Şimdi Ara

subwofer nereye konulmalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
428
Cevap
1
Favori
52.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yer değiştirme yapmışken bir de sizlerle bunu paylaşayım dedim...
    eve t arkadaşlar artık aynı noktanının yeni görünümü..
     subwofer nereye konulmalı
  • @srazon, bundan iyisi can sağlığı. Mümkünse sub'ın altına küçük bir kilim veya paspas gibi bişey koy. Bu arada sub'ın üstte duvardaki cihazlar sub bass vururken düşebilirler.. dikkat..
  • ben nereyı koymalıyım ?

http://img136.imageshack.us/my.php?image=foto7xu.jpg

bırde eger altına mermer koymak gerekırse koyarım problem deıl cunku mermer ısındeyız
  • @Mortal_Abas kardeş senin subwoofer durabilecek en kötü yerde duruyor onu hemen indirmeni tavsiye ederim ben kasanın sağ tarafındaki yere koyabilirsin mesela kasanın soluna koy diicem ama şimdi oraya ayakların girdiği için sıkış tıkış olur o nedenle sen kasanın sağındaki boş yere koy en iyisi
  • Sevgili @srazon dostum;
    Performans olarak evet en iyi ses alabileceğin yerlerden birine koymuşsun(BİRAZ UĞULTU YAPMASININ DIŞINDA...ÇÜNKÜ Bİ TARAFI KAPALI DİĞER TARAFI AÇIK OLSA DAHA İYİ OLURDU VE ARADA UĞULTU YAPTIĞI SESLER OLURSA BİRDE Bİ TARAFI AÇIK BİRYERE KOYMAYI DENE GÖRECEKSİN FARKI) ancak bununla beraber woofera EN ZARARLI YERE koymuşsun,bir wooferın koyulması gereken EN SON yer belkide
    Bir wooferın en büyük düşmanı sıcaklıktır,performansını en çok düşüren şeylerin de başında gelir dış etken olarak...Neden bunları süylüyorsun dersen,direk kalorifer borusunun dibinde durmasından dolayı söylüyorum!!!Yazın sorun olmaz ama kışın inan bana çok başını ağrıtacak ve hatta seti garantiye götürmeni sağlayacaktır!!!Hem wooferı bozması anlamıda,hemde sıcak olduğunda düşecek olan performans düşüklüğünün seni huzursuz edeceğini düşünüyorum...Ben sadece olma ihtimali yüksek olan durumları ve kaçınılmaz sonları söylemeye çalıştım,son karar senindir Umuyorum setini iyi günlerde keyifle kullanırsın
    Hoşçakalın,saygılar...

NOT: Parantez içindeki büyük harfli yazım sadece dikkat çekmek içindir,ASLAA bağırma yada ses yükseltme anlamında kullanılmamıştır,yanlış anlaşılmasını istemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 13 Nisan 2006; 12:17:15 >

• Dostum center sorununu hallettin şimdi sıra hoparlör yerlerine geldi...

diğer arkadaşın dediği gibi yere koymanı tavsiye ederim....
    sub ın en güzel yeri genelde duvar köşeleri sağı solu acık duracak sekildedir ....rahat hava alıp vermeli...ama senin oda biraz farklı koyabileceğin en güzel yer :
    sağ taraftaki veya sol taraftaki boşluktur...bence

odaya yakışmışda haa

quote:

Orjinalden alıntı: Mortal_Abas

ben nereyı koymalıyım ?

http://img136.imageshack.us/my.php?image=foto7xu.jpg

bırde eger altına mermer koymak gerekırse koyarım problem deıl cunku mermer ısındeyız

• merak etme dostum kalorifer olayını sen..
    o vana ztn hiç çalışmıyor
  • buraya koyunca cok ıyı oldu bırde altına mermer koydum dahada bı ıyı oldu .
    fark ettıysenız voofer a beyaz kablolar gıdıyor heh ıste o kablolarla frontları uzattım dıger turlu yetmıyordu sızce bır performans kaybı olurmu ben pek goremedım ?
    woofer ın yerı boyle tamam mı yoksa baska bır yerde denıyeyım mı ?

http://img87.imageshack.us/img87/491/67hi1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mortal_Abas -- 15 Nisan 2006; 15:40:19 >
  • lınk verıldı resım sılındı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mortal_Abas -- 15 Nisan 2006; 15:40:05 >
  • arkadaslar peki benim konum sizce uygun mu ??şuan ses kartım olmadıgından full performans alamıorum ama yetıo sımdılık

ınsallah yakında ses kartı da alacagım... aslında bende koseye koymak ıstıorum. ılgılenen arkadaslar olursa koymak ıstedıgım

yerlerınde resmını cekıp sızden dusuncenızı almak ısterım .

tesekkurler...

