Şimdi Ara

SULTANAHMET CAMİİNDEKİ TURİSTLER..!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SULTANAHMET CAMİİNDE turist köşesi varya millet oturuyo resim falan çekiyo onlar bizi izlerken aklıma bişey geldi hani biz namaz kılarken eğilip kalkıyoruz ya şimdi dışardan bakınca gerçekten biz çok farklı görünüyoruzdur onlara hani hep filmlerde falan görürüz ya tapanları elleri bir yukarı bir aşağı bence bizde onlara karşı öyle büyüleyici veya korkunç veya çağdışı görünüyoruz resmen tapıyoruz çünkü belki çoğu insan bize öyle baktığı için sadece bakmakla yetiniyo onlar daha modern bir din arıyorlar kendine gibime geliyor..
    Yani bence daha değişik ibadet şeklimiz olsa belki daha çok müslümanlığı seçen olurdu ben böyle düşündüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nowa® -- 25 Ekim 2005, 3:15:54 >

• YANLIŞ DÜŞÜNMÜŞSÜN.
    UNUTMAKİ İSLAMİYET MÜKEMMELLİKTİR VE KUSURSUZDUR.
    YURT DIŞINDA FİZİKSEL SORUNU OLANLARA NAMAZDA YAPILAN HAREKETLERİN YAPTIRILDIGINI BLİYORMUYDUN?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Corny

YANLIŞ DÜŞÜNMÜŞSÜN.
    UNUTMAKİ İSLAMİYET MÜKEMMELLİKTİR VE KUSURSUZDUR.
    YURT DIŞINDA FİZİKSEL SORUNU OLANLARA NAMAZDA YAPILAN HAREKETLERİN YAPTIRILDIGINI BLİYORMUYDUN?

YA HERLADE CANIM BEN ONLARIN BÖYLE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜM..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nowa®

Yok hocam onlar öyle düşünmüyor. Rahberlik yapmıştım zamanında ordan biliyorum. Merak ediyorlar sadece. Buna ilave etrafta başörtülüden ve asalı-cüppeliden çok açık ve modern giyimli insanları görünce "nasıl olabilir" diye düşünüyorlar... Çünkü buraya ilk gelen insan %99.9 Türkiye'yi İran gibi düşünüyor. Zaten tavsiye ile gelenler hemen kendini belli ediyor. Sıcak insanlar olmamız yüzünden onlarda öyle davranıyor. Hemen anlıyorsun ilk görüşte.

Modern bir din aramıyorlar, sadece birçoğunun kafasını kurcalayan ve kendi dinlerinde olan sorular İslamiyet'tede varmı onu merak ediyorlar. Olmadığını anlatınca fanatik olmayanları burdan Kur'an alıyor kendi dillerinde... Okuyorlar, soruyorlar. Sonra Müslüman olanlarda var olmayanlarda. Hayatına yine dini ile devam edip İslamiyet'teki iyi,güzel kuralları hayatına uygulayanlarda var. Yani onların modernlikle alakaları yok aksine eskiye bayılırlar,kültüre. Kendilerinden duyduğum bir söz, gurur mu duymalı yoksa utanmalı mı sen düşün; " bu kadar eser bizde olsa müzeden geçilmezdi, sürekli yurt içi, yurt dışı turlar düzenlenirdi "
    bir tane daha " Ülkenizi daha iyi tanıtmanız gerekli, biz ucuz diye geldik pek birşey beklemiyoduk çok şaşırdık. İnsanlarınızın tavrı ise kendimizden utanmamıza sebep oldu. Bunu size söyleyerek sıkıntıdan biraz olsa kurtulmayı umuyoruz" yaşlı bir çift söyledi bunu. Ve gayet kültürlü insanlardı...

Yine aklıma getirdin gece gece Şu memleketi biraz daha iyi tanıtmak lazım.......

• quote:

Orjinalden alıntı: oct

quote:

Yok hocam onlar öyle düşünmüyor. Rahberlik yapmıştım zamanında ordan biliyorum. Merak ediyorlar sadece. Buna ilave etrafta başörtülüden ve asalı-cüppeliden çok açık ve modern giyimli insanları görünce "nasıl olabilir" diye düşünüyorlar... Çünkü buraya ilk gelen insan %99.9 Türkiye'yi İran gibi düşünüyor. Zaten tavsiye ile gelenler hemen kendini belli ediyor. Sıcak insanlar olmamız yüzünden onlarda öyle davranıyor. Hemen anlıyorsun ilk görüşte.

