Şimdi Ara

Sudan geçen araç ve şanzıman arızası ( VW ve çift kavrama içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
6.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

• rst78 kullanıcısına yanıt

Hocam geçmişe bakarak söylüyorum.

Alman araçlarının çok eski modelleri bile günümüzde kullanılabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zed

bkz. Züğürt tesellisi  

Alıntıları Göster

züğürt tesellisi...

en zorlu coğrafyalarda,en çetin doğa koşullarında,dayanıklılık ve sorunsuzluk gerektiren her yerde hep japon araçları var.

asya steplerinde,izlanda buzullarında,arap çöllerinde,afrika iç savaşlarında,amazon ormanlarında hep toyota nissan mitsubishi görüyoruz.

bi sorun bakalım bu adamlara neden alman veya ingiliz kullanmıyorlarmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Bu olay tamamen hikaye uydurmuşlar öyle bir anlatıyorlar ki sanki yagmurlu havada dışarı çıktım aracım bozuldu der gibi

ben geçen haftalarda antalya tarafına dolu yagdıgında uzunyoldaydım aracım dsg mersın e gıdıyordum ve oraya yaklastıgımda acayip fırtına basladı yagmur çok şiddetliydi ve yerdeki su birikintileri aracı ılerlemeyecek kadar yavaslatıyordu o yağmura ragmen ne şanzıman ne araba bir sorun cıkarmadı

sen gider gölet gibi olmuş suyun içine girersen nasılsa ben burdan geçerim diye hava filtresinede su girer firmanın yada aracın bı sucu yok bunda gidip şnorkelli suv alıcan

Sahsen bende ınanmadım hocam bende vw kullanıcısıyım girmediğim yol çıkmadığım dag yok işim gereği bugune kadar en ufak sıkıntı yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

züğürt tesellisi...

en zorlu coğrafyalarda,en çetin doğa koşullarında,dayanıklılık ve sorunsuzluk gerektiren her yerde hep japon araçları var.

asya steplerinde,izlanda buzullarında,arap çöllerinde,afrika iç savaşlarında,amazon ormanlarında hep toyota nissan mitsubishi görüyoruz.

bi sorun bakalım bu adamlara neden alman veya ingiliz kullanmıyorlarmış...

Alıntıları Göster

Züğürt tesellisi vol.2

Araçta ışıklandırmanın olmaması eksiklik ve siz bu eksikliğe kılıf bulmaya çalıştığınız sürece bu devam edecek. Bana Japon edebiyatı yapmayın, ben Japon araçları kötü demiyorum ama sizin gibi kılıf uydurmaya da çalışmıyorum.

Forumda bazılarının Japonlarla ilişkisi olduğuna inanmaya başladım iyice. Laf ettirmiyorlar. 1,33 Corolla mı olur diyorum bana Amerika'dan Afrika'dan bahsediyorlar, ışıklandırma eksik Amerika, Afrika, kutuplar... Siz iyi değilsiniz.

Eksiklik varsa söyleyin kimse vurmaz sizi. Avrupa aracı eleştiriyorsun Japoncu, Japonları eleştiriyorsun Almancı ilan ediliyorsun. Bunun ortası yok burada. Her markada sıkıntı var. DSG ve türevleri kuru çift kavrama şanzımanlar sıkıntılı arkadaşım savunma, 65 bg Clio gitmiyor, 1,33 Corolla o da gitmiyor, 5-6 lt benzini şehiriçinde anca çekici üstünde yakarsın vs.....

• quote:

Orijinalden alıntı: zed

Züğürt tesellisi vol.2

Araçta ışıklandırmanın olmaması eksiklik ve siz bu eksikliğe kılıf bulmaya çalıştığınız sürece bu devam edecek. Bana Japon edebiyatı yapmayın, ben Japon araçları kötü demiyorum ama sizin gibi kılıf uydurmaya da çalışmıyorum.

Forumda bazılarının Japonlarla ilişkisi olduğuna inanmaya başladım iyice. Laf ettirmiyorlar. 1,33 Corolla mı olur diyorum bana Amerika'dan Afrika'dan bahsediyorlar, ışıklandırma eksik Amerika, Afrika, kutuplar... Siz iyi değilsiniz.

Eksiklik varsa söyleyin kimse vurmaz sizi. Avrupa aracı eleştiriyorsun Japoncu, Japonları eleştiriyorsun Almancı ilan ediliyorsun. Bunun ortası yok burada. Her markada sıkıntı var. DSG ve türevleri kuru çift kavrama şanzımanlar sıkıntılı arkadaşım savunma, 65 bg Clio gitmiyor, 1,33 Corolla o da gitmiyor, 5-6 lt benzini şehiriçinde anca çekici üstünde yakarsın vs.....

Alıntıları Göster

sana ne yazayım bilemedim.yolun açık olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

sana ne yazayım bilemedim.yolun açık olsun..

