Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (607. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.138
Cevap
202
Favori
1.021.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 603604605606607
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben senelerdir sileceksepeti sitesinden alıyorum. Bosch marka satıyorlar, memnunum.

• Benim eski XV 2014 için Bosch Car Service'den silecek almıştım. Gayet iyiydi.
    Adaptör şekil olarak orjinalden farkli görünüyor ama bizim silecek kollarına tam oturuyor. Direkt olarak gidip 60 cm sol, 45 cm. sağ, 30cm arka için ver dedim adama. Metreyle benim silecekleri ölçüp aynı boy olanlardan verdi.
    Şimdi yeni kasa XV var. Onunda silecekleri için Bosch Car Service'e gidecegim. Yetkili serviste daha pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seiko Salamura -- 28 Mart 2025; 21:3:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir ara sadece lastikleri alıyordum. Şimdi bulamıyorum. Acaba bizim eski mekanik kısımlara uygun lastik üretilmiyor mu acaba.

• Arkadaşlar Xv ile Forester arasında malzeme ve parca kalitesi hangisi daha iyidir.

• Aynıdır, fark yoktur.

• Selamlar. Yaklaşık 3 hafta kadar önce 2020 model bir XV alarak aranıza katılmış bulunuyorum :)

Araçtan genel olarak çok memnunum yalnız 2 hafta kadar önce aracı fulledim ki ortalama yakıt sarfiyatını ölçeyim.

Fullemeden sonra araçta çeyrek depo yakıt kalınca tekrar fulledim. 41 litre yakıt sarfetmişim, bunun karşılığında 247 km yol gitmişim. Ortalamaya vurduğum zaman 16,6 lt / 100 km gibi bir sarfiyat yapıyor  SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!  Yol bilgisayarındaki ortalama da bu rakam ile tutarlı.

Çamlıca civarlarında yaşadığım için yollar bayağı rampa. Bir de akşam trafiğinde 11 km kadar yol geldim, o yüzden de sarfiyatım artmış olabilir ama bu kadar da olmaması lazım gibi sanki. Önceki aracım 1.25 motor Fiesta idi. Tamam onun kadar yakmasını beklemiyorum elbette ama bu kadarını da beklemiyordum.

Şu mesajda bir arkadaş maksimum 8 lt / 100 km sarfiyat gördüğünden bahsetmiş. Tabiki sürüş tarzı, yol şartları vs. hepsi tüketimi etkileyecektir ama benim tüketim buradaki ortalamanın tam iki katı. Üstelik 247 km'nin yarısını ayağımın altında akrep varmış gibi kullandım.

Bu seviyede tüketimleri gören var mıdır? Bu durum normal mi sizce yoksa arabayı bir servise göstereyim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serciosoydanov -- 1 Nisan 2025; 23:9:26 >

• Dostum hayırlı olsun güzel günlerde kazasız belasız kullan inşallah.

Bana kalırsa rakamlar normal ama tabiiki sizin araca daha biraz alışmanız ve gaz hassasiyetini özümsemeniz gerekiyor.

Yokuşlar hele de araç soğuk iken bu ortalamaya sebep olabilir.

Ben kendi aracımı istanbul içinde gayet yavaş ve trafikten kaçarak kullanıyorum ve ortalama 7.8 şu an.

Bence az sabredin ve birde mümkün olursa uzun yolda ve cruise control ile km sarfiyatına bakın. Bugüne kadar aşırı yakıt tüketimine sebep olabilecek bir arıza duymadım.

Ama aracı alırken güvenilir ve subaru uzmanlığı olan bir servise göstermediyseniz zaten bir baktırmanız iyi olur.

Servis olarak da eğer şu ana kadar duymadıysanız Küçükbakkalköy CADDE SUBARU Mükemmeldir, tek geçerim. Sahibi Faiz KÖPRÜLÜ gönülden subarucu ve eski deneyimlilerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 1 Nisan 2025; 23:32:26 >
  • Thai-Fun kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hızlı yanıtınız için. Servise ilk fırsatta uğrarım :)

Yokuş çıkarken veya ilk kalkışta 50 - 55 lt / 100 km'leri görünce ufaktan bir şok oldum açıkçası  SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! Kalkarken de gayet nazik kalkıyorum, ya da kalkmaya çalışıyorum diyelim. Gaz hassasiyetini özümsemekten kastınızı tam anlayamadım yalnız. Tüyonuz varsa alırım valla :)

• serciosoydanov S kullanıcısına yanıt

Aslında tüyo denemez ama daha çok, sizin gaz verirken arabanın gazı ne kadar yediğini hissetmeye alışmanızı kast ettim.