Modern bir din aramıyorlar, sadece birçoğunun kafasını kurcalayan ve kendi dinlerinde olan sorular İslamiyet'tede varmı onu merak ediyorlar. Olmadığını anlatınca fanatik olmayanları burdan Kur'an alıyor kendi dillerinde... Okuyorlar, soruyorlar. Sonra Müslüman olanlarda var olmayanlarda. Hayatına yine dini ile devam edip İslamiyet'teki iyi,güzel kuralları hayatına uygulayanlarda var. Yani onların modernlikle alakaları yok aksine eskiye bayılırlar,kültüre. Kendilerinden duyduğum bir söz, gurur mu duymalı yoksa utanmalı mı sen düşün; " bu kadar eser bizde olsa müzeden geçilmezdi, sürekli yurt içi, yurt dışı turlar düzenlenirdi "
    bir tane daha " Ülkenizi daha iyi tanıtmanız gerekli, biz ucuz diye geldik pek birşey beklemiyoduk çok şaşırdık. İnsanlarınızın tavrı ise kendimizden utanmamıza sebep oldu. Bunu size söyleyerek sıkıntıdan biraz olsa kurtulmayı umuyoruz" yaşlı bir çift söyledi bunu. Ve gayet kültürlü insanlardı...

Yine aklıma getirdin gece gece Şu memleketi biraz daha iyi tanıtmak lazım.......

okuduktn sonra bende ne yapcamı şaşırdım sevineyimmi üzüleyimmi onlarında söylediği gibi bu halimize üzülelim ama sahip olduklarımıza sevinelim gibi bişey:P
    vay be... aslında onlar kendi ülkelerinde hep moderne yeni şeyler sokaklar yapılar gördükleri için bizim ülkede de eski çok oldugu için herşeye müzelik tarihi antika gözüyle bakıyorlar galiba..Yaw tanıtılıcak o kadar şey var ki birde uyuz oldugum başka bir konu yabancı kanallarda örneğin BBC de ne zman türkiyenin haberi çıksa hep eminönüyü yeni camiyi gösteriyo..sadece ora bi de havanın kapalı oldugu karamsar birgün yokmu başka yer yahu tanıtırken bile TV5 in tanıttıgı gün bile hep karamsar lanet yerleri gösterdi..Göstersin denizi kumsalı göstersin havaalanını otobanı E-5 i plazaları leventi metroyu yeşillikleri parkları yaw....Bi de asıl sorun sadece istanbul zannediyolar ben zannetmiyorumki Türkiyede karadeniz gibi yeşil bir yeri onların bildiğini görseler bayılırlar ben en çok KARADENİZİ GÖRSÜNLER İSTİYORUM daha dogrusu Türkiyede 4 mevsimin faklı iklimlerin bitki örtüsünün oldugunu görsünlr istiyorum..aah ahh ne zaman yolda turist görsem veya aynı araçta otobüste metro da bulunsak onunla birlikte geziyorum sanki güzel yerlerden geçerekn mutlu oluyorum benim göğsüm kabarıyo hele E-5 de giderken lüks arabalar hele metroda giderken CNR-EXPO Taksim metrosu heryer yaa..

• quote:

SULTANAHMET CAMİİNDE turist köşesi varya millet oturuyo resim falan çekiyo onlar bizi izlerken aklıma bişey geldi hani biz namaz kılarken eğilip kalkıyoruz ya şimdi dışardan bakınca gerçekten biz çok farklı görünüyoruzdur onlara hani hep filmlerde falan görürüz ya tapanları elleri bir yukarı bir aşağı bence bizde onlara karşı öyle büyüleyici veya korkunç veya çağdışı görünüyoruz resmen tapıyoruz çünkü belki çoğu insan bize öyle baktığı için sadece bakmakla yetiniyo onlar daha modern bir din arıyorlar kendine gibime geliyor..
    Yani bence daha değişik ibadet şeklimiz olsa belki daha çok müslümanlığı seçen olurdu ben böyle düşündüm..

Arkadaşim yazilarin çok yanliş ibadetimizi bu şekilde yargilaman çok ayip ve cahilce baskalarina ne sekilde göründüğünün bir önemi yok sen ibadet ederken sadece Allahü tealaya güzel görünmek için namaz kilmalisin, Turistlere değil. Ayrica kimseninde modern din felan aradiği yok kafani böyle boş işlere yorma derim.

• Walla para olsada o raları bir elden geçirsek bir temizlesek

Sultanahmeti B.K götürüyor be yiyien yere atıyor bu işe bir yol bulunması lazım

Walla temizliğimile olan ünümüz arapalara dönemeye başladı herneyse

Bence oraba bir adam konulsa işine diline hakim

Turistleri bilgilendirse

Bu hem bir tür ibadet wede insanı hamlıktan kurtaran bir dizi hareket toplamıdır dese

Bunu ayrıntıları nedenleri ile anlatsa güzelce

Mesala cami müdimlerinin biri hastlanırsa para toplanır yada ölüler aynı zamanda burdan kaldırılır fln die

Bence daha ii olur değişmeye değil sadece reklama ihtiyacımız war
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Emirgan Parkından fotorğaflar
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.