• quote:

buraya koyunca cok ıyı oldu bırde altına mermer koydum dahada bı ıyı oldu .
    fark ettıysenız voofer a beyaz kablolar gıdıyor heh ıste o kablolarla frontları uzattım dıger turlu yetmıyordu sızce bır performans kaybı olurmu ben pek goremedım ?

şimdi o sistem 5+1 mi olmuş oluyor

• quote:

Orjinalden alıntı: Command.com

quote:

hayrola ne alaka neden ole bırsey yazdın ?

• quote:

quote:

quote:

Yani 5+1 ses sistemi alıp hoparlorlerin hepsini bir yere koyanlar çok tuhafıma gidiyorda o yuzden..
    Kişisel bişey değil:)
    kusura bakma

• quote:

quote:

quote:

5.1 in mantığıyla uyuşmuyorda ondan. Sesi 360 derece yayman gerekirken hepsini önüne koymuşsun 2.1 den hiç bir farkı olmaz.
    2 tane hoparlorü arka yan taraflara koyman gerekli.

Mesela burdaki 5.1 sistemi gibi yerleştirmen lazım.

• yahu onu bende bılıyorum bende baska bırsey sanmıstım he

ıstersenız gelın bı odaya bakın bakalım arkaya hoparlor koyacak yer var mı oda 5 metre nereye asayım kı onları bende cok asmak ıstıyorum okul bıtınce yazlıga gıdınce zaten asıcam . bırasdan odanın arka tarafının fotosunuda cekerım belkı bı yol bulan olur ama sanmıyorum
  • Arkadaşlar benim meganın yeri nasıl? Masaaltı sanki biraz dar kaldı gibi geliyor bana. Mevcut yerinde kalmalı mı? Yoksa kasanın yan tarafına mı koyayım? Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
  • @supremum evet yeri şimdilik iyi ama masanın altında ayağını koyacak yer kalmamış yani meganın sub ı orası için fazla büyük. bende de aynı sorun vardı ben yatakta başucumdaki komidinin dibine koyuyorum basslardan tam yararlanıyorum. masa altında başka yer kalmıyor ve ses boğuk çıkıyor. benimki böyle

• quote:

@supremum evet yeri şimdilik iyi ama masanın altında ayağını koyacak yer kalmamış yani meganın sub ı orası için fazla büyük. bende de aynı sorun vardı ben yatakta başucumdaki komidinin dibine koyuyorum basslardan tam yararlanıyorum. masa altında başka yer kalmıyor ve ses boğuk çıkıyor. benimki böyle

Alt tarafta ayak koyma yeri sıkıntısı çekmedim. Bu yüzden bunu gözardı edebiliriz. Daha iyi ses alacağımı bilsem çıkarıp kasanın yan tarafına koyacağım ama o kadar çok kablo vs. var ki. Söylene söylene tekrar eski yerine koymak istemiyorum. Bu yüzden buraya danışma ihtiyacı duydum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

quote:

@supremum evet yeri şimdilik iyi ama masanın altında ayağını koyacak yer kalmamış yani meganın sub ı orası için fazla büyük. bende de aynı sorun vardı ben yatakta başucumdaki komidinin dibine koyuyorum basslardan tam yararlanıyorum. masa altında başka yer kalmıyor ve ses boğuk çıkıyor. benimki böyle

Alt tarafta ayak koyma yeri sıkıntısı çekmedim. Bu yüzden bunu gözardı edebiliriz. Daha iyi ses alacağımı bilsem çıkarıp kasanın yan tarafına koyacağım ama o kadar çok kablo vs. var ki. Söylene söylene tekrar eski yerine koymak istemiyorum. Bu yüzden buraya danışma ihtiyacı duydum.

bence ordan cikar cunk bass sesi o tahtaya vurup geri dondugunde tahta sesi + bass sesi alırsın. bu yuzden acik alana yayılması için ordan cikarmalisin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ecasa_69

arkadaslar peki benim konum sizce uygun mu ??şuan ses kartım olmadıgından full performans alamıorum ama yetıo sımdılık

ınsallah yakında ses kartı da alacagım... aslında bende koseye koymak ıstıorum. ılgılenen arkadaslar olursa koymak ıstedıgım

yerlerınde resmını cekıp sızden dusuncenızı almak ısterım .

tesekkurler...

kimse cvp wermediği için teşekkürler arkadaşlar sadece fikrinizi almak istemiştim ama cvp weren bile yok sağolun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.