Şimdi Ara

Sükrü Saracoglu Stadinin Boyutu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bir ara Sükrü saracoglunun saha boyutunun diger stadlara göre daha büyük oldugunu duymustum. Diger tüm modern stadlar 68*105 metre iken, sükrü saracoglunun eni en azindan sanki 70 metrenin üzerinde. (Kurala göre sakincasi yok). Bu ne kadar dogru.
    Bugün cok dikkatimi cekti. Herhangi bir takim atak yaparkan tac cizgisine yakin yerlerde asiri bosluklar vardi. Bu rakibi bogmayi engelliyor. Türkiye ukrayna macindada ve isvicre macindada böyleydi. Bu yüzden son senelerde cogu milli maclar bu stada alinmamisti. Bu saha boyutu olayi ne kadar dogru. Eger dogru ise neden maclari arasirada olsa bu stadda oynaniyor.
    Saracoglunda oynadigimiz son önemli maclar
    Türkiye- Ukrayna 0-3
    Türkiye balcika 1-1

Tabiiki beraberligin bahanesi bu degil. Dogru düzgün net pozisyonumuz yoktu.

• quote:

Orjinalden alıntı: pratique03

Ben bir ara Sükrü saracoglunun saha boyutunun diger stadlara göre daha büyük oldugunu duymustum. Diger tüm modern stadlar 68*105 metre iken, sükrü saracoglunun eni en azindan sanki 70 metrenin üzerinde. (Kurala göre sakincasi yok). Bu ne kadar dogru.
    Bugün cok dikkatimi cekti. Herhangi bir takim atak yaparkan tac cizgisine yakin yerlerde asiri bosluklar vardi. Bu rakibi bogmayi engelliyor. Türkiye ukrayna macindada ve isvicre macindada böyleydi. Bu yüzden son senelerde cogu milli maclar bu stada alinmamisti. Bu saha boyutu olayi ne kadar dogru. Eger dogru ise neden maclari arasirada olsa bu stadda oynaniyor.
    Saracoglunda oynadigimiz son önemli maclar
    Türkiye- Ukrayna 0-3
    Türkiye balcika 1-1

Tabiiki beraberligin bahanesi bu degil. Dogru düzgün net pozisyonumuz yoktu.

Hmmm evet dostum iyi düşünmüşsün.Gerçekten takdir ettim.Olabilir aslında
    Bu bilgi medyaya sızsa heryer çalkalanır valla

• türkiye 0-1 yunanistan

boğunca ne oluyor?
  • Yok artık.
  • iyide çizgileri öne alarak boyutu düşürebilirsin
  • ya saçmalamayın...belli periyotlarda uefadan adamlar gelip stadları geziyo...uefa standartlarına uygun olması gerek...
  • banada nedense çok küçük geliyor boyutları özellikle Fenerin Avrupa maçlarında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne alakası var sen rakibi boğamıyorsan oda seni boğamıyor

o zaman ispanya maçını bu statta oynarsak 5 atarız onlar bizi boğamıcak nasılsa

o statta chelsea , inter , sevilla , psv , palermo vs yendik onları nasıl yendik o zaman
  • Aynı stadta FB Şampiyonlar liginde 7-8 maçlı bir galibiyet serisi yakaladı.
  • seyirci portfoyünden kaynaklanıyor...Kadıköyde birçok maç izledim özellikle şampiyonlar ligi ve derbilerde Feberbahce seyiricininde etkisiyle bunaltıyor bazen ama gelen seyirci prtfoyü yüksek gelirli ve organize olmayan bi grupsa malesef baskı kurulamıyor yani saha ölçüleriyle pek alakalı olduğunu düşünmüyorum.
  • Aslında yenilme sebebimiz bir korner direğinin ordaki çamurdan ibaret. Orası çamur olmasa maçı farklı kazanabilirdik.
  • Göztepe ve Altayın 1. ligde olduğu dönemlerde,
    maçlarını Alsancak stadında oynamayı tercih ederlerdi.
    Bucaspor bile kıytırık Buca stadında oynardı.
    Sebeplerden en önemlisi:
    Atatürk Olimpiyat stadına göre,bu stadların sahaları standartların en küçüğüne sahip olmasıydı.
    (diğer sebepler, kiralama, ulaşım, v...)

Küçük sahada hem savunma hemde hücum da çok efor harcamazsınız,
    rakip kuvvetli ise iyi savunma yaparsınız,
    rakip zayıf ise boğarsınız.

ek:

SAHA ÖLÇÜSÜ: Oyun Alanı Boyutlar Oyun alanı dikdörtgen olmak zorundadır. Taç çizgisi kale çizgisinden uzun olmak zorundadır. Uzunluk: minimum 90 m (100 yarda), maksimum 120 m (130 yarda) Genişlik: minimum 45 m (50 yarda), maksimum 90 m (100 yarda) Uluslar arası maçlar Uzuznluk: minimum 100 m (110 yarda), maksimum 110 m (120 yarda) Genişlik: minimum 64 m (70 yarda), maksimum 75 m (80 yarda)

.............................

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu
    Çim saha boyutu: 105x68m

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.