Şimdi Ara

sülüs evraklarını almazsam ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
22.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

askerliğin son adımı sülüs evraklarını almazsam askere gitmem gerekmiyor bildiğim kadarı ile
    peki bu evrakları almazsam tecili yine kendim mi yaptırıyorum yoksa otomatik olarak eski tecil tarihine kadar askerliğim iptal ediliyor mu ?

teşekkürler...

• zannedersem 15 ay askerlik yapacaksınız ve her türlü işlemi yaptınız bir tek sülüs almaya gitmemeyi soruyorsunuz.
    cevap: devre kaybı olarak gidersiniz, bu arada polis çevirmelerinde yakalanırsanız apar topar askere alırlar sizi, sonra devre kaybı olduğunuz için mahkemeye verilirsiniz ve 800 ytl civarı para cezasına çarptırılırsınız.
  • yukardaki arkadaş bilmiyor...evraklarını almazda gitmezsen bir şey olmaz ...
  • teşekkürler,

bende gitmezsem bir şey olmuyor diye biliyorum.
    ramcofb senin dediklerin evrakları alırda gitmezsen (polis olayı vs)
    ama işte benim merak ettiğim tecil nasıl oluyor ?
  • hocam bildigim bolumu acıklayayım
    eger sen tecilini bozdurup askere gidecem dersen ve sülüs evragını almazsan herhangi bir yaptırıma carpırılmazsın; ancak eger sülüsü alıp sınava girmezsen kacak muamelesi gorursun. sülüs evrağını almadıgın zaaman zaten otomatikman bir sonraki celbe kalıyorsun; diyelim aralıkta almazsan nisanda gidersin. Tecil olayı ise soyle dusunursek; kendi durumum için ornek vereyim aralık '09 a kadar tecilim var.bozdurdum aralık'08 askere gidecem ama evragı almadım.nisan'09 a sarktı; benim dogal hakkım zaten aralık'09 olacagı icin tekrar bir mazeret sunarak (aile, para, saglık, vb) tecili saglayabilirim.
    ama su konuda eminim evrak almamak suc degil eger tecilin varsa, sınava girmemek suc...
  • evet bak eğer erken sevk işlemi için soruyorsan hiç merak etme, sülüsü almadın diye kimse sana birşey yapmaz. sülüsü almazsan otomotik olarak normalde gitmen gereken taihe sarkar askerliğin.
    yani korkulacak birşey yok.
    ama sülüsü alır (veya üniv mezunu için sevk evrağı) gitmezsen kaçak durumuna düşersin.

benim yukarıda yazdığım durum erken sevk isteyenler için geçerli değil.

mesela sen, diyelim 2009 kasım celbine tabisin, ama erken sevk istedin kabul edildi ve 2008 kasıma tabi oldun. eğer vazgeçip gitmezsen hiçbir şey olmaz. gene 2009 kasım ayında sevke tabi olursun.
  • ok arkadaşlar çok teşekkürler,
    içimi rahatlattınız,
    yine koşturucam şubeye diye valla tırsmıştım
    saolasınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sevk belgesini alamadım.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar tekrar ben ,

bugun bir arkadas sülüs evrakları için bir kere basvurdun mu ve almaz isen yeniden tecili sadece yuksek lisans şartı ile olur diyor halbu ki iş aile vs gibi nedenler ile yeniden eski tecil hakkıma sahip olmam gerekmez mi ?
  • bu konunun şakası yok burda kimse tam olarak bilemez şubeni arayıp kesin bilgi alsan senin için daha ii olur
  • yok öyle şey dostum. asal'ın internet sitesinde açık açık yazıyor,
    sen normalde ileriki celp döneminde gidecekken gönüllü olarak erken gitmek istiyorsun sonra vazgeçebilirsin.
    burda önemli olan şey şu; normal tertibinde gitmezsen bakaya durumuna geçersin.

mesela; ben 2009 aralık döneminde gitmem gerekiyor, canım sıkıldı erken gitmek istedim dilekçe verdim ve kabul edildi 2009 nisanda gidebileceğim bildirildi. ama tekrar vezgeçip 2009 aralıkta gidebilirim ve hiçbir şey olmaz!
    quote:

Orjinalden alıntı: suganzm

arkadaslar tekrar ben ,

bugun bir arkadas sülüs evrakları için bir kere basvurdun mu ve almaz isen yeniden tecili sadece yuksek lisans şartı ile olur diyor halbu ki iş aile vs gibi nedenler ile yeniden eski tecil hakkıma sahip olmam gerekmez mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.