Şimdi Ara

subwofer nereye konulmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
1
Favori
52.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence de en iyi yer duvar dibi geçenlerde düzenleme yaptım duvar dibine koydum mükemmel bir bas veriyordu ama yanımdaki binaya ses gidiyor diye rahat edemiyordum en sonunda eski yerine koydum duvar dibindeki kadar ses vermesede fena değil ama ne olursa olsun baslar sabit durmalı
  • Arkadaşlar 5.1 veya daha fazla çoklu ses sistemlerinizi odanıza yerleştirirken odanın yer kaplaması ve büyüklüğü kadar önemli olan ve gördüğüm üzere es geçilen odanın şeklidir.Yani kare,dikdörtgen veya "L " biçimli odaların yerleşim düzeyleri farklı olacaktır.Bunun yanında yine genel bir bilgi benden :

Arka hoparlörler oturduğunuz poizsyondan yaklaşık 1 metre yukarıda pozisyonlandırılırsa iyi bir ses alabilirsiniz
  • SUBWOOFER BİLGİSAYAR MASASININ YA SAĞINDA YADA SOLUNDA DURMALI
  • Dostlar benim odacık birazcık ufak
    masanın altında duruyor resimde olduğu gibi ayrıca masanın sağında ve solunda sub ın girebileceği yerler de var
    (masayı biraz sağa veya sola çekersem rahat oluyoo)
    fikri olan varmı bu konuda....

subwofer nereye konulmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: IboJaN

Dostlar benim odacık birazcık ufak
    masanın altında duruyor resimde olduğu gibi ayrıca masanın sağında ve solunda sub ın girebileceği yerler de var
    (masayı biraz sağa veya sola çekersem rahat oluyoo)
    fikri olan varmı bu konuda....

kardeş emin ol senin sub durabileceği en iyi yerde duruyor. subı dışarı alıp masanın yanına koysan duydugun bass azalacaktır. x-530 um varken bende aynı şekilde yerleştiryordum. tabi şöylede bir durum var film izlerken masada 1 metre uzaklaşırsan subwooferdan max etkiyi alacaksın basslar daha etkileyici gelicek.

• evet tibi arkadaşım gerçekten de masadan biraz geriye doğru gittiğimde bass sesleri süper bir boyuta ulaşıyor
    müzikleri deartık geriye yaslanmış bir vaziyette dinliyorum saol sostum...
  • rica ederim. fotografı görünce 3-4 ay önceki halim aklıma geldi de. 1 metre geriden film izleme olayını söyliyeyim dedim :)
  • arkadaşlar ses mühendisliğiyle ilgiliyim ve benim için kaliteli bi sistem amd 3800+ den önce gelir yada pentium d 3,2 ghz yada herneyse .yanii şunu sölimm hep sub ı nereye koyarsak iyi ses alırız diorsunuz ama şunu soran hiç yok sub woofer özellikleri nasıl diye.sizin bi sistemden alabilceğinizden fazla beklemeyin. şöle diyim bu sub lardaki inc büyüklükleri bile titreşim olayıyla çok ilgili tabikide oda içindeki pozisyonda çok önemli yukardaki arkadaş sub ı koymuş ama bazı tavsiylerim var sub ile kasa arasını aç bence bu ses için değil kasa sağlığın için .gerçi yerde halı var ama yaptığı titreşim kasaya zarar verebilir böle bi sorun yaşayan arkadaşım oldu ordan biliyorum.sub ı koycağınız yer subın dışarısıyla yani yan tarafının sana bakmadığı yer sen sub ı monitorun soluna koy yani içerden dışarı çıkar bi dene böle dene sonucu yaz haaa merak ederim ben şimdi....

