Şimdi Ara

Subwoofer Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracimda kullandigim SONY CDX GT350S marka cd/mp3 calarin sub-out cikisi var. Mevcut sistemin bas vurgusu yeterli gelmedigi icin bu cikisi kullanarak ucuna bir subwoofer baglasam acaba sonuc alabilirmiyim? Baglacak subwoofer aktif mi pasif mi olmasi gerekir? Amfi kullanmadan bu isi yapmak mumkun mu?

Yardimci olan herkese simdiden cok tesekkurler.

• Eğer subwoofer bağlayacaksanız aktif(Kendinden amfili) olması gerekir.Aksi takdirde teyp kaldırmaz.Ama sub'un yanında component alsanız daha iyi olur.Çünkü mevcut sistemler yetersiz olduğu için arabada büyük bi uğultu oluşur müziğin sözlerini zor duyarsınız.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: o_can

Eğer subwoofer bağlayacaksanız aktif(Kendinden amfili) olması gerekir.Aksi takdirde teyp kaldırmaz.Ama sub'un yanında component alsanız daha iyi olur.Çünkü mevcut sistemler yetersiz olduğu için arabada büyük bi uğultu oluşur müziğin sözlerini zor duyarsınız.....

cehaletimi mazur gorun component nedir? tavsiye edeceginiz marka-model var mi? cok fazla para harcamadan kaliteli bir bas elde edebilir miyim? tesekkurler ilginiz icin.
  • sub un haricinde, sesleri basla aynı güçte tamamlayabilecek 2 tweeter, 2 crossover, 2de mid al kısaca.

Normal sistemlerde tüm bu sesleri tek kolondan alırsın, eğer bas olayına gireceksen, yani sırf bas ses veren sub woofer alarak sesleri farklı kolonlardan alacaksan, aynı biçimde tizler için tweeter, orta tonlara mid, ve bu sesleri ayırıp doğru kolonlara yönlendirecek dağıtıcı(crossover) alman düzgün bir ses almam için gerekli olacaktır. component dediğimiz zaten bunların birleşimi sistemlerdir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: qNesh

sub un haricinde, sesleri basla aynı güçte tamamlayabilecek 2 tweeter, 2 crossover, 2de mid al kısaca.

Normal sistemlerde tüm bu sesleri tek kolondan alırsın, eğer bas olayına gireceksen, yani sırf bas ses veren sub woofer alarak sesleri farklı kolonlardan alacaksan, aynı biçimde tizler için tweeter, orta tonlara mid, ve bu sesleri ayırıp doğru kolonlara yönlendirecek dağıtıcı(crossover) alman düzgün bir ses almam için gerekli olacaktır. component dediğimiz zaten bunların birleşimi sistemlerdir...

tesekkurler. onlerde 2 adet JBL 2 yollu (tweeter uzerinde) arkalarda ise pioneer 3 yollu hoparlor (modeli hatirlamiyorum ama oval olanlardan) mevcut. onlerden tiz agirlikli sesler daha baskin geliyor. amacim biraz daha bas ve mid-bas duymak. aklima teybin sub-out cikisi geldi. anladigim kadari ile sirf bu port kullanilarak ihtiyacimi gidermem cok zor. fakat fazla para harcamak da istemiyorum. sizce mevcut hoparlorleri mi degistirmeliyim? yoksa basit bir amfi ile subwoofer mi baglamaliyim?

• bütçeniz bu komuda belirleyici rol oynayacaktır. ayrıca şu an kullanmakta olduğunuz hoparlörlerin gücü de önemli. amfi olmadan kaliteli ve tok bas sesleri almak zordur. amfi desteğiyle 250w rms sub woofer bile o hoparlörleri bastırabilir. bu da müzik dinlenemez bir ortam demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

bütçeniz bu komuda belirleyici rol oynayacaktır. ayrıca şu an kullanmakta olduğunuz hoparlörlerin gücü de önemli. amfi olmadan kaliteli ve tok bas sesleri almak zordur. amfi desteğiyle 250w rms sub woofer bile o hoparlörleri bastırabilir. bu da müzik dinlenemez bir ortam demektir.

haklisiniz. ben de cok fazla bir butce ayirmak istemedigimden elimdeki imkanlari denemek istedim. hazir sub-out cikisi da var kucuk bir subwoofer baglayip cok super olmasa da biraz daha kaliteli baslar elde edebilirim dusuncesi ile yardim istemistim. ancak su ana kadar bu isin olmayacagi yonunde kanaatim gelisti. baska fikriniz var ise dinlemekten memnun olurum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    SUBWOOFER YARDIM ?
    10 yıl önce açıldı
    Pc icin hoparlor tavsiyesi.
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sanırım kimsenin başka fikri yok. anlaşılan mevcut sistemle devam edeceğim...
  • fikir üretmek kolay ama ayırdığınız bütçe önemli. şu an kullandığınız sistemden daha kalitelisi için muhakkak amfi ile beslenen bir sistem kullanmalısınız yoksa o hoparlörler ile bir yere kadar idare edersiniz.

en basitinden 4 yollu bir amfi ve buna bağlı olarak önlere bir takım komponent. 4 çıkıştan ikisini köprüleyip arkaya bir adet subwoofer bağlamak olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.