Şimdi Ara

Subwofer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Üye olmadan sitedeki birçok konuyu takip etmekteyim. Sizlerin bi konu da görüşünüze ihtiyacım var. Geçenlerde cadence fxs600 tek bobin 38 cm sub aldım. Bagaj yüzüne kabini kendim yapıp ufalttım. Şöyleki genişlik 50 boy 45 en 30 cm kadar. Anfi olarak xetec 1500.1 kullanıyorum. 4 ohm da 600rms veriyor. Sub da 4 ohm da 600 rms veriyor. Biri bana bu bas hayatta 600 rms vermez max 350 verir dedi. Doğru mudur. Bi de videolarda izliyorum youtube de yeşil bi kartal da deniyorlar. Kabini gayet büyük bagaj kapağı yerinden fırlıcak nerdeyse. Bende niye olmuyor. Tek sebep kabin mi yani. Bu mudur? Bırakın onu plakalık bile zar zor titriyor. 600 rms sub az buz bişi değil. Ayarlarını tavsiye üzerine gittiğim bi yerde yaptırdım. Yanlış değildir büyük ihtimalle. Bi de yaklaşık 60 cm led bağlı sub. Ne kadar gücünü eksiltebilir ki. Eğer bi yerde bi problem varsa söyler msniz. Bende pioneer 307D4 ile takasa gircem yakın zaman da. 4+4 de 400 rms veriyor. Bunu 2 ye düşürdüğümde cidden 700 rms alırmıyım. Onun da videosunu izledim arabayı titretiyor. Cadence gibi mi olur?
    Subwofer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rivalı34 -- 9 Nisan 2017; 13:45:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• muhtemelen kabin litresi küçük olmuş, ayrıca kullandığınız malzeme sunta sanırım, 2.2cm mdf kullanmanızı öneririm. anfinizin mevcut gain ayarını unutmamak için foto çekin, sonra gaini biraz açın, belki bass biraz artar. işe yaramazsa gaini tekrar eski haline çevirin.

yine donanımhaber içersinde daha önce açılmış birçok konu mevcut, linkini verdiğim konuda baya yararlı bilgiler paylaşılmış.

https://forum.donanimhaber.com/kabin-yardimm-jbl-gto-1502d-38cm-1200w-subwoofer--25202183
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Led , anfinin ++ // --- 12v beslenmesine bağlı ise sorun değil,,,, sakın hoparlör çıkışına bağlı olmasın,, Her aracın mekanizması aynı değildir.. bizim arabanın plakası, kayık hoparlör bası ile titriyordu,, iki vidasini sıkınca titremiyor artık..

Kabin küçük olması, içerde güçlü ses oluşmasıni engelleyebilir.. MDF olmamasıda eksi bir durum, ses oluşum kaçakları çok olur..

Arabanın titremesi, dinlenen müziğe göre, amfi frekans kesim ayarlarına göre,, wooferin 40hz gibi frekansları iyi sürmesi ile Zincir bir durum.. bizim araba biraz zayıf, kayık hoparlör bass vurunca, gaz fren yerinin ayak koyduğum sac zıplıyor,, bende araba çukura girdi falan sanıyorum, dikkat edince , müziğin titrettigini anladım... Bunun şasesi sağlam bir arabada olması daha Zor,,,

Siz içerde istediğiniz basları duyuyorsaniz , dış titreşimlere takılmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 9 Nisan 2017; 15:2:41 >
  • Konuyu inceledim. Teşekkür ederim. Youtube de izlediğim video da da kabin çok büyüktü. Muhtemelen o yüzden az vuruyor. Tesisatçı dedi ki madem bu kadar küçük yaptın niye delik açtın dedi. Anladım ki verim kabinde. Peki takas yapmalı mıyım. Pioneer 307D4 mü yoksa benim cadence fxs600 mü? Ve bişi daha cadence nin değerleri doğrumudur? Bu arada ledin +sı bufferın da +sına bağlı. Kolonlara değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rivalı34 -- 9 Nisan 2017; 16:25:34 >
  • Rivalı34 R kullanıcısına yanıt
    Küçük kabinde, hoparlör zarar görür, basıncı atamaz, hoparlör konisi ve körüğü zarar görür,, fazla basıncı porttan atması iyidir

• Peki takas işine ne diyorsunuz. Sizce hangisi daha iyidir

• SOn sorum güncel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Midrangemi, Pioneer Ovalmi ?
    10 ay önce açıldı
    6985 Kabin
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • D4 eski seri bastır sert çalar falan tamamda cadence bence daha iyi.

• RMS konusunu kapat çünkü belli ki ilgi alanının dışında bir konu.Hoparlörler çıkış yapmaz. Çıkış sinyali üretmek anfilerin işidir.
    Led leri her nereye bağlıysalar sök at.
    Kabini mangal tutuşturmak için kullan diycem ama sunta ona da yaramaz.
    Hazır bir kabin al. Sonra gerisi kolay biz ya da arkadaşlarımız cevaplarlar kolayca halledilir. Bu haliyle yol almak mümkün değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.