Alıntıları Göster

Senin de

• zed Z kullanıcısına yanıt

Işıklandırma vs bunları eksiklik olarak görmüyorum ben. Bunun gibi birçok şey sayabilirim size. Hatta ışıklandırmadan çok daha önemli şeyler sayabilirim kendi aracımdan. Bu japonların genel üretim felsefesi. Daha basit, daha sağlam, işini görsün yeter mantığı. Bunlar aynı zamanda aracın da uygun olmasını sağlıyor. Benim premium olmayan bir araçtan beklentim zaten bu yönde. Bunları(led ışık, krom detaylar, arka havalandırma, halı kaplama, hareketli arka koltuklar, soğutucu orta konsol, ambiyans aydınlatma vs vs) opsiyon olarak sunsalar, +10,20bin fark isteseler güzel olur ama yapmıyorlar. Hepsini bir arada sunup fiyatı uygun olan bir marka model var mı? Vw detaylara biraz daha önem veriyordu ama o da geri adım atmaya başladı. t-roc, passat, golf 8 vs daha basit araçlar. Makyajlı passatta analog saatin yerini passat yazısı aldı. Bunları koyunca donanımdan kısmak zorunda kalıyor, aksi halde karlılığı azalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Işıklandırma vs bunları eksiklik olarak görmüyorum ben. Bunun gibi birçok şey sayabilirim size. Hatta ışıklandırmadan çok daha önemli şeyler sayabilirim kendi aracımdan. Bu japonların genel üretim felsefesi. Daha basit, daha sağlam, işini görsün yeter mantığı. Bunlar aynı zamanda aracın da uygun olmasını sağlıyor. Benim premium olmayan bir araçtan beklentim zaten bu yönde. Bunları(led ışık, krom detaylar, arka havalandırma, halı kaplama, hareketli arka koltuklar, soğutucu orta konsol, ambiyans aydınlatma vs vs) opsiyon olarak sunsalar, +10,20bin fark isteseler güzel olur ama yapmıyorlar. Hepsini bir arada sunup fiyatı uygun olan bir marka model var mı? Vw detaylara biraz daha önem veriyordu ama o da geri adım atmaya başladı. t-roc, passat, golf 8 vs daha basit araçlar. Makyajlı passatta analog saatin yerini passat yazısı aldı. Bunları koyunca donanımdan kısmak zorunda kalıyor, aksi halde karlılığı azalıyor.

Benim asıl söylemek istediğim, kullanıcıların kusurlu olduğunu bile bile bir şekilde kılıf uydurmaya çalışması. 4/4 lük mükemmel otomobil yok zaten. Sadece tercihler var o kadar.

• zed Z kullanıcısına yanıt

Bunları kusur olarak görürsek kusursuz marka yok. Dediğiniz gibi bunlar markanın üretim felsefesi, bizim de tercihimiz.

• Hep derim VW yi garajıma bile sokmam diye. Leş falan değil ama beğenmiyorum. Hele ki passat. Buna binenler kendini patron sanıyor ya hani. Heh işte o duyguyu araba veriyorsa o şahıstan bir cacık olmaz. Alıcı da sırf bu yüzden alıyor.
  • The Alim kullanıcısına yanıt

Alıcısının kendini patron hissettiğini nasıl anladın , passat kullanıyorum patron filan değilim. 2 Çocukla sığabilmek için leonu satıp passat aldım. Sen gözünde büyütüp onları patron sanıyorsun yoksa öyle bir havanın araçla alakası yok.

Bir de sırf bu yüzden alıyormuşuz :) önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zor gerçekten .

Aynı segment , aynı bagaj hacminde başka önerin varsa söyle gidip onu alayım. 12 lt yakan insignia mı alalım , en düşük otomatik motoru 2.0 olan mondeo mu? (2014 yılına kadar , sonrası bütçemi aşıyor, passat 2014 kullanıyorum)

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    C sütunu göçen araba yürümeye devam ediyor yine ama şanzımanı arızalanan araç ancak çekiciyle gidiyor.

Gönül ister ki almanlar sağlamlığa ve sorunsuzluğa biraz daha önem versin ve de japonlar konfora, estetige. Orta gelir grubu araçlarda ikisi birden olmuyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift kavrama şanzımanlarda böyle sorunlar olabiliyor, özellikle derin su geçişlerinde sanırım şanzıman kutusuna su girmesi sonucu baskı balata paslanıyor işlevsiz hale gelebiliyor. Bu çağda nasıl korumasız olur demeyin derin su geçişlerine dikkat edin . DSG ve EDC de bunula ilgili videolar izledim. Resmen pas içinde kalıyorlar.

• The Alim kullanıcısına yanıt

O kafada olupta Passat alanlar genelde siyah renk alıyor

• 20 30 40 cm sudan da bi zahmet gecmeyin 30 cm su birikintisinin içinde araç altını vurabileceginiz göremedigini bir set de olabilir kaldirim taşı mesela yola sürüklenmiş sudan görülmeyebilir . kaldiki aslan usta sadece şanzımandan bahsetti direksiyon kutusuda zarar görüyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.