Ben kendim gerçekten trafik takozu gibi kullanıyorum ama bazen kırmızıda BMW lerden hızlı çıkmak da güzel oluyor 4x4 sayesinde SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! 

• Thai-Fun kullanıcısına yanıt

Henüz BMW'lere kafa tutacak kadar alışamadım araca ama ne demek istediğinizi anladım 😂 Çok teşekkür ederim tekrardan. Geçmiş bayramınız da kutlu olsun 🙂

• serciosoydanov S kullanıcısına yanıt

sizede hayırlı bayramlar dostum.

• Öncelikle tüm forumdaşların Mübarek Bayramını kutluyorum..Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.Bende bu arada boş durmadım..Silbak markasının bir sileceği 2017 yeni kasa ve sonrası ile tam uyumlu..Kodu:SB2616C4 ayrıca G24 olacak. G33 ve G44 ler uyumlu değil..Goodyear markanın çıkardığı 6 ayrı adaptörlü sileceklerde uygun değil..Bir firmayla görüştüm Silbak ile ilgili baayram sonrası dönüş yapacaklar tam bilgi alınca sizlerle paylaşacağım..Arka cam için Silbak kodu da SP13AR2..Aynı Siecek Toyota Chr Modeli de kullanıyor..Onların yorumlarında Sağ yolcu tarafı sileceklerin cama tam oturmadığı ve tam temizleme yapmadığı i,le ilgili şikayetler var..Ama Subaru Xv ile ilgili olumlu yada olumsuz bir yorum henüz okumadım

• utabev U kullanıcısına yanıt

Silbak tam uyumlu bir sıkıntı yaşamazsınız , yıllardır XV de kullanıyorum . Orjinal silecekleri atmadım , lastik değişimi yaptım yedekte bekletiyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaemete -- 2 Nisan 2025; 9:0:2 >
  • Bigiler için teşekkürler, bende tam bunu arıyordum. Benim 2014 için de uyumlu vardır herhalde. Silbak tan alayaım.

• Şimdi arabada otururken aklima geldi.

Eyesight olan modellerde sağ silecegin uzerinde Eyesight kamerasının önünü silmek için de fıskiye var. Disaridan alacagimiz başka bir marka silecekte bu fıskiye olmayacaktır. Servislere mahkum edildik galiba...

Hay bin kunduz...

• Bahsettiğiniz fıskiye ana sabit kolda kaldığı için her hangi bir mahkumiyet söz konusu değil..

• Benim araçta Starlink güncellemesini yapamadım nette çok araştırdım wifi den bağlandım olmadı..Yapabilenler 3-5 yıl önce Aha Radio diye bir uygulama sayesinde yapabilmişler..Şuan Appstore da bu uygulama yok..Bu arada daha önce 2015 model 2 adet Xv sahibi oldum ve kullandım..Şuan kullandığım Araç 2017 ikinci yarısında çıkan yeni kasalardan Ekstreme eski kasaya göre bariz şekilde içeride kullanılan malzeme kalitesi artırılmış..Direksiyonda kullanılan deri göğüsteki malzemeler kapı içleri kapının kapanma sesine kadar farklı.. .Şerit takip ve çarpışma önleyici gerçekten çok işe yarıyor..Bu motor kaputu tutucuyu hala amortisörlü yapmamalarını anlamıyorum..İç tavan aydınlatma ve harita lambalarını,plaka lambalarını beyaz led ışık yaptıım..Arka park lambalarını led yaptım.Dileyen olursa nereden aldığımı ve kodlarını paylaşabilirim..Araştırarak aldım arıza lambası falan yakmadı..

• utabev U kullanıcısına yanıt

Yeni XV nizi güle güle kullanın. Ben de 2014 modelden yeni kasaya geçiş yaptım, 2 kasa arasında dağlar kadar fark var.

Güncelleme varsa eğer serviste yapıyorlar,

Ledlerin marka ve kodlarını paylaşırsanız memnun olurum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemaster1 -- 10 Nisan 2025; 12:55:55 >
  • 
Sayfa: önceki 603604605606607
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.