Arkadaşlar sultan papağanı almak istiyorum fakat ben ve eşim akşam 7 den sonra evde oluyoruz yani gündüz kuş yanlız kalacak , sizce bunun kuşa bir zararı olurmu ?
Evcil hayvan bakıyım derken ona zarar vermek istemem ...
Yorumlarınızı bekliyorum , teşekkürler.
Merhaba,
Sultan papağanı yavruyken alınması gereken bir kuşdur. Ele alışması çok zaman alır. Benim çiftimden 4 tane yavru almıştım. Taklit yetenekleri çok iyidir. Gelelim sorunuza, sorun olmaz. Uzun zaman besledim ve strese girip tüylerini yolduklarını yada mutsuz olduklarını görmedim. İstiyorsanız cennet papağını ile çok güzel oyun oynuyorlar. Sakın muhabbet kuşuyla yan yana getirmeyin... Evcilleştirilmiyenler çok kötü çığlık atıyorlar. Alt komşumu rahatsız edicek kadar sesleri var...
bence sabahtan akşama kadar bir kuşun yalnızlığa mahkum edilmesi çok kötü:(( sultan papaganları ilgi isteyen bir kş alacaksanız kesinlikle çift almalısınız. benimde sultan papağanım var sevgi ve ilgi göstermeme ragmen alışmıyor. şimdi birine vermeyi düşünüyorum ama eger yanında çifti olacaksa. bakamıyorum çünkü yalnızda kalsın istemiyorum. o yüzden ilgilenen arkadaşlar bana mail atsın ama eger yanında 1 tane daha sultan papağanı olacaksa.. ve gerçekten kuşları seviyorsanız.. yalnız başına 1 kafeste tıkılsın istemiyorum ayrıca en az 2 güne 1 oda içine salınmalı.. teşekkürler
Arkadaşlarında dediği gibi eğer mümkünse çift al. Ayrıca bu ne duyarlılık kardeşim gözlerim yaşardı. Ama bunu düşünmen güzel ve hayvanları seviyor olman.