Şimdi Ara

Sultan papağanı cinsiyet tahmini acil olarak yardım gerek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar yaklaşık 5 gün önce phetshopdan bir sultanpapağanı aldım. bana erkek oldugunu söyledi. fakat kime sorduysam kime danıştıysam dişi dediler. sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum. ona göre kuşu geri götüreceğim yoksa. resimler ekte .
     Sultan papağanı cinsiyet tahmini acil olarak yardım gerek. Sultan papağanı cinsiyet tahmini acil olarak yardım gerek. Sultan papağanı cinsiyet tahmini acil olarak yardım gerek. Sultan papağanı cinsiyet tahmini acil olarak yardım gerek.

• kuşunuz çok tatlı ve daha yavru fakat cinsiyeti için ötüşlerini takip etmeniz gerekecek...yanak turunculuğu aldatıcı olabiliyor
  • yorumunuz için teşekkür ederim size erkek mi yoksa dişi gibimi geldi peki ?
  • Yüksek sesle ve devamlı ötüyorsa muhtemelen erkektir.
    Yanakları koyu şekilde turuncu ise muhtemelen erkektir.
    Kanatlardan da belli oluyor fakat o kısım hakkında pek bir bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömer.Tzts Ö kullanıcısına yanıt
    o sulugu degıstır senı kandırıp kanarya kusları ıcın suluk vermısler gıdıp agzı genıslıgı buyuk suluk al

• quote:

Orijinalden alıntı: ESvED1453

kuşunuz çok tatlı ve daha yavru fakat cinsiyeti için ötüşlerini takip etmeniz gerekecek...yanak turunculuğu aldatıcı olabiliyor

Bende phetsoptan yeni aldim . 7 aylik dediler ama anlayan varsa inceleyebilir mi?
     Sultan papağanı cinsiyet tahmini acil olarak yardım gerek. Sultan papağanı cinsiyet tahmini acil olarak yardım gerek. Sultan papağanı cinsiyet tahmini acil olarak yardım gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

http://www.atlasakvaryum.com/index.php?id=2539

Ayaginda pütür yok gibi . Ama baktigimda ince ayaklida degil gibi. O sayfayi okumustum onceden,pek anlayamadm acikcasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çev.müh.tolga

quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

http://www.atlasakvaryum.com/index.php?id=2539

Ayaginda pütür yok gibi . Ama baktigimda ince ayaklida degil gibi. O sayfayi okumustum onceden,pek anlayamadm acikcasi

Yaş Tahmini Nasıl Yapılır?
    Sultan papağanlarında bu iş oldukça zordur. Kesin bir yöntem olmasa da genel bazı şeyler ile kuşun hangi evrede olduğu tahmin edilebilir.
    0-1 Yaş arası yavrular; yusyuvarlak gözlü, ince ayak parmaklı olurlar. Gagalar pürüssüzdür.
    1-8 Yaş arası genç sultanlar; yavrulara göre daha büyük olur. Ayakları her yıl kalınlaşır ve pütürleşir. Aynı şekilde gagada da katmanlar oluşmaya başlar. Kuş en gösterişli yıllarındadır.
    8-16 Yaş arası olgun sultanlar; artık kuş yavaşlamaya ve durgunlaşmaya başlamıştır. Gaga ve ayaklarda ki kalınlık ve pütürler çoğalmıştır. Kuş daha az yer ve daha az hareket eder.
    16 Yaş üstü yaşlı sultanlar; kuşta sağlık problemleri oluşmaya başlar ve günün 18 saatine kadarını uyuyarak geçirir. Bu noktada kuş daha yumuşak gıdaları tercih eder.
    Ancak şunu belirtmeliyim ki, petshoplarda satılan kuşların %90 ı 0-1 yaş arasıdır. Zaten petshoplar üreticilerden kuşları alırlar ve 15 gün içinde satamazlarsa genelde kuşlar o ortamda ölür. Ayrıca kalan %10 ise evden gelmiş kuşlardır ki onlarda 1-8 yaş arasında olur. Daha yaşlı bir kuş bulmak neredeyse imkansızdır.

0-1 yaş arası bence yakısıklı genç gözüküyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.