırmıştı muayeneleri
Aynı durum bende de var 2 adet Led yanmıyor toplamda 9 adet vardı sanırım tekrar tekrar açtırmamak için bir kaç tanesinin de sönmesin bekliyorum. YouTube den izlediğim kadarıyla plastiği eritip ledleri değiştirip plastigi tekrar eriterek kaynatiyorlar. Muhtemelen maslak veya bostancı sanayide tamir eden yerler vardır diye tahmin ediyorum.
-
Merhaba, bu lastikten beklentilerinize göre yakıt sarfiyatı artışı ne kadar önemli sizin için bilemiyorum.
Yurt dışında çok memnun olunan bir lastik değil. Özellikle gerçekten off road kullanımında pek bekleneni vermediği görülüyor.
Ses seviyesi önemli ama bu da biraz göreceli, XV nin yol sesi almada kendi izolasyonu açısından çok başarılı olduğu söylenemez.
Verdiğim linkte ses değerleri mevcut.
Elbette ki kendi fabrikasyon lastiklerine göre daha tüketimli ve gürültülü. Ama yazdığım gibi bu tür bir lastik kullanarak ne beklediğiniz asıl belirleyici.
Görüntüsü çok havalı, eğer kullanırsanız gerçek kullanım deneyimlerinizi okumak isteriz.
-
Bu lastiklerden çok fazla bir beklentim yok aslında. Görünümü hoşuma gitti, ayrıca yol dışı durumlarda mevcut BlueEarth lastiklere göre daha saglam olacağını düşünüyorum.
Çok fazla gezip tozmasam da, firsat buldukça yoldan ayrılmayı seviyorum. Bu lastikler biraz daha güçlü bir izlenim bıraktı toprak, çamur zeminler için.
Onceki aracımda Michelin Latitude Cross lastikler vardı. 15000 km. kadar kullandım o lastikleri. Yol dışında harikalar yaratmiyordu ama fena değildi.
Eksi yanı, yuvarlanma sesi biraz artmıştı, sanırım yakıtta da bir miktar artış olmuştu. ( Yakıtı hic hesaplamadim, o zamanlar benzin daha ucuzdu. :) )
Kar uzerinde de kavrama, kalkış ve sürüş başarılı idi ama durma konusunda sıkıntıları vardı biraz. Arka taraf dans ediyordu frene dikkatli basmaz isek.
Elimdeki BlueEarth E70 lastikleri fazla KM. yapmadan satsam, bu lastiklerden alsam mı acaba diye düşünüyorum. Kullanan var midir diye buraya da yazayım dedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ViTeSKoLu -- 10 Şubat 2022; 22:30:25 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar; aracıma tavan için ara atkı almayı düşünüyorum. tek çekincem bu aparatın ses yapıp yapmadığı. sürekli olarak takılı kalsa rüzgar sesi yapar mı aracım 2021 XV.
Almak istediğim ürün linki aşağıdadır. kullanan varsa bilgi verirse sevinirim. teşekkürler.
https://www.hepsiburada.com/turtle-air-1-black-subaru-xv-tavan-tasiyici-ara-atki-seti-siyah-uyumlu-model-yillar-2018-2019-2020-2021-p-HBV00000XAK35
-
-
Çok teşekkür ederim. Tam olarak cevabımı aldım. Thule güzel görünüyor ama fiyatı yüksekmiş gerçekten. Tekrar teşekkür ederim.
-
Merhaba , aracını yükseltme uygulaması yapan var mı ? Yaz ve kış lastiklerimin durumu iyi olmasına karşın 4. sezonu olduğu için A/T lastik ve yükseltme düşünmekteyim . Bu konuda tecrübesi olan varsa bilgi verirse sevinirim .
-
Merhaba bir kano alacağım , tavan taşıma kapasitemizi biliyormusunuz ?
www.thule.com
Thule DockGlide | Thule | Turkeyhttps://www.thule.com/en-tr/winter-and-water-sports-carriers/kayak-roof-racks/thule-dockglide-_-896000Böyle birşey kullanan oldumu salma mesafesini kurtarsın diye biraz yüksek yapmışlar...
-
75 kg tavan rayları dahil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X