Bu olay tamamen hikaye uydurmuşlar öyle bir anlatıyorlar ki sanki yagmurlu havada dışarı çıktım aracım bozuldu der gibi ben geçen haftalarda antalya tarafına dolu yagdıgında uzunyoldaydım aracım dsg mersın e gıdıyordum ve oraya yaklastıgımda acayip fırtına basladı yagmur çok şiddetliydi ve yerdeki su birikintileri aracı ılerlemeyecek kadar yavaslatıyordu o yağmura ragmen ne şanzıman ne araba bir sorun cıkarmadı sen gider gölet gibi olmuş suyun içine girersen nasılsa ben burdan geçerim diye hava filtresinede su girer firmanın yada aracın bı sucu yok bunda gidip şnorkelli suv alıcan |
Sudan geçen araç ve şanzıman arızası ( VW ve çift kavrama içerir) (2. sayfa)
-
-
Sorduğum soruya cevap vermedin çünkü veremezsin.
Fransız marka bir araç kullanıyorum ama kimse almanlar kadar sağlam ve kaliteli araç üretemez.
-
Suda bekleme belki bir ihtimal ama suda geçmeyle bozulma pek inandırıcı gelmedi. 85bin km'ye gelmiş zaten. Dsg illaki işlem görüyor. Kaskodan, garantiden yenilenmiş işte. Cepten para çıkmadan yenilenmiş dsg iyidir :)
2017 1.0 tsi dsg sahibi arkadaş yazdı bana geçen hafta. Daha önce de turbosu bozulmuştu :)
-
Vw ye araba muamelesi yaparsanız tabi bozulur. Dop gapı uçak o uçak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: III I II III I ISorduğum soruya cevap vermedin çünkü veremezsin.
Fransız marka bir araç kullanıyorum ama kimse almanlar kadar sağlam ve kaliteli araç üretemez.
Almanlar ve sağlam araç mı bari sudan geçti diye bozulan araç konusuna bunu yazmasaydın.
Sağlamlıktan ne anlıyorsun bilmiyorum ama o sağlam alman araçlarını offroaad yarışlarına da görmek isteriz.
Evet, c sutunu durduk yere göçen firmanın aracını kullanıp almana laf etmen gerçekten gurur verici.
Honda dediğin marka, kendi hatasının arkasında durmayan, milleti enayi yerine koyup dalga geçen bir firma.
-
Evet C sütumunda dalgalanma oldu diye araba yolda kalıp 15 bin TL hasar kaydı işlendi.
Sizin dar Dünyanızda kozmetik mühendislikten önemli olabilir ama gerçekler çok farklı. Vw başta olmak üzere Alman firmalarının Abd'de tutnamamasının sebeplerinin başında mühendislik eksiklikleri yer alıyor. Bilinçli tüketiciyi kozmetik ilüzyonları ile kandıramazsın.
Gerçi hata bende Fransız arabası binene mühendisliğin önemini anlatmaya çalışıyorum.
Kendini japon arasına binerek mühendislik dehası sanan adamdan zaten bana bişiler anlatmasını istemem.
Mühendislik harikası zekanız ve aracınız ile mutluluklar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: III I II III I ISorduğum soruya cevap vermedin çünkü veremezsin.
Konuyla alakasız olacak belki ama yorumunuzdaki bir ifadeniz dikkatimi çekti. Alman aracı kullanıyorum. Öyle VW falan da değil, Almanların premium markalarından birinin E segmentteki temsilcisi. Yorumunuzdaki “kimse Almanlar kadar sağlam araba üretemez” iddiası için rahatlıkla “o eskidenmiş” diyebilirim.
Ne mekanik, ne elektronik bu ortamda abartıldığı kadar atla deve farklar yok. Hepsi de gayet güzel arıza yapıyor. Yıllara meydan okusun zihniyetiyle üretilen arabalar artık bitti, şu anda hepsi “kullan-at” maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 27 Ocak 2021; 19:32:30 >
quote:
Orijinalden alıntı: TSuNaMi_yaşım 35 10-11 civarı araba aldım sattım içlerinde hyundaiden tut mercedes’ine kadar hepsi var ama bu uzakdoğu arabaları kadar ruhsuz adamı arabadan soğutan bir araba yok..
Alıntıları GösterBu forumda uzak doğululara atılmadık çamur kalmadı. Çoğunda da haklılık payı vardı ama ruhsuz cidden çok insafsız oldu. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: falken34bi otomotiv mühendisi abimizin lafı vardı.
"avrupalılar iç tasarım ve görselliğe önem verir. kapı kollarında cam tuşuna ışık koyarlar"
" uzakdoğulular cam tuşuna ışık koymaz ama,cam açma tuşuna sızdırmazlık uygularlar.yağışlı havada cam açık kalırsa cam tuşu bozulmasın diye" derdi.
