Merhabalar, askerlikle ilgili aklıma takılan bir kaç soru var epey kafamı kurcalayan, bilenler cevaplarsa çok memnun olurum :)
Şubat 2015'te askere gitmek istiyorum 30 Kasıma kadar tecil bozdurmam gerekiyor sanırım biliyorsunuzdur.
- Sormak istediğim (Kısa Dönem Olarak) şubatta gitmek istiyorum diyip gidilemiyor sanırım, bunun için şubat döneminde gitmek istiyorum diyip şansımı o dönem için arttırma ihtimali var mıdır ? Bu arada Çankırı/Ilgazlıyım İkamet Ankara ve 90'lıyım bilginize. - Hemen tecil bozdurunca belli oluyor mu gitme dönemi bilmiyorum ama oldu diyelim ŞUBAT 2015'in hangi gününde gideceğimizi nasıl öğrenebiliriz ? Belli kalıplar var mı işte dönemlerin 4'ü ile 10'u arası gibi. - Üstte sorduğum soruya göre Şubat ayının ilk haftası yurt dışına çıkmayı planlıyorum. Kasım 30'a kadar tecili bozdurduğumda yurt dışına çıkış yapabiliyor muyum ? Çıkış yaparken senin celp dönemin yaklaşmış kardeşim gidemezsin demesinler sonra :) - Ve son olarak bu soruları sorabileceğimiz bir çağrı merkezi bulamadığım için yazdım. Eğer genel bu soruları yönlendirebileceğimiz bir çağrı merkezini bilen varsa paylaşırsa harika olur ! ASAL Bölge Başkanlığı iletişim numaralarında hiç bir cacık yok telefonları açmıyorlar bile bilginiz olsun.
Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: sametatak
Merhabalar, askerlikle ilgili aklıma takılan bir kaç soru var epey kafamı kurcalayan, bilenler cevaplarsa çok memnun olurum :)
Şubat 2015'te askere gitmek istiyorum 30 Kasıma kadar tecil bozdurmam gerekiyor sanırım biliyorsunuzdur.
- Sormak istediğim (Kısa Dönem Olarak) şubatta gitmek istiyorum diyip gidilemiyor sanırım, bunun için şubat döneminde gitmek istiyorum diyip şansımı o dönem için arttırma ihtimali var mıdır ? Bu arada Çankırı/Ilgazlıyım İkamet Ankara ve 90'lıyım bilginize. - Hemen tecil bozdurunca belli oluyor mu gitme dönemi bilmiyorum ama oldu diyelim ŞUBAT 2015'in hangi gününde gideceğimizi nasıl öğrenebiliriz ? Belli kalıplar var mı işte dönemlerin 4'ü ile 10'u arası gibi. - Üstte sorduğum soruya göre Şubat ayının ilk haftası yurt dışına çıkmayı planlıyorum. Kasım 30'a kadar tecili bozdurduğumda yurt dışına çıkış yapabiliyor muyum ? Çıkış yaparken senin celp dönemin yaklaşmış kardeşim gidemezsin demesinler sonra :) - Ve son olarak bu soruları sorabileceğimiz bir çağrı merkezi bulamadığım için yazdım. Eğer genel bu soruları yönlendirebileceğimiz bir çağrı merkezini bilen varsa paylaşırsa harika olur ! ASAL Bölge Başkanlığı iletişim numaralarında hiç bir cacık yok telefonları açmıyorlar bile bilginiz olsun.
Şimdiden teşekkürler.
TABLO 1
CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ
CELP DÖNEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ BAŞVURU MAKAMI
ŞUBAT Celbİ 01 EYLÜL – 30 KASIM AS. Ş.BŞk.lIĞI
MAYIS Celbİ 01 ARALIK –28 ŞUBAT AS. Ş.BŞk.lIĞI
AĞUSTOS Celbİ 01 MART – 31 MAYIS AS. Ş.BŞk.lIĞI
KASIM CELBİ 01 HAZİRAN – 31 AĞUSTOS AS. Ş.BŞk.lIĞI
TABLO 2
CELP DÖNEMLERİNE GÖRE SEVK TEHİRİNİN EN SON İPTAL EDİLMESİ GEREKEN TARİHLER
CELP DÖNEMLERİ SEVK TEHİRİ İPTAL YAZILARININ İLGİLİ BİRİMLERE ULAŞMASI GEREKEN EN SON TARİHLER
ŞUBAT CELBİ 30 KASIM
MAYIS CELBİ 28 ŞUBAT
AĞUSTOS CELBİ 31 MAYIS
KASIM CELBİ 31 AĞUSTOS
TABLO 5
SEVK TARİHLERİ
STATÜ CELP DÖNEMİ İŞLEM
makamI
ŞUBAT MAYIS AĞUSTOS KASIM
2,5 Aylık Temel Eğitime Tabi Yedek Subay Adayları 06-09
Şubat 06-09
Mayıs 12-13
Ağustos 11-13 Kasım AS.Ş.
BŞk.lIĞI
Kısa Dönem 1’inci Grup 06-12
Şubat 06-09
Mayıs 12-15
Ağustos 04-07 Kasım AS.Ş.
BŞk.lIĞI
Kısa Dönem 2’nci Grup 21-26
Mart 21-26
Haziran 09-11
Eylül 16-18
Aralık AS.Ş.
BŞk.lIĞI
1 Aylık Temel Eğitime Tabi Yedek Subay Adayları 25-28
Ocak 25-28
Nisan 25-29
Temmuz 25-28
Ekim AS.Ş.
BŞk.lIĞI
tüm aradığın sorular burada...
http://www.asal.msb.gov.tr/ istersen bu adresten bak. tüm tarihler var. birde kısa dönem veya uzun döenm olmana tsk karar verir.Kesin kısa döenm yok yani.