• arkadaşlar benmdub un yeri biraz kötü ancak daresim atamıyorum forum yöneticisinin adını verinde resim le ilgili pm atiyim ha bu arada neden benim hesabımı sildiniz
  • dostum ilgin için saol teşekkür ettim ...
    sistemi ilk aldığımda o hececanla sub ı senin dediğin gibi sol araya değil de sağ araya yani ranza ile çalışma masasının arasına koymuştum ve inan bass pek etkilemiyordu beni hatta hayal kırıklığına ugramıştım... hafif kendimi sağ tarafa çekince bass sesi duyabiliyordum..
    şimdi de sol tarafima koyarsam az gelecektir ..ama dediğin gibi biraz öne çıkacak şekilde koyarsam iyi sonuç alabilirim sanki fikrini bi deneyeceğim
    bu arada bass seviyesi en az seviyede duruyor aşırı sallamıyorum yani ortalığı

quote:

Orjinalden alıntı: sessizciqlik

arkadaşlar ses mühendisliğiyle ilgiliyim ve benim için kaliteli bi sistem amd 3800+ den önce gelir yada pentium d 3,2 ghz yada herneyse .yanii şunu sölimm hep sub ı nereye koyarsak iyi ses alırız diorsunuz ama şunu soran hiç yok sub woofer özellikleri nasıl diye.sizin bi sistemden alabilceğinizden fazla beklemeyin. şöle diyim bu sub lardaki inc büyüklükleri bile titreşim olayıyla çok ilgili tabikide oda içindeki pozisyonda çok önemli yukardaki arkadaş sub ı koymuş ama bazı tavsiylerim var sub ile kasa arasını aç bence bu ses için değil kasa sağlığın için .gerçi yerde halı var ama yaptığı titreşim kasaya zarar verebilir böle bi sorun yaşayan arkadaşım oldu ordan biliyorum.sub ı koycağınız yer subın dışarısıyla yani yan tarafının sana bakmadığı yer sen sub ı monitorun soluna koy yani içerden dışarı çıkar bi dene böle dene sonucu yaz haaa merak ederim ben şimdi....

• oncelikle sw ların cok dalgalı ses yaymadıgına deginerek baslaım.bencede sw mon. ve kasadan uzak tutarsan ii olur cunku zarar verebilir.o yuzden derimki sw sinyali tek biyerde sıkıstırma ve acık bi alanda sana doru bakarsa daha ii verim alırsın.
  • arkadaşlar hazır konu açılmışken bende göstereyim yerini sw nin bu konumu doğrumu ? yoksa tam ortayamı alsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 1 Nisan 2006; 17:08:25 >
  • evet doğru ama masayu duvara daha çok yaklaştır yada tamamen yapıştır. o zaman subwooferın etkisi artacak. bu arada cambridge soundworks mü kullanıyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

evet doğru ama masayu duvara daha çok yaklaştır yada tamamen yapıştır. o zaman subwooferın etkisi artacak. bu arada cambridge soundworks mü kullanıyorsun?

yok creative sbs live 5.1
  • @tibi sw yi kablolardan fırsat bulduğum kadarıyla duvara dayamaya çalıştım

birşey geldi aklıma acaba sw yi bu resimde gösterdiğim yere koysam nasıl olur? şu anki konumu iyimi ellemesemmi

• Sub'ın mümkün oldugunca odayla ilişiğini kesmek gerekir. Çünkü Sub dedigimiz bass sürücüsünün kendisini dinlemek esastır. hoparlörlerde buna göre ayarlanmaktadırlar. özellikle parke gibi,rezonans yapıp, hoparlorlerle birlikte titreşip sesi güçlendirecek ve deforme edecek zeminlerde spike diye tabir edilen koni parçalarından kullanmak faydalıdır. cunki yeri degil woofer i dinliyoruz.
    bkz:
  • peki bu spike denilen konileri nerden temin edebiliriz. bide bu spike'ların malzemesi önemlimidir tahta plastik mermer vs...
  • SONUNDA YERİNİ BULDU...!
    arkadaşlardan birisi sol tarafa koy demişti... odada biraz oynama yaptım artık herşey mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IboJaN -- 12 Nisan 2006; 23:53:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: IboJaN

SONUNDA YERİNİ BULDU...!
    arkadaşlardan birisi sol tarafa koy demişti... odada biraz oynama yaptım artık herşey mükemmel

Eski hali daha iyidi bana kalırsa
  • @IboJan, bence sub'ın yeri güzel, böyle kalsın..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.