2006 getzin 4 kapısında da cam tuşu aydınlatmalı 😀
Bazı makinalarda bazı alanlarda Japon’lar gerçekten Almanlardan ileride , inanılmaz bir iç pazarları var , bazı üreticilerinin web siteleri rezalet ve İngilizce dahi yok
Bazı alanlarda ise Almanlar ileri de
Tabi “herkesin” anladığı bir alan olan otomobil de ise bana göre Japon’lar o kadar iddialı değil
Dayanıklılık sağlamlık sorunsuzluk ise aranan 92 corolla kullanmıştım yağsız gidiyordu mesela
Su birikintisi benide korkutur
Öyle bir geçersin öyle bir denk gelirki motor gider
2008 yılıydı yanılmıyorsam bir tanıdığın Renault kangoo model aracının motoru gitmişti birikintiden ötürü
Olur yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 27 Ocak 2021; 19:46:51 > -
Ruhsuz ama sağlam sıfır km aldığımız 2011 Corolla yi 120 bin km kullandık tik demedi. Bir kez akü değiştirdik ve geri kalanı periyodik bakım. Ekstra masrafı olmadı hiç.quote:
Orijinalden alıntı: TSuNaMi_yaşım 35 10-11 civarı araba aldım sattım içlerinde hyundaiden tut mercedes’ine kadar hepsi var ama bu uzakdoğu arabaları kadar ruhsuz adamı arabadan soğutan bir araba yok..
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: münzeviiBu forumda uzak doğululara atılmadık çamur kalmadı. Çoğunda da haklılık payı vardı ama ruhsuz cidden çok insafsız oldu. :)
Alıntıları Göstergerçekler acıdır reis :)
Belki 8 belki 10 yıl önce yine bu forumda okumuştum. Bir üye yazmıştı araç model yıllarını hatırlayamadım ama VW aracının cam tuşlarının ışıklı, tek tuşla açılıp kapanabilen ve kadifemsi basma hissiyatını övüp diğer yandan ona denk model yılında Toyota aracında hiçbirinin olmadığını ancak o cam düğmelerinin su geçirmez oluşuna daha çok saygı duyduğunu yazmıştı.
quote:
Orijinalden alıntı: werneke
Bazı makinalarda bazı alanlarda Japon’lar gerçekten Almanlardan ileride , inanılmaz bir iç pazarları var , bazı üreticilerinin web siteleri rezalet ve İngilizce dahi yok
Bazı alanlarda ise Almanlar ileri de
Tabi “herkesin” anladığı bir alan olan otomobil de ise bana göre Japon’lar o kadar iddialı değil
Dayanıklılık sağlamlık sorunsuzluk ise aranan 92 corolla kullanmıştım yağsız gidiyordu mesela
Su birikintisi benide korkutur
Öyle bir geçersin öyle bir denk gelirki motor gider
2008 yılıydı yanılmıyorsam bir tanıdığın Renault kangoo model aracının motoru gitmişti birikintiden ötürü
Olur yaniJaponlar elektronikte, almanlar da otomobilde bir numaradır. Tüplü civici hala sanat eseri sanan bir kısım forum zevatıyla ağız yormak nafile.
Konuya gelince; kolpaçino.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kapalı bir kutunun içine su girmez girmemeli su giriyorsa içerideki yağda dışarı çıkar. Bu arıza yapan şanzımanların kesin başka sorunları vardı. Ben kapı eşiğinden içeri su girecek kadar derin sulardan çok geçtim ne şanzıman ne motor arızası yaşadım. Oyle olsa otobanda falan hızla giderken tekerleklerden bir dünya su akıyor şanzımana doğru o zaman her gün yolda kalmamız gerek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mahmut_emmiyalnız videoda Arslan usta düz veya otomatik farketmez dedi. yani düz vitesli arabanın şanzımanına da su kaçabilir dedi.
Alıntıları GösterBen 30 cmden yüksek sudan geçtim hiçbir sıkıntı olmadı araç manuel cruze , ancak aynı yerde önümde bi pejo 301 vardı ve suya girince stop edip yolda kalmıştı.Araçtan araca fark var.
Konu tamamen kolpa, sudan geçmişte şanzıman bozulmuş. Bu araç yolda giderken bahsedilen suyun 10 katı daha yüksek hızlarda sıçrayarak şanzımana çarpıyor, şanzımana su girecek boşluk varsa içindeki basınçlı yağın da çok daha kolay şekilde dışarı çıkması gerekir.
Kasko dolandırıcılığı hikayesi gibi geliyor, aynı anda 2 tane olması da konuyu daha da dolandırıcılığa itiyor.
VW çok sağlam vs demiyorum ama bu şekilde bir sorun olsa ülkede en çok otomatik satan araç markasında , emin olun binlerce şikayet olması gerekirdi bu konuda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X